Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
“First Use” na iPhoneu znači datum kada je telefon prvi put aktiviran i počeo da se koristi, odnosno kada je baterija prvi put krenula u stvarnu upotrebu.
Da, to je i meni gpt napisao, ali mi je zbunjujuce sto sam telefon dobio fabricki zapakovan. Ispada da ga je neko u apple prodavnici otpakovao, upalio, ugasio i ponovo nekako savrseno zapakovao (sa sve onim zip trakicama). Posto je battery cycle 0 i telefon nema apsolutno nikakve tragove koriscenja.

Ne, ne, to je ono što je mikenzi svojevremeno pisao - garancija po pravilu se računa od datuma kupovine i račun i datum na njemu je merilo za to kada kreće.
Međutim, u velikoj većini slučajeva to krene nakon prvog paljenja telefona (aktivacija), pa smo to uzeli zdravo za gotovo.

Ti bukvalno nisi imao sreće i zvanično pravilo važi u tom slučaju.

Racun nije potreban uz Apple uredjaje, sve se zavrsava preko serijskog broja. Mozda u Srbiji hvataju na te fore sa racunom.

U Srbiji je "fora" uz racun je garancija 2 godine...

Nisi razumeo, nije račun potreban - ali u slučaju da se ne slaže garantni rok sa datumom kupovine, račun je jedini način kako to mogu da isprave.
U slučaju iznad, garancija je krenula da teče od datuma prodaje, ne aktivacije i sada ispada kao da nema garanciju.

Kratka recenzija 17 Pro nakon 328 ciklusa punjenja... AKA 1 year review.

Sjajan telefon, narandzasta boja mi je draga od prvog dana do dan danas.

Aluminijum je ozbiljan downgrade. Ne koristim maskice i telefon je izubijan.

Baterija je ozbiljno stradala na 93%, ali je subjektivni osecaj da je na 80%. Vecinu dana mu je potrebno dodatno punjenje.

Telefoto i glavna kamera su fenomenalne. Kroz generacije se vidi jasan napredak. Npr. google mi cesto izbacuje kolaze na danasnji dan i onda mi izredja nekoliko godina unazad... ista mesta, isti uslovi, drastican napredak kroz godine. Da li je ogromna razlika izmedju 16 Pro? Nije, ali ko je propustio neku generaciju svakako jeste.

Ko se razmislja da kupi u 2026? Sacekajte jos mesec-dva, bice ih puno na oglasima, ALI obavezno sa dobrom baterijom i da nisu olupani kao ovaj moj... necete se pokajati.

Druye, 209 ciklusa i još se drži na 100%, sad si me ubacio u panic mode 😀

“First Use” na iPhoneu znači datum kada je telefon prvi put aktiviran i počeo da se koristi, odnosno kada je baterija prvi put krenula u stvarnu upotrebu.
Nije tacno. Ako se uzme vise telefona na jedan racun odjednom garancija tece od dana kupovine. Zato imate dosta telefona zapakovanih, a garancija vec prolazi.

Nije tacno. Ako se uzme vise telefona na jedan racun odjednom garancija tece od dana kupovine. Zato imate dosta telefona zapakovanih, a garancija vec prolazi.
Samouverenje na maksimumu, razumevanje pročitanog malo slabije.

Čovek pita šta znači Battery First Use. To je datum kada je baterija prvi put stavljena u upotrebu. Ti si uspeo da odgovoriš na pitanje koje niko nije postavio, o garanciji i računima.

Garancija može da teče od datuma kupovine i telefon može da stoji zapakovan, potpuno nebitno za First Use.

I zvanicno za 100$.

Zato sto sam to ocekivao kupio sam 17 PM krajem juna , seriju 18 sigurno necu kupovati , mislio u februaru - martu da kupim s27 Ultru , ali mi ne svidja kako su izgled telefona unistili - po najavama , nije kako se pricalo pre pocetka leta .
I ovaj mi je odlican , tako da nema razloga da ga menjam , sem ako boje nisu bitne 😂 - a meni nisu

Moj 17 PM je, nakon 11 mjeseci, na 94% bh i para mi oci. Objavim ga na male oglase u DE i kontao sam da ga utopim kad kupim 18 PM.
Medjutim, kako se razocarah ja novom serijom vidim da tako i drugi. Svaki dan je sve vise pitanja. Bice ga maci sa oglasa i premostit nekako do jubilarnog sledece godine. 😅

Ljudi jel postoji neka maska za 17icu koja pokriva kompetnu zadnju stranu telefona i ne ostavlja plato izloženim ? Bukvalno da vire samo sočiva kamere i blic ?

Potraži link za AE koji sam ostavio da li ovdje ili u temi o maskama i futrolama.

Ja sam danas. Znam da je to normalno dok se sve ne indeksira,ali baterija se prazni kao luda i telefon se prvi put otkad ga imam greje,cak pri uobicajenim zadacima.
Na punjacu je bio vreo (prvi put da se bas toliko uzario).

Opa
Meni je bio vreo pre neki dan kada sam snimao video u par navrta i bas se lepo ugrejao , ali ovako ne
Potrebno je da se sve slegnekao sto kazes , ali cu ipak sacekati sa azuriranjem , sada sam na 26,2 nisam ni video do malopre daimam i 26,7 i ovo 27 na cekanju

Cak i pri kuckanju po forumu on je mlak sto uzanso iritira. A baterija samo curi 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Cak i pri kuckanju po forumu on je mlak sto uzanso iritira. A baterija samo curi 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Podseca me na proslogodisni IOS 26.0. Isto tako bilo na IP15 PM, evo sad i na 27.0
Baterija curi ko luda i sto bi se reklo u settings se zagreva iako je proslo par dana od instalacije i predpostavljam da je sve indeksirano jer nije vruc kad je u standby
Mislim da su uvek te prve verzije battery stress test 😀
Kajem se milion puta sto sam apdejtovao nakon 26.3
Apdejtovao jedino zato sto je "imao" emoji keyboard bug gde nakon 5-10 min uvek vrati u freq used emojis, a ne tamo gde je ostavljena emoji tastatura.
Do dana danasnjeg nije ispravljen taj "bug" jer predpostavljam da je apple to napravio s namerom i da je to njihova logika 😀
Sve ostalo bilo savrseno na tom OS-u na mom telefonu.

Ja sam na iOS27 od prve public bete (iP17 pro), nema pregrejavanja, baterija dobra, mada ga nisam nesto puno koristio na iOS26 da bih mogao da uporedim lepo.

17 pro na iOS 27, isto se greje i ne greje kao pre, kada su rađeni apdejti na verzije 26. Prvi, drugi dan jeste mlak-topao. Danas već ne. Potrošnja ista, ništa posebno. Morao da čačkam focus i nameštam da se zvuk ne čuje uvek kada kliknem da se snima video. Stabilizacija ista, video isto sve. I dalje baterija na 100% sa 180 punjenja.

Nazad
Vrh Dno