Šta je novo?

Iphone 4 - gubljenje signala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Da ne bi trovali sve moguce teme na forumu gde se pominje iphone 4

Bez vredjanje
Bez nepotrebnog flame-a.....

Poslednja izmena od urednika:
Aha... ukapirao sam sve. Dakle, prvo su se korisnici žalili da gube signal i Apple je rekao da je problem samo sa indikatorom i da će ga srediti softverski. Onda su izdali novi firmware koji nije rešio ništa. Sada Apple kaže da u stvari problema zbog koga je izašao firmware u stvari nema, dva put ništa je ništa, crva nije ni bilo, matematika je prosta. Oni koji su međutim zahvaćeni ovim problemom koga u stvari nema mogu od Apple-a džabe da dobiju futrolicu koja rešava njihov nepostojeći problem. Interesantno.

Aha... ukapirao sam sve.

Sve si ukapirao. :D

Dakle, prvo su se korisnici žalili da gube signal i Apple je rekao da je problem samo sa indikatorom i da će ga srediti softverski.

Nije Apple rekao da je problem samo sa indikatorom, niti je receno da ce se srediti softverski prijem.

Onda su izdali novi firmware koji nije rešio ništa. Sada Apple kaže da u stvari problema zbog koga je izašao firmware u stvari nema, dva put ništa je ništa, crva nije ni bilo, matematika je prosta.

Firmware je dosao da sredi crtice, tj da sada vise iPhone ne laze da ima 5 kada ima samo 3.
A tako je i receno.

Oni koji su međutim zahvaćeni ovim problemom koga u stvari nema mogu od Apple-a džabe da dobiju futrolicu koja rešava njihov nepostojeći problem. Interesantno.

Priznato je postojanje weakspot-a, ali valjda si ti sve bolje ukapirao. :D

Vole ljudi da veruju u kompaniju koja ih tretira kao idi0te, pa to ti je.

Da je MS ovo uradio, kovac bi prosipao karaktere po benchu dok ga ne banuju ;)
Ovako se samo mi lepo smeskamo Apple (l)userima ;)

Ali pazi, 100 miliona $ je potroseno na TESTIRANJE SIGNALA!!! Alooo!

U zadnje vreme sam mnogo zavoleo Apple, postao je strasan izvor inspiracije ovde na forumu :D

^Samo mogu da zamislim da Balmer iznosi ovako bende izgovore, pa kovač bi razapeo MS na lomaču.

Balmera, u stvari pre B. Gatesa, treba razapeti zbog mnogo, mnogo, mnogo gorih stvari.

ovde je stvar jednostavna: ko nece, ne mora da kupi. kraj price. imas izbora! (a to sigurno ne zahvaljujuci Microsoftu ;))

haha...

pre nekog vremena: u firmu mi stigne .DOC fajl. Ja ga otvorim u OpenOfficeu i vidim da je poslednji red presao na sledecu stranu ali ne mogu da ga editujem jer je fajl zakljucan a OpenOffice ne moze da ga otkljuca i edituje.

Zovem Odbojkaski Savez Srbije, koji je i poslao fajl, da mi ponovo posalju fajl ali otkljucan.
i kaze mi gospodja iz OSS: "niko se do sada nije zalio. i kako to da nemate Word".
ja kazem: "nismo imali novca da ga kupimo."
o ona: "pa zar se to kupuje?!?"

e zato mi je Microsoft kriv i svi koji ga promovisu!

evo sta ti je Microsoft i sta radi sa ISO standardom:

http://arstechnica.com/microsoft/ne...ner-microsofts-format-heading-for-failure.ars

treba biti u potpunosti xxxxxxxxxxx da bi takvo smece od kompanije podrzavao!
(procitajte link koji sam ostavio pre bilo kog komentara!)

i tvoje pitanje: ko je zasluzan za to sto su kompjuteri napredovali. Microsoft sigurno nije. Prodavao je DOS za PC u vreme kada su svi drugi racunari imali GUI i na kojima su nastajali svi popularni programi koji se i danas koriste. da je bilo samo DOSa i Microshita cekalo bi se jos 5 godina na sve...
pogledaj samo sta im se desilo na polju SmartPhoneova: Apple ih je pregazio kao brzi voz - WindowsMobile danas vise niko i ne spominje jer je to trecerazredno resenje od samog pocetka! trebalo mu je samo malo prave konkurencije da nestane.

