Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dva ista modela, dva ista podesavanja, sve identicno – i zato mi zaista nije jasno u cemu je caka i zbog cega dolazi do te razlike.

Shvatam šta pišeš i na šta misliš, identičnu situaciju gledam kod 14 Pro i 14 Pro Max 😁. ali samo su slike svetlije, sa lepšim kontrastom i bojama na većem modelu 😃
Jednostavno su lepše, bar meni 😃

Za koje vreme napunite 17 pro max?

Možda prestave novi 17e model 😃

Možda različiti dobovljaci ekrana. LG vs Samsung?

Isti je ios na oba telefona,i takodje nemao folije na ekranu.
Jel se meni cini, ili si takav isti problem prijavljivala na nekom prethodnom huawei telefonu msm? Skoro pa sam siguran da si isti problem imala i isto pisala o tome? Davno je bilo, ali nemoguce da 2 vrste telefona a opet identicna u tom momentu prave iste probleme. Slike koje si tada kacila nisu bile istog kadra , okaci nam sad slike tog slucaja pa da vidimo.

Dovoljno je da promašiš prstom jedan milimetar tačku merenja ekspozicije na ekranu i eto razlike. Taj milimetar u onoj kocki što vidiš na ekranu realno pomera zonu ekspozicije za bar nekoliko cm na objektu slikanja i imaš te sitne razlike. Plus mrdanje itd... Ko zna šta, kako i na kojoj udaljenosti... ste radile.
Slikaj nešto jednobojno (majicu npr.) na beloj pozadini (zid npr.) i pritome cela kocka za određivanje fokusa i ekspozicije mora da bude dobro unutar majice.
Ako i tada imaš razliku, onda ne znam. Definitivno ne rade isto tada.

Jel se meni cini, ili si takav isti problem prijavljivala na nekom prethodnom huawei telefonu msm? Skoro pa sam siguran da si isti problem imala i isto pisala o tome? Davno je bilo, ali nemoguce da 2 vrste telefona a opet identicna u tom momentu prave iste probleme. Slike koje si tada kacila nisu bile istog kadra , okaci nam sad slike tog slucaja pa da vidimo.
Pomesao si me potpuno sa nekim,nisam bila ja.

Kad se vratim u Srbiju,slikacu opet pa cu okaciti. Mada je kolega gore svakako rekao da primecuje isto na svojoj seriji 14. Ono sto sam nasla na netu da prosto da Apple ima male varijacije u senzorima i ekranima takodje ,pa predpostavljam da je to to.

a tako radi samo u Srbiji?

Meni je ta boja super i najlepsa od ponudjenih ali da ga okacim na zid. Nije mi lep da ga nosim. Takodje i ovi sareni najk tn modeli su mi prelepi ali su mi fuj da ih nosim kao patiku. Bas bezveze da nisu ubacili crnu boju

Da su izbacili bronzani, pa ajde. Bila je najavljivana ta boja, ali... Plavi mi je nekako favorit, malčice samo da je svetliji.

Narandžasta je cirkus.
Podržavam što su izbacili crnu, kapiram.
Jedina zamerka je što na belim modelima ne vidi se jače logo Apple. Zapravo skoro se ne vidi a baš je davao šmek kao na onim starijim generacijama.

Imam narandzast PM sa zelenim techwoven case-om (Halo/TMNT) i svaki put mi izmami osmeh.

Nekako detainjast osecaj koji odudara i koji me je privukao nakon godina konzervativnih boja iphone PM varijanti (nisam klinac i izbor boje je bio iznenadjenje za sve koje me znaju). Razumem ja vas, plava ili srebrna su mnogo svedenije i normalnije ali nekad je izbor jednostavno luckast i nisam zazalio.

Kids Orange GIF by PlayKids

Ja sam ženi uzeo sage green posle product red na 13 i moram priznati da je sage prelep. Omiljene boje su mi bile ona ljubičasta na 14 pro i najlepša alpine green na 13 pro. Ne znam da li Apple ima običaj da vrati neku staru boju. Alpine green bih uzeo opet bez razmišljanja.

