Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Browser-based iOS 'jailbreak' utilizes 'scary' PDF security hole

link

Sullivan also linked to comments made via Twitter by security researcher Charlie Miller, who was also analyzing the code behind the browser-based jailbreak.

"Very beautiful work," Miller wrote. "Scary how it totally defeats Apple's security architecture."

While the jailbreakme.com URL itself is not intended for malicious purposes, the PDF exploit it uses could be utilized by hackers to more nefarious ends. Miller said that with this method, a hacker does not need physical access to an iPhone, iPod touch or iPad -- they just simply need to have the user visit a vulnerable website.

...

Izasao Unlock za iPhone 4, koristi se Ultrasn0w 1.0-1 i repo je ostao isti

Kod:
http://repo666.ultrasn0w.com

LINK

Zar je ovo toliko jednostavno raditi sada ili je uvek tako bilo ? :)

U smislu da svako svoj mozhe da otkljucha, ne mora da nosi nikome to da uradi :)

Uz malo guglanja, uvek si mogao sve sam da završiš.

Taj rad

Mislo sam da je to dosta komplikovanije...

Dosao mi telefon danas. Nisam imao puno vremena da se igram, ali evo par slika i dokaz da nema nista od antena-problema na Fido mrezi Kanada.
Telefon je inace veoma kvalitetan, displej je fenomenalan, mnogo je brz u svakoj aplikaciji, kamera je ok(cool stvar je prednja tako da mozes sebe da slikas), video klip sam odradio jedan za sad i uplodovao na youtube. Nije mi se bas svideo mozda zato sto je bila mracna soba ili sta vec.
Neprijatno iznenadjenje je da je bas tezak. Moze se reci u odnosu na 3G i 3GS osetno tezi, ali to dugujemo kvalitetu izrade. Stavio sam Zaggov invisible shield(jebavo sam se sat vremena sa tim ******m, na kraju je ispalo donekle ok). Cekam Nude case iz Switch Easy kompanije. Mislio sam da cu biti zadovoljniji ali nesto preterano i nisam.
Sad cu da uradim JB i to je to idemo dalje. Mozda ga i prodam ako mi ne odgovara.
Eto ako imate koje pitanje shooott:wave:

Prilozi

• DSCF0740.JPG
    DSCF0740.JPG
    405.5 KB · Pregleda: 60
  • DSCF0746.JPG
    DSCF0746.JPG
    355.3 KB · Pregleda: 65
  • DSCF0750.JPG
    DSCF0750.JPG
    485.1 KB · Pregleda: 58
Henry, koliko si ga platio tacno u kanadi, da li si cekao, narucio preko neta, ili si otisao u app store i uzeo ?

I da l' se ceka dugo na fon ?

Henry, koliko si ga platio tacno u kanadi, da li si cekao, narucio preko neta, ili si otisao u app store i uzeo ?

I da l' se ceka dugo na fon ?

Pa obnovio sam ugovor i onda sam ga dobio za 160$ - sto sam nakupio neke virtuelne dolare total znaci 135$ smeshna cifra ali mi je ugovor dobar za 52$ mesecno.
Ja sam zvao da obnovim ugovor i to odradio ali u tom momentu im je nestalo telefona. Onda sam zvao sutradan i zena jedna kaze da su dobili i da imaju na stanju i da ce mi poslati do 12 avgusta max,ali eto danas je stigao veoma brzo. Koliko ja vidim nije puno ljudi kupilo 4-ku ovde u kanadi jer zvao sam juce Apple store i imaju i dalje. Najvise su provajderi prodali jer ovde retko ko uzima Unlocked jer sto da uzmes sim free kad ovj mozes za 160$. Inace ovde sim free kosta 660$ i 780$.

reci mi jos jedno, posto si ti odatle jelte,

da li je moguce da se uzme sim free tamo i da se dobije povracaj pdv-a prilikom izlaska iz zemlje ?

reci mi jos jedno, posto si ti odatle jelte,
da li je moguce da se uzme sim free tamo i da se dobije povracaj pdv-a prilikom izlaska iz zemlje ?