Ali pazi, 100 miliona $ je potroseno na TESTIRANJE SIGNALA!!! Alooo!

300 miliona na otpor oklopa telefona protiv bachenog jajeta sa 47 metara visine

700 miliona i 56 inzenjera su korisceni da bi se proverila funkcija tach skrina u uslovima koji vladaju u rudnicima i jamama

5 milijardi je utrosheno da bi se odredio odnos dimenzija telefona sa prosechnom velichinom dzepa markirane odece koju nose apple korisnici

haha...

pre nekog vremena: u firmu mi stigne .DOC fajl. Ja ga otvorim u OpenOfficeu i vidim da je poslednji red presao na sledecu stranu ali ne mogu da ga editujem jer je fajl zakljucan a OpenOffice ne moze da ga otkljuca i edituje.

Zovem Odbojkaski Savez Srbije, koji je i poslao fajl, da mi ponovo posalju fajl ali otkljucan.
i kaze mi gospodja iz OSS: "niko se do sada nije zalio. i kako to da nemate Word".

odbojkaski savez srbije je isto imao izbor da li da koristi office ili ne, niko ih nije prisilio da ga koristi, zar ne?
da citiram...
stvar je jednostavna: ko nece, ne mora da kupi. kraj price. imas izbora!

haha...

http://arstechnica.com/microsoft/ne...ner-microsofts-format-heading-for-failure.ars

treba biti u potpunosti xxxxxxxxxxx da bi takvo smece od kompanije podrzavao!
(procitajte link koji sam ostavio pre bilo kog komentara!)

i tvoje pitanje: ko je zasluzan za to sto su kompjuteri napredovali. Microsoft sigurno nije. Prodavao je DOS za PC u vreme kada su svi drugi racunari imali GUI i na kojima su nastajali svi popularni programi koji se i danas koriste. da je bilo samo DOSa i Microshita cekalo bi se jos 5 godina na sve...
pogledaj samo sta im se desilo na polju SmartPhoneova: Apple ih je pregazio kao brzi voz - WindowsMobile danas vise niko i ne spominje jer je to trecerazredno resenje od samog pocetka! trebalo mu je samo malo prave konkurencije da nestane.

ne skreći temu :d

Pitam se koliko Bensedina ili Lorazepama (ili oba?:)) kovac pije ovih dana ;) Nesto je nestasica, cujem, ne mogu da poruce ni jednu kutiju za BGD :D

Balmera, u stvari pre B. Gatesa, treba razapeti zbog mnogo, mnogo, mnogo gorih stvari.
A to ima veze sa temom koliko i prozivodnja banana sa nestasicom pirinca.

ovde je stvar jednostavna: ko nece, ne mora da kupi. kraj price. imas izbora! (a to sigurno ne zahvaljujuci Microsoftu ;))
Pa isto vazi i za MS - sta se ti javljas onda u temama sa MS-om?:) Moras sada da trpis :D

Kakve veze ima Word i .iso? Da nije worda, u čemu bi pisao? U notepadu? I on je Microsofotov. iOffice koji je za tebe vjerovatno savršenstvo i taj Open Office su došli kasnije, mnogo kasnije, Microsoft je i taj standard postavio (neću da ispadnem fan Microsofta, jer to stvarno nisam, samo baratam činjenicama).

Bravo! Hoćeš da kažeš da neko kome treba dobar "business" telefon, uzima iPhone?:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh: Uzeće Androdi, Blackberry ili nešto treće. I Windows mobile prije iPhone-a. :type:

Nije Apple ništa izmislio (iako to oni hoće da bude tako, a mnoge su i ubjedili da je tako), samo prate ono što su ostali počeli, ne znam što ti je to toliko teško da priznaš. ;)

Da li vam je toliko teško da svarite da je broj iPhone 4 telefona koji ispoljavaju problem prijema signala u svakodnevnom korišćenju minoran i manji od 3GS-a, a da je Internet prepumpao veličinu problema.

Znači do sada ste bili u ubeđenju da postoji veliki problem na osnovu gomile priča i ponavljanja jednog istog na svim tech sajtovima, zbog manjka stvarnih statistika. Sada kada su statistike izašle na videlo teško vam je da u njih poverujete i smatrate da Steve na neki način odbija da prozna da postoji problem.

