Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Zašto bi neko tebi dokazivao da ima iPhone 4? akki ima dovoljan kredibilitet ovde da ne mora nekome da se dokazuje. Niti sam mu drveni advokat, niti ga znam, ali ovo je stvarno bezobrazno. Čovek je lepo napisao kako doći do iPhonea u Londonu, ko hoće nek ga posluša, ko neće - ne mora da pravi lažova od čoveka.

@ bozha

Sta pricas covece :) Sad ce on zbog tvoje paranoje nesto tebi da dokazuje.. Dao bi 600 evra za telefon, a ne bi dolar, dva za aplikacije, i onda prosipas tu pricu o licnom dohotku..

Upravo zato shto ima kredibilitet ne sme da pishe takve gluposti.neko mozhe stvarno da pomisli da je izashao jb za ip4 ili da jb ne moze na simfree telefonu.

Poslednja izmena:
@ bozha

Sta pricas covece :) Sad ce on zbog tvoje paranoje nesto tebi da dokazuje.. Dao bi 600 evra za telefon, a ne bi dolar, dva za aplikacije, i onda prosipas tu pricu o licnom dohotku..

Kojih dolar - dva? Pogledaj koliko je recimo igo?

Covek napisa da ima JB za ip4. Ispade da nema. Ja ne znam o kom to kredibilitetu pricas? Treba da palim za 5 dana, pitam konkretna pitanja, i ocekujem konkretne odgovore. Zamisli ispalu da kupim nesto na osnovu nedovoljno proverene informacije. Imam pravo da sumnjam, kao sto svak ima pravo da sumnja u mene. Ja samo zelim proverenu informaciju, sa vise strana - to je sve.

Poslednja izmena:
A iGO ne moze da saceka mesec dana za neki JB? Bezveze paranoises.. i stvarno je mucna ta prica o licnom dohotku a tolike novce imas da izdvojis za telefon.

A iGO ne moze da saceka mesec dana za neki JB? Bezveze paranoises.. i stvarno je mucna ta prica o licnom dohotku a tolike novce imas da izdvojis za telefon.

Pa ja bih voleo da telefon na kraju stvarno izadje 480E. Ali bih 600 morao puci u startu i cekati VAT povracaj. Sad 480 bih vec preziveo. 600 je previse. Zato se i raspitujem toliko. Zamisli puknem 600 a nema povracaja + telefon je zakljucan za neku mrezu slucajno, ili nekakva druga ispala. Nisu to male pare.

A tih mesec dana za JB vrlo lako moze da se zakomplikuje i otegne na 6meseci. Tako ti je bila prica za untethered unlock/JB za new bootrom 3gs, te sad ce, pa ljudi pokupovali zakljucane telefone, te samo sto nije, i evo agonija traje mesecima.

Poslednja izmena:
Znas kako, JB je izasao za sve modele do sada pa ce i za ovaj. kad vec ides na nekoliko dana u London imaces vremena da procunjas po gradu i potrazis telefon. Oko VAT-a i dileme da li je telefon simfree ili ne mozes tamo na licu mesta da se raspitas i saznas sve sto te interesuje. Ne kontam o kakvoj ispali pricas?

Jailbreak ovog puta nece biti dovoljan zato sto ECID zastita ima random SHSH potpis, tako da se ne moze sacuvati samo jedan fajl pa raditi restore kao do sada na 3GS-u. Zato samo Simfree. Najpovoljnije vam je 490e u Kanadi ili blize 570e u Svajcarskoj za 16GB model. Moguce je i vratiti PDV na izlazu iz zemlje.

Video sam na sajtu da izadje okvirno manje od 500 evra kad se uzme u Kanadi, tacnije 490

Pretpostavljam da moze da se vrati i pdv kad se iznosi, pa izadje jos jeftinije ?

Pa da podelis sa 1.33 dodje toliko odprilike, racunaj eto da je 16gb=750 kanadjana.
Sto se tice povratka PDV-a ne znam kako to ide.

Pa ja bih voleo da telefon na kraju stvarno izadje 480E. Ali bih 600 morao puci u startu i cekati VAT povracaj. Sad 480 bih vec preziveo. 600 je previse. Zato se i raspitujem toliko. Zamisli puknem 600 a nema povracaja + telefon je zakljucan za neku mrezu slucajno, ili nekakva druga ispala. Nisu to male pare.

A tih mesec dana za JB vrlo lako moze da se zakomplikuje i otegne na 6meseci. Tako ti je bila prica za untethered unlock/JB za new bootrom 3gs, te sad ce, pa ljudi pokupovali zakljucane telefone, te samo sto nije, i evo agonija traje mesecima.

Ne razumem sto komplikujes Bozo uopste? Sta je problem nazvati par prodavnica Apple u Londonu pre nego sto krenes ili dok si tamo?