Narandžasta je cirkus.
Podržavam što su izbacili crnu, kapiram.
Jedina zamerka je što na belim modelima ne vidi se jače logo Apple. Zapravo skoro se ne vidi a baš je davao šmek kao na onim starijim generacijama.
Mene baš briga za Apple logo, samo me nerviraju ovi iz dbrand-a što ne mogu da biram foliju bez izreza za Apple logo. To me ubi. Mnogo lepše, svedenije i čisto izgleda bez tog znaka.

Naručio klincu 17 Pro Max plavi i Airpods 3 Pro. Neće ni da čuje za Android, traitor!

Jedno pitanje, kako vam se cini trajanje baterije izmedju 17 pro i 17 pro max? Da li mali moze da napravi kompromis umesto velikog zbog manje dimenzije ekrana? Da li mu dodje na isto ili Pro Max je posebna kategorija za sebe?
Pitam jer bih probao malo manji telefon, ceo zivot nosim televizore u dzepu 😅

ili Pro Max je posebna kategorija za sebe

Što se tiče baterije je upravo to i oseti se pogotovo ako si zahtevan korisnik.

4,252 mAh ( sa sim karticom je 3,988 mAh) vs 5,088 mAh battery (sa sim karticom je 4,823 mAh)
Up to 33-hour battery life vs Up to 39-hour battery life

Ovo ti je sa Macrumors sajta

https://www.macrumors.com/guide/iphone-17-pro-vs-17-pro-max/

17 pro je dostigao velicinu baterije skoro kao 15pm, mislim da 17p sa manjim ekranom moze da parira. Ne mozes ga porediti sa 17pm ali mislim da moze da posluzi za kvalitetno jednodnevno koriscenje (ne celodnevno silovanje)
Naravno ako nisi hard user, i ja planiram kroz 1-2god da se spustam na pro sa max-a.

Ja sam aktivirao 15pm pre tacno 494 dana i imam 285 ciklusa dakle trosio sam dnevno 57% baterije
Dakle dnevno sam trosio 2500mah, bio bi mi dovoljan i obican pro..stim da koristim dual sim koji malo vise trosi pa mi je zato max bio bolja opcija.
Sve zavisi od korisnika..

Jedno pitanje, kako vam se cini trajanje baterije izmedju 17 pro i 17 pro max? Da li mali moze da napravi kompromis umesto velikog zbog manje dimenzije ekrana? Da li mu dodje na isto ili Pro Max je posebna kategorija za sebe?
Pitam jer bih probao malo manji telefon, ceo zivot nosim televizore u dzepu 😅
17 pro (esim) punim svako drugo vece, nekada čak i treci dan ujutru. Sve zavisi od korišćenja.

Bez drustvenih mreza, 17 PM zavrsava dan za 20/40% baterije, sve zavisi od obaveza na poslu. Dan mi pocinje u 3h ili 4h zavisi od smjena i tokom citavog radnog vremena je na 5G, iskljucim wifi kad izadjem iz stana.

Ne znam kakvo je stanje sa 'ljustenjem' boje na bijelom modelu i razmisljam da predjem na bijeli model, mozda cak i obicni pro. Koristim pro max jedno 4 mjeseca, skoro uvijek u masci je bio.
Jednom mi je u kupatilo pao na plocice, bez maske, iznenadio sam da mu nista nije bilo. Detaljno sam pregledao stvarno, nista nije bilo. Skoro mi u teretani pao sa stola, u cvrstoj, koznoj, masci i vidio sam skidanje boje na cosku. Danas, izvadim iz maske, da prebrisem i imam sta i da vidim. Na donjoj strani takodje primjetno skidanje boje.

Mene to ubija, tacnije moj okp jer je 99% vremena zasticen dobrom maskom. Ne mogu da vjerujem da su tako losu zavrsnu obradu imali.

Jutros zenin iPhone 17 Pro Max ispadne u maskici na pod i kuciste se u gornjem uglu malo odvoji, da li je moguce nekako ovo vratiti ili bi morao u servis? Za sada sve funkcionise normalno nego vise estetski nervira. Jako sam se iznenadio da je ovako mekano kuciste.

Prilozi

• IMG_6212.jpg
    IMG_6212.jpg
    94.5 KB · Pregleda: 148
  • IMG_6211.jpg
    IMG_6211.jpg
    163.2 KB · Pregleda: 147
Nazad
Vrh Dno