Šta je novo?

Iphone 2g VS omnia VS n96

Sledeći post sa offtopicom ili prozivkom će doneti bodove.

Ima, ali kao što sam se uverio i to su uspeli da upropaste. Znači najjednostavniji brojač koji je savršeno radio godinama i lepo odbrojavao preostale karaktere u tekućoj poruci, oni su uspeli da iskomplikuju i stave brojač koji odbrojava od 1000.

Odbrojava od 1000 ali kada predjes prvu poruku, u zagradici se pojavi broj 2 tako da znas da si presao simbole za jednu poruku, isto kada predjes tu drugu u zagradi pise 3, tako da je sasvim u redu sve to !

Da, uzeo sam juče neku Nokiju 5220 da se malo zezam s njom jer je gotivna i primetio sam to, ali opet mi je bilo bolje ono staro rešenje, gde ti brojač odbrojava preostale karaktere u tekućoj poruci.

To ne samo što je bolje nego je i korisnije, jer tako možeš da prilagodiš tekst poruke u odnosu na preostali broj karaktera, dok ovako kako je sada ti ustvari ne znaš koliko ti je slova ostalo u poruci već samo imaš informaciju o tome koliko si slova otkucao i u kojoj si poruci po redu.

Znači primer: ako ti je stanje na brojaču 807/2 (po novom konceptu), ti ne znaš tačno koliko ti je još slova ostalo do kraja druge poruke (113), dok u starom konceptu brojača lepo piše tačno koliko ti je ostalo do kraja tekuće poruke - u ovom slučaju 113 (2).

Jel kapiraš sad da, pored toga što je promena bila nepotrebna, ona je i kontraproduktivna.

Au jeste vala, imas pravo, jedan konkretan i ozbiljan problem :)))

jedna poruka ima 160 karaktera, uglavnom pises jednu poruku, kada zadjem u drugu, pogledam hmmm druga, 1 u100 zadjem na trecu poruku ...... Stvarno ne vidim toliki problem, totalno ne bitno, imas taj brojac pa da ne placas jos jednu poruku za 2 slova, a to mozes da vidis i preko ovoga ;)

Tačno, a preko onoga si mogao još bolje.

Inače samo prva poruka ima 160 karaktera, druga u nizu ima 145 a treća 152.

...

Otvoris temu, i fanovi se poubijase :D
Samo da javim resio sam se N96, i sad cu da pazarim nesto od ova dva gore navedena + u izbor dodajem i samsung innovo!

Zašto si se otarasio N96, ako nije tajna? Nije ispunio očekivanja ili šta?

P.S. A sad kada smo se, nadam se, složili oko toga da je promena u načinu odbrojavanja karaktera u porukama em bio nepotrban em je kontraproduktivan, voleo bih da mi neki veliki poznavalac tajnih Nokijinih strategija (npr. akki) objasni u čemu je tajna promene brojača i koja je prednost novog koncepta nevidljiva oku običnog smrtnika, pošto su nedostaci (ma koliko se neki trudili da ih prikažu trivijalnim) evidentni? :)

Poslednja izmena:
Izgleda da je tu problem vise do ruku nego do telefona, posto ga ja koristim mnogo vise od dva dana i nije se slomio. I to jos rukama a ne olovcicom.;)

Nazad
Vrh Dno