Šta je novo?

iPhone 17

Došao sa vama da prokomentarišem onu neveru od cene od 108k za ip17 i sad vidim ugasili stranicu. 😂😂😂

ahaa, nisam razumeo da za pro gledate.
izvinjavam se.
Skinuli i ultra 3 bio 107.999 verovatno citaju benchmark i kapiraju da treba da povecaju cene 😂
ja sam uspeo da rezervsem pre nekih pola sata

A koja je fora sa pre orderom po EU ako budu dostupni 23-24.09. u radnji ako ce zvanično biti na stanju 19.09? Kao da se osiguras da se ne razgrabi do daljnjega?! 😅 Nesto sumnjam da će biti baš tolika pomama za "out of stock"

Došao sa vama da prokomentarišem onu neveru od cene od 108k za ip17 i sad vidim ugasili stranicu. 😂😂😂
Ono je verovatno bila prava cena, sad će cena koju smo i očekivali, ali džabe, za Bench će cena uvek biti 107k :)

Za 119k ima Magic 7 Pro, svakako svetlosnim godinama bolji telefon, jos sad kad padne cena na 90k za Black Friday, teško će ići iPhone za 130k.

Jedino što mnooogo bolje drži cenu pa je iz tog ugla pametnija kupovina, ali evo, već su pokvarili utisak svima :/
A koja je fora sa pre orderom po EU ako budu dostupni 23-24.09. u radnji ako ce zvanično biti na stanju 19.09? Kao da se osiguras da se ne razgrabi do daljnjega?! 😅 Nesto sumnjam da će biti baš tolika pomama za "out of stock"
Bilo je to više puta, ProMax odmah ode u novoj boji, sad će base model.

Diže gigatron osnovni Pro Max na 200.000, tj. ipak 35.000 više🙂

Edit: mislim da je KP prodavce na trenutak uhvatila panika kad su videli u gigatronu 17PM za 1410eur😂

Bilo je to više puta, ProMax odmah ode u novoj boji, sad će base model.
Sreća pa mi je nova pm boja ogavna 😅 al sam planirao da uzmem sebi dark blue pm a zena bi obicnu lavandu u najgorem slucaju morace da pristane na upgrade na pro ako bas toliko lenji CH 1st worlderi zapnu sa kupovinom regular modela🤷

Gledam cene na Gigatronovom sajtu i ne verujem! Pa to je skuplje nego u Danskoj (sve sa ovdašnjim pdv-om od 25%)! Oni nisu normalni!

Uzgred, šta će biti s onima koji su stigli da poruče telefone pre promene cene?

pa nije ti ovo Danska....

Uzgred, šta će biti s onima koji su stigli da poruče telefone pre promene cene?
Prema Zakonu o zaštiti potrošača prodavac je dužan da proda po ceni koja je bila aktuelna u tom trenutku tj. kako je kupac platio.
Ako je prodavac baš značajno omašio cenu npr.: da je stavio 1.770,00 RSD umesto 177.000,00 RSD onda postoji, prema istom Zakonu, olakšavajuća okolnost prema prodavcu da nije u obavezi da proda po tržišno nerealnoj ceni. Tako sam ja prošao kada sam naručio TV po ceni od 550,00 RSD pošto prodavac nije odradio konverziju cene u RSD. Uneo je cenu u € ali je stajala valuta RSD.

Poslednja izmena:
Prema Zakonu o zaštiti potrošača prodavac je dužan da proda po ceni koja je bila aktuelna u tom trenutku tj. kako je kupac platio.
Ako je prodavac baš značajno omašio cenu npr.: da je stavio 1.770,00 RSD umesto 177.000,00 RSD onda postoji, prema istom Zakonu, olakšavajuća okolnost prema prodavcu da nije u obavezi da proda po tržišno nerealnoj ceni. Tako ka sam prošao kada sam naručio TV po ceni od 550,00 RSD pošto prodavac nije odradio konverziju cene u RSD. Uneo je cenu u € ali je stajala valuta RSD.
A ako nije platio, vec 'rezervisao' ?
Metod plaćanja: cashondelivery