Kad min licni dohodak u Srbiji bude bio u proseku 1200 funti a milka koja kod nas kosta oko 120din bude kostala kao u Londonu 40din. Kad sam video sta mi sve placamo i sa kojom platom - zelim JB. Uostalom iphone sa i bez cydie nije ista stvar.

Sinak, je l' kradeš ti te Milke u prodavnicama ili ih platiš? Ako ih platiš, onda samo mrsiš muda s ovom pričom. Bolje pošteno reci da te zabole da platiš 1$, 2$ ili 5$ jer nema ko da te uhvati, nego što kukaš nad zlehudom sudbinom života u Srbiji.

Bozha je napisao(la):
Kojih dolar - dva? Pogledaj koliko je recimo igo?

94$, cela Evropa na mapi. Sasvim opravdana cena za ono što nudi. Cena potpuno nebitna i da je 199$, pošto ti je argumentacija tupava.

Kupuješ telefon od 600€, sa min dohodkom od 330€. Pričam ti priču.

Poslednja izmena:
Sinak, je l' kradeš ti te Milke u prodavnicama ili ih platiš?

94$, cela Evropa na mapi. Sasvim opravdana cena za ono što nudi.

Sinak, kad budes krvavo zaradjivao svoj novac u zemlji Srbiji, a ne dobijao dzeparac, videcu te kako ces da odvajas 100$ za telefonsku aplikaciju.

Jel mozemo bez laznog moralisanja? Posto ima jedno 1000 tema na benchu dal placati aplikacije ili ne. Svakako da bih neophodne aplikacije koje su dolar - dva - pet placao, kao i domace aplikacije, ali za ljude koji ne znaju, nasa zemlja nije zvanicno podrzana u itunes-u, tako da i ako hoces da placas - ne vredi, treba da se dovijas. Ja sam mogao da se sa telefonom registrujem na itunes samo tako sto sam prijavio da sam iz Slovenije. Stoga, nema potrebe da ikoga pravite zlikovcem iz dosade, pogotovo ako niste dovoljno upuceni u tematiku.

Bez obzira dal ja na kraju postanem moralno prosvecen user, pa poplacam sve aplikacije, bez JB nema cydie, ni SBS-a, ni Iblacklist-a, ni bytesms-a, ni smartdial-a, ni gomile nepotpisanih aplikacija, bez kojih je meni licno telefon dosta osakacen.

Poslednja izmena:
Sinak, je l' kradeš ti te Milke u prodavnicama ili ih platiš? Ako ih platiš, onda samo mrsiš muda s ovom pričom. Bolje pošteno reci da te zabole da platiš 1$, 2$ ili 5$ jer nema ko da te uhvati, nego što kukaš nad zlehudom sudbinom života u Srbiji.

94$, cela Evropa na mapi. Sasvim opravdana cena za ono što nudi. Cena potpuno nebitna i da je 199$, pošto ti je argumentacija tupava.

Kupuješ telefon od 600€, sa min dohodkom od 330€. Pričam ti priču.

Covek hoce samo da se osigura ne znam sta ima u tome lose. Sto se tice aplikacije zasto platiti kad ima za dz? Bolje donirati onome koji je "razbio" nego dati 100$ za kojih mozes uzeti stand alone GPS uredjaj. Ja imam solidnu platu ali nijednu aplikaciju nisam kupio, ali doniram non-stop.
A ako se coveku svidja telefon pa nek' kupi, nije on samo rezervisan za fensere i za one koji imaju brdo love. Ceni svoj dinar i zato se tako ponasa za razliku od 90% Srbije(svaka cast izuzecima).
p.s: Evo CODE za 40% popust na ZAGG-u pa neka iskoristi neko ko zeli : 6krg84

Sto se tice aplikacije zasto platiti kad ima za dz? Bolje donirati onome koji je "razbio" nego dati 100$ za kojih mozes uzeti stand alone GPS uredjaj. Ja imam solidnu platu ali nijednu aplikaciju nisam kupio, ali doniram non-stop.

Fascinantno razmišljanje: bolje dati pare šaneru što valja kradenu robu nego programeru koji je aplikaciju zamislio i realizovao i još je i održava izbacujući nove verzije.
Sreća te ima dovoljno "budala" koji plaćaju kreatoru, inače takvi kao ti ne bi imali gde da doniraju.

Da malo pojasnim - kapiram da neko nema mogućnosti da plati app, pa koristi crackovanu. No to kad nas više nije slučaj - US iTunes Store account se bez problema otvara iz Srbije i pare se sasvim lepo mogu dati onome kome treba (hint: qvoucher + iTunes gift card).
Kapiram da činjenica da na App Storeu nema triala jeste problem, pa je testiranje aplikacije putem cracka razumljiv workaround. Ako ti se svidi i radi ti posao, onda kupiš. Ako ne, obrišeš.

Ono što ne razumem jeste kada neko ima para i ima mogućnosti ali neće da plati - to je već bezobrazluk, najblaže rečeno. Ovde spada i plaćanje 600€ za telefon a desetak i više puta manje za app je kao preterano.
Ono što prezirem je kad se ovakvo ponašanje opravdava zlehudom sudbinom, sitnom platom ili nečim sličnim. To je proseravanje.

Sinak, kad budes krvavo zaradjivao svoj novac u zemlji Srbiji, a ne dobijao dzeparac, videcu te kako ces da odvajas 100$ za telefonsku aplikaciju.

A gde misliš da ga zarađujem? Na Marsu?
Pozdrav iz zemlje Srbije.

bez JB nema cydie, ni SBS-a, ni Iblacklist-a, ni bytesms-a, ni smartdial-a, ni gomile nepotpisanih aplikacija, bez kojih je meni licno telefon dosta osakacen.

Kakve veze ovo ima sa korišćenjem crackovanih aplikacija? Radi JB, pa koristi od tih appova šta ti volja.
Pričamo o nečem drugom, ne rasplinjavaj temu.

Upravo zato shto ima kredibilitet ne sme da pishe takve gluposti.neko mozhe stvarno da pomisli da je izashao jb za ip4 ili da jb ne moze na simfree telefonu.

pitanje je bilo da li moze jb na sim free telefonu ( a pitanje se ponavalja vetj 10. put racunajutji i prethodne modele jer retko ko kod nas ima sim free telefon), ja prevideh sada u pitanju i ispadoh grbav kao da bi se covek zaebao najstrasnije... :d

da je izasao jb, samo bi se o tome pricalo, sada kada je legalan a ja sam predugo u svemu ovome da ne znam takvu neku stvar :)

Jel mozemo bez laznog moralisanja? Posto ima jedno 1000 tema na benchu dal placati aplikacije ili ne. Svakako da bih neophodne aplikacije koje su dolar - dva - pet placao, kao i domace aplikacije, ali za ljude koji ne znaju, nasa zemlja nije zvanicno podrzana u itunes-u, tako da i ako hoces da placas - ne vredi, treba da se dovijas. Ja sam mogao da se sa telefonom registrujem na itunes samo tako sto sam prijavio da sam iz Slovenije. Stoga, nema potrebe da ikoga pravite zlikovcem iz dosade, pogotovo ako niste dovoljno upuceni u tematiku.

Bez obzira dal ja na kraju postanem moralno prosvecen user, pa poplacam sve aplikacije, bez JB nema cydie, ni SBS-a, ni Iblacklist-a, ni bytesms-a, ni smartdial-a, ni gomile nepotpisanih aplikacija, bez kojih je meni licno telefon dosta osakacen.

Nemas 2 dolara za app ali imas 600 EUR za telefon? :) Cudna ti ta logika.
Pare onda ocito nisu problem vec mozak.

Koliko to ima softvera na kompu koji koshta 2$, za te pare ne mozesh ni screen saver da kupish :)

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEX
Koliko ti imas legalnog softvera na PCu?
Koliko si para dao za hardver, a koliko za softver?
Evo ja imam 600e za ip4, a nemam 2 dolara za aplikaciju. I sve dok postoji jailbreak necu imati ta
2 dolara. I nije "moderatorski" reći nekom da ima problema sa mozgom ako neće da plati aplikaciju.

@Bozha
Mozeš se ispaliti samo ako kupiš iphone 4 zaključan na neku mrežu. Ako se ti ispališ kupovinom onda se ispalilo i 2kk ljudi koji su kupili.

@akki
Budimo realni, ne razumem šta si napisao. :D

Mislim da je mnogo veci problem smozgom ako 5x napisem da mi JB vise znaci zbog Cydie, i aplikacija kojih nema na telefonu bez JB (SBS, iblacklist, bytesms, smartdial itd) a da telefon na kraju placam 480E, i da po peti put neko napise: "dajes 600e za fon a nemas 2$ za aplikacije". Em ne dajem 600E em je samo igo aplikacija 100$. Mislim zasto posto poto zelite da nekoga pravite budalom? Nema potrebe za tim stvarno.

Ono sto mene brine je: Navodno nigde nema iphona, nego mora da se narucuje, a 3 weeks je neki period isporuke kad porucis u prodavnici, a najbrze stize za 10-11 dana. A ja ostajem 15 dana. U svakom slucaju bih vise cenio neki info o tome, nego da na jos 15 strana se bavimo dal bi iko placao - sta koliko placa - kome - legalne aplikacije, imam li ja mozga itd. Ono bitno smo ustanovili - JB jos uvek zvanicno nema.