Znas kako nemam pojma da li je to moguce. Ne znam nikog ko je to uradio ni kako se to radi, ali ako je svuda moguce onda ne vidim zasto ne bi i ovde. Probacu da se raspitam da potrazim malo pa cu ti javiti ako saznam nesto.

Apple je nasao rupu pomocu koje se trenutno radu jailbreakme i zakprice je novim firmwareom, tako da treba pozuriti sa kupovinom iphonea 4.

Da li raditi SHSH na IP4 i da li je isti princip?

Da li raditi SHSH na IP4 i da li je isti princip?

Jeste, meni cydia je nudila to kada sam je prvi put pokrenuo, samo kliknes na "Make my life easier, thanks!"

Samo nije mi jasno zasto je telefon sam poslao bar 5 poruka na neki +44xxxxx broj. Radio je nesto u vezi facetime, a vec sam imao instaliran delivery report i primetio da je poslao te poruke. Zasto?

Poslednja izmena:
Cek bre priest, nisi valjda uzeo iPhone 4 ? :) Shta bi sa onim HTC sa windowsom je najbolji :d

A zasto ne bi?
WM jeste dobar ali je pri kraju, dok iPhone se lako koristi i uz pomoc cydie moze da se napravi od njega dobar telefon. Problem je sto citajuci tvoje komentare covek pomisli da je iPhone toliko limitiran da jedva moze da se koristi.
Jedino za navigaciju i dalje je WM u prednosti, sada sam probao iGO na iPhone 4 koji najzad moze da hvata signal i kada nema 100% otvoreno nebo, ali iGO i dalje ne znam iz kojih razloga ne ide tako glatko kao na WM-u.
U svakom slucaju cetvorka je jako dobar telefon.

Vec si zaboravio sve priche o WM i iPhoneu :)

Shto se tiche Cydije, kao shto rekoh moze se ziveti bez toga, samo par patcheva je potrebno da ti olaksha korishcenje telefona, sve ostalo je vishak, odavno sam se skinuo sa Windows "mentaliteta", odavno ne robujem opcijama, podeshavanjima, shtelovanjima biosa i slichnim besmislicama koje nekima prelaze u hobi a ne sluze nichemu, tehnika sluzi meni, ne ja njoj :d I moja mashina je OC, i uradio sam upgrade, ali ne kao 99% vlasnika foruma da skuplja prashinu ili igra Dirt 7, vec da radim i da mi zaradi pare :) Potpuno ista filozofija je u vezi sa iPhoneom, i sa svim ostalim shto radim u zivotu, efikasnost, jednostavnost i shto manje uplitanja u ono shto mi nije posao, ja na OS X nemam pojma kakva je struktura sistema i kako to sve funkcionishe, ne interesuje me sve dok je funkcionalno, radi kako treba i ne puca bash onda kada je najbitnije :)

Btw, kad cesh da predjesh na Canona :d:d

Poslednja izmena:
Nemojte pričati te budalaštine da se samo uz pomoć cydiji od iphone može napraviti smartphone. Sa takvim predubeđenjem ne verujem da bi neko normalan dao 700 e za iphone 4. Lepo priznaj da si shvatio šta je ustvari iphone. :D

Odakle ti znas koliko sam ja platio telefon?
iPhone i dalje ima par ogranicenja koje umeju da smetaju i ako se jos koristi i bez Cydije onda stvarno nije bas najbolji izbor, bar za mene.

Ipak Cydia nije tema ovde niti da li neko trazi nesto vise od telefona ili ne.
Posto glavna tema vezana za novi iPhone je signal, mogu da kazem da za sada nisam imao problema, bas sam probao da ga drzim "kako ne treba" u toku razgovora i nije mi smanjo kvalitet zvuka. Ne mogu da kazem da dodir sa novom antenom ne utice na signal ali veoma retko, najvise sam primetio da se smanjio signal za dve crtice.
Evo napravio sam jedan snimak kod kuce gde imam bas slab signal i nista se nije promenilo. Koliko sam ja primetio vise varira kada je skoro pun signal, videcemo da li ce se pojaviti neki problemi sa signalom kada ga budem vise koristio.

