Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja iskoristio dok sam u Americi da uzmem 17 pro, nakon obične 13 baš se oseti razlika, pre svega u ram memoriji i 120hz ekranu. Kamera takođe sjajna (napokon opet imam telephoto, zato sam i išao na pro model), a baterija me ne oduševljava nešto preterano.

Uzeo sam techwoven masku odmah, ali mi se ne svidja debljina nakon latercase koju sam koristio na 13, tako da ću verovatno da uplatim AC+ i da ga furam golog, mnoooogo lepše izgleda bez maske, plus su ivice oko ekrana vrlo tanke. Sa maskom imam osecaj kao da furam neki telefon od pre 5-6 godina zbog debelih ivica, glupo zvuči ali meni smeta 😀

Danas sam bas razmisljao o tom pregrevanju, nije realno da ocekujemo da telefoni ostanu hladni ako je napolju 35 stepeni. To je fakticki pocetna temperatura da telefon stoji ugasen, a ne da ga opteretite kamerom.

Moj 15pm je danas u hladu je bio konstantno vreo pri normalnom koriscenju telefona, dok je zenin 17p bio osetno hladniji.
Pretrazivali smo booking i smestaje po fb grupama…
Ja sam generalno bas zadovoljan sa 15pm, ali sto se tice pregrevanja 17ka ga sije

Naveo si takve idealne uslove da se telefon pregreje i to je razlog što je smanjio osvetljenje i usporio rad procesora.
Meni je i dalje neshvatljivo da je iphone skoro neupotrebljiv na vrućini. Ne znam kako je na androidima, ali ne verujem da im se to dešava u ovoj razmeri.
Iphone kao ima najnapredniji čip, ekran... bla bla bla i onda celo leto možeš samo da kucaš poruke a da se ne pregreva. Čim uđes u kameru, igrice, video poziv telefon se uspori, zamrači i imaš doživljaj telefona od 50 evra....

O kojoj vrucini pricmo? Ja sam juce snimao i slikao,upaljen ekran bio sat vremena i za tih sat vremena nije ni stucnuo. Obican 17. Temp oko 28-29. Snimanje je uvek u 4k 60fps.

Meni je i dalje neshvatljivo da je iphone skoro neupotrebljiv na vrućini. Ne znam kako je na androidima, ali ne verujem da im se to dešava u ovoj razmeri.
Iphone kao ima najnapredniji čip, ekran... bla bla bla i onda celo leto možeš samo da kucaš poruke a da se ne pregreva. Čim uđes u kameru, igrice, video poziv telefon se uspori, zamrači i imaš doživljaj telefona od 50 evra....
Pale se čitave šume ako ste bar gledali neke vesti, izbijaju požari, RHMZ šalje upozorenja na nepovoljan uticaj na zdravlje i toplotni talas, a vama je problem što telefon obori osvetljenje na 40 stepeni?
Daj budite realni, još da se javi neko kako nema kiseonika pod vodom da diše.

Pale se čitave šume ako ste bar gledali neke vesti, izbijaju požari, RHMZ šalje upozorenja na nepovoljan uticaj na zdravlje i toplotni talas, a vama je problem što telefon obori osvetljenje na 40 stepeni?
Daj budite realni, još da se javi neko kako nema kiseonika pod vodom da diše.
Da, ali kako se androidu to ne dešava?
Meni se desilo jednom dvaput za dva meseca na 17, a na 11 koji sam imao nije mogao da se koristi na preko 30C

Andoid je doneo Supermen na planetu Zemlju direkno sa Kriptona. Koji to andoid neće oboriti osvetljenje, S26 Ultra, Pixel 10 Pro? Daj da se nađmo da mi to demonstriraš da kupim odmah taj telefon, a mislim da takav ne postoji koji ne obara na suncu od ovih novijih a gruva 2-3000 nita osvetljenje.

Kaže mi drug koji ima xiaomi 17 ultru da i njemu obori osvetljenje ali n skroz, tako da ipak može da se koristi. Meni je na iphone 17 posle par minuta na 35 stepeni ekran bio skroz crn da se ništa nije videlo.

Meni se desilo jednom dvaput za dva meseca na 17, a na 11 koji sam imao nije mogao da se koristi na preko 30C
Desilo se meni danas. Ostavio telefon na suncu pola sata, fino se zagrejao. Svetlina ekrana nije oborena ali zato radni takt jeste. Tako da android je isto kao kod tebe ma Iphoneu

Vidiš iz komentara korisnika koji ga koriste da se dešava, potpuno normalno.

Imao i i 11 Pro i to se dešavalo isključivo u kolima, na suncu i još punjaču sa uključenom navigacijom, a tad niko normalan ne bi radio 😁, a najnormalnije sam svaki koristio na višim temperaturama od navedene, ali ne da ga priim direktno na suncu i sa kamerom i igricama u dugačkom periodu.

Svaka kompanija ima svoj smisao da zaštiti uređaj kad se pregreva, a to je normalno na direktnom suncu i ovim temperaturama. Neko će da ga pusti po cenu da brže uništava komponente, a neko ima drugačiju filozofiju, ali da ovde ne teram off topic i poredim različite telefone.
Skraćeno, svaki iPhone će da uradi slično kad se pregreva, tako i 17 serija i svako koristi ono što mu odgovara 😃

Sad su izmislili magsafe punjače koji imaju ventilatore da hlade telefone kad se greju. Možda je to dobro rešenje za kola.

Nazad
Vrh Dno