Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Znaci sada postoji samo jailbreak, unlock nije jos dostupan za iPhone 4 i 3GS?

Kapiram da ultrasn0w radi na 3GS kada se JB, pošto nije promenjen baseband.

Tako je, unlock za 3GS po starom a za iPhone4 se čeka.

Sto je to bezobrazluk? Telefon moras da platis a app ne moras pa sto bi placao? Da nisi ti jedan od onih sto kao kupuje DVD-ove, BD i ostalo njesra? Ajde bre dosta mi je ovih kao "postenih" a pojedini ljudi vrte nezamislive cifre. I kom saneru dajes pare kada taj koji je kupio app on je i krekuje u cemu je problem?

Koji si ti lik...

Odustajem, da ne šumim dalje, nismo u istom univerzumu.

Znaci na 3GS mogu da uradim upgrade na zadnji firmware 4.0.1 normalno preko iTunesa direktno sa apple sajta i posle jaibreak sa novom metodom i na kraju ultrasn0w?
Imam jedan zakljucan 3gs, pa zato pitam.

Yup. Inače, jailbreak se radi direktno iz Safarija na telefonu, tako da ti ipak treba aktiviran telefon ili kartica mreže na koju je zaključan da bi aktivirao.

EDIT: Sad sam video da iSrbija prodaje test Sim kartice za 1500 dinara koje možeš iskoristiti za aktiviranje telefona, tako da eto. :)

Poslednja izmena:
Lik koji ih je ovde donosio iz Pariza je za pola sata prodao 5 iPhone 4 za 1300 e. Tako da ljudi daju i vishe od 600e za telefon.

Ono sto mene brine je: Navodno nigde nema iphona, nego mora da se narucuje, a 3 weeks je neki period isporuke kad porucis u prodavnici, a najbrze stize za 10-11 dana. A ja ostajem 15 dana. U svakom slucaju bih vise cenio neki info o tome, nego da na jos 15 strana se bavimo dal bi iko placao - sta koliko placa - kome - legalne aplikacije, imam li ja mozga itd. Ono bitno smo ustanovili - JB jos uvek zvanicno nema.

imas telefone apple radnji na store.apple.com/uk zovi i pitaj sta te interesuje ;)
(naravno, sve osim JB :D)

Updateovao sam 3gs na 4.0.1 i sad itunes trazi aktivaciju, a nemam maticnu karticu. A citao sam kako za prethodno aktiviran telefon nije potrebna aktivacija posle updatea. A kad ono... i jos sam na odmoru u cg. :) :) sad vijam hrvatsku t mobile karticu....

Activate iPhone 4, iPhone 3GS and iPhone 3G Without Original SIM [Video]

"Use any phonebook sim card, they are there in radioshak, mobile phone shops or any mobile tech moles , any phone book simcard will do the trick, no need for programmable sims, all those phonebook sims used to save ur contacts and transfer them have a universal ICCIDs preprogrammed so they all work"

link

@kUdtiHaEX
Koliko ti imas legalnog softvera na PCu?
Koliko si para dao za hardver, a koliko za softver?
Evo ja imam 600e za ip4, a nemam 2 dolara za aplikaciju. I sve dok postoji jailbreak necu imati ta
2 dolara. I nije "moderatorski" reći nekom da ima problema sa mozgom ako neće da plati aplikaciju.

@Bozha
Mozeš se ispaliti samo ako kupiš iphone 4 zaključan na neku mrežu. Ako se ti ispališ kupovinom onda se ispalilo i 2kk ljudi koji su kupili.

@akki
Budimo realni, ne razumem šta si napisao. :D
Vidi ko je nasao da se buni...

Legalnog softvera imam 90%, posto pretezno koristim Mac OS i Linux (i za razliku od tebe posedujem i 4 licence Windowsa 7 Pro). Za sve stvari na Mac OS-u (tacnije 90% njih; u tih 90% spada i originalni Adobe Creative Suite 4) imam licencu. Stoga lajes na pogresno drvo.

Drugo, svako ko mi kaze da mu je mnogo 2 USD za neki app sa App Store-a jer mu je zivotni standard ****** a ima 600 EUR za telefon, otvoreno mogu reci da laze i da je izgovor koji je naveo cista nebuloza (i to nema veze sa moderatoskim staovm, to je moje licno misljenje; mozda ti se svidja a mozda ne i boli me briga).

Activate iPhone 4, iPhone 3GS and iPhone 3G Without Original SIM [Video]

"Use any phonebook sim card, they are there in radioshak, mobile phone shops or any mobile tech moles , any phone book simcard will do the trick, no need for programmable sims, all those phonebook sims used to save ur contacts and transfer them have a universal ICCIDs preprogrammed so they all work"

link

Probao, ne radi...

Lik koji ih je ovde donosio iz Pariza je za pola sata prodao 5 iPhone 4 za 1300 e. Tako da ljudi daju i vishe od 600e za telefon.