Kovač ako tako gledamo i iPhone je nekih 10 godina u zaostatku, znaš zašto, nema signala. Apple zaljubljenici kažu da i na drugim telefonima postoji problem, kada se antena prekrije. Kako ga i ja i skoro svi koje poznajem nismo imali nikada? Moj K770 uhvatim sa svih strana i dalje ima 5 crta na mt:s mreži u šugavoj Loznici. A najbolji telefon na svetu izgubi svih 5 kada se dodirne na jednom mestu i to u Americi? Nemoj mi samo reći da je pokrivenost u USA lošija nego u Loznici i to na mt:s ovoj mreži.

Kad si već počeo da skrećeš sa teme, šta je to Apple doneo da se masovno koristi danas? USB nije, jer je Apple kada je iMac predstavljen bio pred bankrotom (nemoj mi reći da sam tada imao 5 godina, piše to na mnogim mestima), n WiFi nije, jer se ni dan danas nisam sreo sa takvom mrežom, nigde u Loznici je nema. Jedino što je Apple dobro doneo, jeste po meni iPhone i ceo ekosistem oko iTunes-a, ali je MS učinio mnogo više time što je cenu računara spustio uz pomoć tajvanaca u mase.

Da li vam je toliko teško da svarite da je broj iPhone 4 telefona koji ispoljavaju problem prijema signala u svakodnevnom korišćenju minoran i manji od 3GS-a, a da je Internet prepumpao veličinu problema.

Aha.:D

Znači do sada ste bili u ubeđenju da postoji veliki problem na osnovu gomile priča i ponavljanja jednog istog na svim tech sajtovima, zbog manjka stvarnih statistika. Sada kada su statistike izašle na videlo teško vam je da u njih poverujete i smatrate da Steve na neki način odbija da prozna da postoji problem.

Ma da, Stivie izašao sa statistikom, onako objektivnom, i tu nema šta da se sumnja, to je jednostavno aksiom. :trust:

Kovač ako tako gledamo i iPhone je nekih 10 godina u zaostatku, znaš zašto, nema signala. Apple zaljubljenici kažu da i na drugim telefonima postoji problem, kada se antena prekrije. Kako ga i ja i skoro svi koje poznajem nismo imali nikada? Moj K770 uhvatim sa svih strana i dalje ima 5 crta na mt:s mreži u šugavoj Loznici. A najbolji telefon na svetu izgubi svih 5 kada se dodirne na jednom mestu i to u Americi?

Nema problem ni covek koji je doneo i testirao iPhone 4 u Srbiji. ;)

Nemoj mi samo reći da je pokrivenost u USA lošija nego u Loznici i to na mt:s ovoj mreži.

Svi koji su imali dodira sa AT&T kazu da je katastrofa.:)

Svi koji su imali dodira sa AT&T kazu da je katastrofa.:)
a jedan Apple lider u naprednoj tehnologiji i izumitelj svega novog, donosilac revolucije na polju smartphonova je izabrao provajdera koji ima ekstremno losu mrezu?

aj ja da pitam, kad se vec NAVODI da je revolucionarno - koja konkretno stavka iphone-a je revolucionarna ?

revolucija u nauci, kolko ja znam je neshto shto niko pre nikad nije imao: parna mashina, motori sa unutrashnjim, shtamparije, AC struja, i tako dalje - shta je to iphone doneo novo, il odgovorite, il vishe NIKAD nemojte da napishete da je u pitanju revolucionarna naprava.

aj ja da pitam, kad se vec NAVODI da je revolucionarno - koja konkretno stavka iphone-a je revolucionarna ?

revolucija u nauci, kolko ja znam je neshto shto niko pre nikad nije imao: parna mashina, motori sa unutrashnjim, shtamparije, AC struja, i tako dalje - shta je to iphone doneo novo, il odgovorite, il vishe NIKAD nemojte da napishete da je u pitanju revolucionarna naprava.
pa zar nisi gledao wwdc2010? lepo je Steve Jobs sve objasnio

A da li je tebi tesko da shvatis da firma ne treba da se pretvara da nema problema, ma koliko malo korisnika imalo tih problema? A to je Apple uradio. Samo su Apple useri fenboji, pa kad Apple nesto lose uradi "PSSST! Kako smete protiv Svemocnog Stiva!?". A isti ti fenboji se rugaju drugim firmama i overhajpuju probleme drugih firmi :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno