Mozes li da uporedis zvucnike? Meni je base 17 upgrade u vecini aspekata u odnosu na 14 Pro sa kog sam presao, ali imam osecaj da je kvalitet zvuka na max jacini ipak losiji nego na 14 Pro (glasnija je 17 ali mi 14 Pro deluje “cistiji”). To jedino GSMArena naglasila, da nisu isti zvucnici na 17 i 17 Pro modelima.Vjerovatno ne ali sve zavisi od licne percepcije.
Nekome se ne isplati sa 14 PM prelazak dok sam ja presrecan sto sam zamijenio 15 PM ovim.
Baterija je nebo i zemlja i meni to mnogo znaci. Sinoc bas kupio Anker punjac sa 67w i malo se i brze puni nego 15PM koji sam punio starim punjacem.
Displej je bolji takodje kao i kamera. Prednja kamera dosta bolja iako za ovih 20tak dana nisam napravio nijednu fotku sem video poziva gdje drugi pohvale kvalitet.
15 PM (sa mnogo dodataka) prodao za 700€, ovaj preko firme dobio za 1.250€ tako da ta razlika me nije mnogo izasla a dobio sam dosta bolji uredjaj.
Telefoto nisam ni koristio, a main senzori su bolji svakako. E sad, stainless steel/titanium su vise premium nego alu okvir, ali s obzirom da uvek nosim case, nije bas relevantno za mene. Ruka mi se primetno manje zamara jer je 17 oko 30g laksi od 14 Pro.
Baterije su nebo i zemlja, ali iOS 26 je apsolutno pojeo 14P autonomiju, mada je i health na 86%. Mnogo manje se i greje 17.
Sto se mene tice, 17-ka ce nadam se gurati dobro par godina dok ne izadje all-screen iPhone.