[youtube]hyxEp-I2qMg[/youtube]

Izaberite neku jacu rezoluciju na youtube i gledajte u full screenu da bi videli jasnije.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko si ti platio, ali je tolika prosecna cena u apple store-u.

Vrhunska stvar, zaista. Evo testa mog primerka. Ne mož' da padne signal za više od jedne crtice, da ga ubiješ... :D

Facetime je zakon! Radi kao što je reklamirano i to na 2Mbit to 1Mbit (onaj koji me je pozvao). Stvarno je perverzija od telefona, ja ne mogu da mu nađem manu, zaista. Od prvog utiska (što reče drajver - parče mermera, ***) do utisaka u radu, jednostavno perfekcija!

[YOUTUBE]WnSqdRVgW-0[/YOUTUBE]

Evo ga i moj video... snimljen je 3GS-om pa je direktno uploadovan, malo ga je prekompresovao, šta da radim :(

Poslednja izmena:
jeli istina da je 3MB 1 minut FaceTime?

istina... ali bas da je zakon :d cool ponekad da se pogledas sa nekim, stvarno odlicna rezolucija ali nista za svakodnevnu upotrebu... :)

bilo bi super da nije iP4 only

Jeste, meni cydia je nudila to kada sam je prvi put pokrenuo, samo kliknes na "Make my life easier, thanks!"

Samo nije mi jasno zasto je telefon sam poslao bar 5 poruka na neki +44xxxxx broj. Radio je nesto u vezi facetime, a vec sam imao instaliran delivery report i primetio da je poslao te poruke. Zasto?

Odradio sam to i pisalo je pending TTS server juce uvece. Valjda ce to danas da zavrsi.

Odakle ti znas koliko sam ja platio telefon?
iPhone i dalje ima par ogranicenja koje umeju da smetaju i ako se jos koristi i bez Cydije onda stvarno nije bas najbolji izbor, bar za mene.

Ipak Cydia nije tema ovde niti da li neko trazi nesto vise od telefona ili ne.
Posto glavna tema vezana za novi iPhone je signal, mogu da kazem da za sada nisam imao problema, bas sam probao da ga drzim "kako ne treba" u toku razgovora i nije mi smanjo kvalitet zvuka. Ne mogu da kazem da dodir sa novom antenom ne utice na signal ali veoma retko, najvise sam primetio da se smanjio signal za dve crtice.
Evo napravio sam jedan snimak kod kuce gde imam bas slab signal i nista se nije promenilo. Koliko sam ja primetio vise varira kada je skoro pun signal, videcemo da li ce se pojaviti neki problemi sa signalom kada ga budem vise koristio.

[youtube]hyxEp-I2qMg[/youtube]

Izaberite neku jacu rezoluciju na youtube i gledajte u full screenu da bi videli jasnije.

Meni takodje opadnu 2 crte dok pricam a negde gde imam slab bas signal u garazi i na jednu ali se poziv ne prekine sto je najbitnije.
Jesi ovo direktno uplodovao sa telefona na YT ili si na PC pa onda, posto sam ja odradio direktno i izgleda da ga kamera iliti aplikacija kompresuje tom prilikom.
Inace danas sam imao vise vremena da se poigram sa istim. OVo je ludilo koliko je brz telefon. 1,2,3,4 i iGo krece, Tom Tom-u mozda treba 2 sekunde dok na mom starom 3G treba oko minut:d Sto se tice ostalih aplikacija da ne pricam sve je neverovatno brzo. Otvoris 10 aplikacija i pogledas SBSett a ono 300mb free:p
Evo stigao mi Zagg skin kako ovo dobro izgleda i to preko Invisible shield-a SRBIJAAAAAAAAAAA:banana:

Prilozi

• DSCF0751.JPG
    DSCF0751.JPG
    486 KB · Pregleda: 87
  • DSCF0752.JPG
    DSCF0752.JPG
    432.9 KB · Pregleda: 67
  • DSCF0760.JPG
    DSCF0760.JPG
    437.9 KB · Pregleda: 67

Prilozi

• IMG_0082.PNG