1300? :d a ja mislio 900 bezobrazno mnogo za koliko se moze poruciti u Begisu... svaka cast tom kralju kada je nasao 5 budala :d

Pa ima posebna kartica kod nas da se kupi u iphone srbija, košta 1500 dinara, a ako odete tamo kod njih besplatno vam aktiviraju telefon.

Zvanicno je izasao jailbreak za iphone 4, zove se JailbreakMe .
Neki utisci ko je probao ?

1300? :d a ja mislio 900 bezobrazno mnogo za koliko se moze poruciti u Begisu... svaka cast tom kralju kada je nasao 5 budala :d

evo ovako: drugarica mi je jutros stigla u London i tamo ostaje nedelju dana. Odmah je zvala Apple Store pored Hyde parka i rekli su joj da je cekanje na iPhone 1-2 nedelje :D

eto info iz prve ruke...

btw samo ne kapiram kako ce to Telenor poceti da prodaje iPhone za mesec dana kada ne mogu da podmire ni potraznju u engleskoj... :trust:

Pa najaviće ga u septembru, a kupićeš ga u januaru, srpska posla :D

Ja sam cuo proveren info da se u UK moze kupiti kad ocesh bre :d

To je Regent street, tu je uzeo moj drugar, ostavili mu tel, nije cekao toliko dugo... ako ima vremena neka ode licno i pokusa, kao sto rekoh treba biti uporan... ima tu blizu Hyde parka, jos 1 radnja, (pretpostavljam da je tu negde cim je zvala njih ) Westfield London shopping center ide Westway-om do White city i tu desno je... neka pita...

Ima i Brent Cross shopping center na 20ak min... od Hyde parka, tu sam ja uzeo telefon... samo pravo do Dolish Hill i tu je Brent Cross i onda nek pita gde je shopping center, treba da ide desno...

u Covent Gardenu ne verujem da tje natji, mada nije zgoreg da pokusa...

Sto se tice toga da se moze kupiti kad hotjes, ako je to na moj racun ja to nisam rekao... rekao sam samo da stizu na par dana ( i stizu, samo treba itji do radnji licno i da se za 10 dana u Londonu gotovo sigurno moze kupiti, sto je bilo kada sam ja bio tamo a i sadasnji info iz 1 radnje je da je to 1-2 nedelje sto je okvirno koliko i rekoh)... ja stvarno ne radim u apple-u pa da znam u detalje ali okviran info je bio tacan... :)

Drugo, neka ode u Apple store i objasni situaciju da putuje brzo i siguran sam da tje joj ostaviti kada stignu :)

Aj videcemo ko ce uspeti da kupi :)

Pa jel akki rekao da ce sigurno biti kad ti dodjesh :)

Toliko o tacnosti info-a. Nisam ja vise u tim godinama da verujem svakom, tek onako, zato sto pise na forumu. Mozda je decko dobar, mozda ja gresim dushu, mozda je samo hteo da ga u nekakvom "bench" drustvu smatraju expertom za smartphonove, medjutim dao je seriju potpuno netacnih informacija, koristeci "tj", samo jos fali i "w" - a ja nemam vishe niti zivaca niti vremena niti novaca za igru.

evo ovako: drugarica mi je jutros stigla u London i tamo ostaje nedelju dana. Odmah je zvala Apple Store pored Hyde parka i rekli su joj da je cekanje na iPhone 1-2 nedelje :D

eto info iz prve ruke...

Hvala. Jos nekoliko ljudi mi je reklo slicnu pricu. U proseku je u igri 10-11 dana. Cim budem stigao odlazim u apple store da se dodatno raspitam - rezervisem. U svakom slucaju sam hteo prikupiti sto vishe infoa pred polazak.

Jel neko ko poseduje Ip4 odradio JB na svom telefonu? Jel baguje nesto? Vidim da je JB za neki 4.01 a ne 4.1 os?

4.1 iOS nije izašao. Kada izađe, Apple će zakrpiti rupu za jailbreak pa će se čekati na nov JB.

I akki nije dao nikakve pogrešne informacije.

Naravno, pa zashto bi inache izbacivali tako brzo novu verziju firmwarea.

pa ne izbacuju update da ubiju jb i unlock, vec da isprave bugove i optimizuju OS :)

Samo treba kupiti chetvorku pre izbacivanja 4.1, da se opet ne mora chekati jb i unlock.
Izmedju ostalog izbacuju se i da bi zakrpili sistem da ne moze da se jb i unlockuje. Krpe bagove bash kad izadje jailbreak. :D

Izgleda da se Apple bori protiv iPhoneDevTeam-a cescim updejtom firmwarea. :)

Pa kako drugachije da se bori protiv jb-a kada je legalan sad?

Ne znam ni kako ce da se bori ako je JB legalan? Uopste mi ta prica nije jasna. Da li ce to samo da vazi za USA i to samo u par drzava ili kako?

Sve vise me smara ta pica tako da cekam da iP4 bude ovde u ponudi. Simfree me ionako jedino interesuje a otvoricu iTunes nalog pa odo u legalu :) Ionako sve sto koristim kosta max. 4evra. A prakticno svaka stvar sa Cydie (osim call ID fixa) mi nije interesantna.

Nazad
Vrh Dno