Poslednja izmena:
ako imas 600€ za telefon onda imas dosta para, pogotovo u Srbiji.

Fascinantno razmišljanje: bolje dati pare šaneru što valja kradenu robu nego programeru koji je aplikaciju zamislio i realizovao i još je i održava izbacujući nove verzije.
Sreća te ima dovoljno "budala" koji plaćaju kreatoru, inače takvi kao ti ne bi imali gde da doniraju.

Da malo pojasnim - kapiram da neko nema mogućnosti da plati app, pa koristi crackovanu. No to kad nas više nije slučaj - US iTunes Store account se bez problema otvara iz Srbije i pare se sasvim lepo mogu dati onome kome treba (hint: qvoucher + iTunes gift card).
Kapiram da činjenica da na App Storeu nema triala jeste problem, pa je testiranje aplikacije putem cracka razumljiv workaround. Ako ti se svidi i radi ti posao, onda kupiš. Ako ne, obrišeš.

Ono što ne razumem jeste kada neko ima para i ima mogućnosti ali neće da plati - to je već bezobrazluk, najblaže rečeno. Ovde spada i plaćanje 600€ za telefon a desetak i više puta manje za app je kao preterano.
Ono što prezirem je kad se ovakvo ponašanje opravdava zlehudom sudbinom, sitnom platom ili nečim sličnim. To je proseravanje.

Sto je to bezobrazluk? Telefon moras da platis a app ne moras pa sto bi placao? Da nisi ti jedan od onih sto kao kupuje DVD-ove, BD i ostalo njesra? Ajde bre dosta mi je ovih kao "postenih" a pojedini ljudi vrte nezamislive cifre. I kom saneru dajes pare kada taj koji je kupio app on je i krekuje u cemu je problem?

Nemas 2 dolara za app ali imas 600 EUR za telefon? :) Cudna ti ta logika.
Pare onda ocito nisu problem vec mozak.

A otkud znas kako je covek dosao do tih para i koliko je radio? Znaci oni koji ne mogu da zarade toliko ne teba ni da kupuju taj telefon? Samo ovi koji mogu apps da placaju. Koliko kosta Win7, koliko kosta XP genuine? Jel' su to realne cene za bilo koga na ovom svetu? I cemu vredjanje ljudi bez potrebe?
Kao svi voze legalan software :laugh::laugh::laugh:

Evo dobra slichica, nisam primetio da je bilo, ako jeste rec'te pa da brishem:

37552.png

Jedino sto sam primetio za Kanadu da nije tacna cena, jeftinije je nego na slici

Ono sto mene brine je: Navodno nigde nema iphona, nego mora da se narucuje, a 3 weeks je neki period isporuke kad porucis u prodavnici, a najbrze stize za 10-11 dana. A ja ostajem 15 dana. U svakom slucaju bih vise cenio neki info o tome, nego da na jos 15 strana se bavimo dal bi iko placao - sta koliko placa - kome - legalne aplikacije, imam li ja mozga itd. Ono bitno smo ustanovili - JB jos uvek zvanicno nema.

Pa jel akki rekao da ce sigurno biti kad ti dodjesh :)

Shto se tiche JBa, nema ga i ne zna se kad ce biti. Ti telefon morash da platish 600 pre nego shto dobijesh VAT nazad, a to znachi da cesh taman imati da kupish IGO i 10ak najbitnijih aplikacija pa lagano cekash JB da se pojavi za ostale.

Ako su ti kojim sluchajem 500e sve shto imash i posle iPhonea cesh da kopash po kontejnerima, a 100 cesh da pozajmish da bi uopshte mogao da kupish iPhone, tu ne mogu da ti pomognem, imash problem sa vrednostima u zivotu :)

Poslednja izmena:
Šuška se da večeras izlazi JB za iPhone 4 i za 3GS (novi boot).

EDIT: iii, izašao je. :)

http://jailbreakme.com/

Samo što imaju problema sa bandwidthom pa ćete morati da se strpite ili da sačekate da neko negde postavi mirror.

Poslednja izmena:
ako imas 600€ za telefon onda imas dosta para, pogotovo u Srbiji.

Ili imaš drugačije prioritete. Recimo: ne bacaš pare po preskupim fensi kafićima, preskočiš neko letovanje ili zimovanje i sl. :)

@tema: Uskoro i unlock za iPhone 4.

Preskochish letovanje da bi kupio telefon :d

U Srbiji to bash i nema neke veze, ovde se voze automobili od 30 i 40e evra, a na pumpi sipash benzin za 500 dinara, ali bitno je da si kupio "bembaru" i svi ti se dive :) Prioriteti, a pogotovo vrednosti su totalno poremecene...

Poslednja izmena:
Vrh Dno