1757688318876.png

Update od mene sad su me zvali potvrdili su evidentiranu kod njih stize za 6-7 dana pa salju meni. Nisam direktno pitao ali nisu pominjali novu cenu tako da izgleda sve okej

sta kaze brat gpt chat:
1757689026447.png

E sad da ovaj napaćeni narod ima iole malo mozga ne bi trebalo ni jedan da im kupi, koliki god zavisnici bili od bezrazložnog trošenja para.
Sta nam ovo govori ...okačili su cene, sasvim onako pristojne i realne cene u koje je svakako bila uračunata njihova marža, da ne kažem zarada. Znači nisu okačili jedan model po tim cenama, nego sve...i obični i air i pro, čak i sat. Onda su sačekali reakciju tržista i videli da se lud narod sapliće ko će pre da kupi kao da dele džabe a ne da su samo okačili normalne cene kakve su svuda u civilizovanom svetu. Onda uzimaju brišu stranice, otkazuju porudžbine i stavljaju nove cene po 30000 veće...eeeeej 30k i to za običan ip17. Secam se da je od 512 bio oko 130 i nesto, sad je 160 i nesto. Kod proa je ta razlika još i veća verovatno. A ponavljam, i prve cene su bile sa uračunatom maržom. Sve im je malo ...da mogu za 500k za 500k bi prodavali. Da ovaj narod ima iole bar malo pameti kao što ga nema gde bi nam bio kraj.

Poslednja izmena:
@illidan - Znam da nije, nažalost ;) Šalu na stranu, nisam ja očekivala da cene biti kao na američkim sajtovima, ali oni ga baš... preteraše. Ili idu logikom "ako prođe, prođe".

E sad da ovaj napaćeni narod ima iole malo mozga ne bi trebalo ni jedan da im kupi, koliki god zavisnici bili od bezrazložnog trošenja para.
Sta nam ovo govori ...okačili su cene, sasvim onako pristojne i realne cene u koje je svakako bila uračunata njihova marža, da ne kažem zarada. Znači nisu okačili jedan model po tim cenama, nego sve...i obični i air i pro, čak i sat. Onda su sačekali reakciju tržista i videli da se lud narod sapliće ko će pre da kupi kao da dele džabe a ne da su samo okačili normalne cene kakve su svuda u civilizovanom svetu. Onda uzimaju brišu stranice, otkazuju porudžbine (koleginici odmah otkazali) i stavljaju nove cene po 30000 veće...eeeeej 30k i to za običan ip17. Secam se da je od 512 bio oko 130 i nesto, sad je 160 i nesto. Kod proa je ta razlika još i veća verovatno. A ponavljam, i prve cene su bile sa uračunatom maržom. Sve im je malo ...da mogu za 500k za 500k bi prodavali. Da ovaj narod ima iole bar malo pameti kao što ga nema gde bi nam bio kraj.
Da, ovo je baš gorka pilula za sve ljubitelja brenda a i za nas ostale jer bi naši favoriti bili još jeftiniji :/

Sa konja na magarca, sa 5x zum na 4x i jos te ubede da imas 8x, i da je digitalni zum istog kvaliteta kao opticki 8x😂
A dobro, koliko vidim svi ste ovde zaslepljeni oblikom, bojama i baterijom, kao i ekranom na obicnom modelu pa tako i masa u svetu razmislja i pije ove gluposti sa prezentacije.

Ja bukvalno imam pare, razmisljao sam da uzmem, cekao ali ne vidim zasto bih?

Imam s23u, hteo sam da se castim prvim iphone-om jer nisam nikada imao ali meni je ovo meh. Nista nivo spektakulatno da vredi, dizajn pro modela je ocajan, plus nema crne boje. Znas kada bi im ovolike pare dao za ovo, nikad.

Sacekacu da vidim Vivo X300u radije.

Bolje kupi neki telefon :rolleyes:

Ja bukvalno imam pare, razmisljao sam da uzmem, cekao ali ne vidim zasto bih?

Imam s23u, hteo sam da se castim prvim iphone-om jer nisam nikada imao ali meni je ovo meh. Nista nivo spektakulatno da vredi, dizajn pro modela je ocajan, plus nema crne boje. Znas kada bi im ovolike pare dao za ovo, nikad.

Sacekacu da vidim Vivo X300u radije.
Ma nista se nije promenilo u tom vrhu nego kod ovih base modela. Telephoto kamera, npr, je sigurno bolja na S23U nego ovde - ljudi ne kapiraju da AI učestvuje u tom procesuiranju a Apple praktično nema AI. Optički 10x + AI sigurno pobeđuje Apple 4x.

Ali base model je praktično Pro model od prošle godine.

Sto su ljudi pomahnitali toliko za te prvobitne gigatron cene kada su i one nabijene? Zar nije logicnije strpiti se i sacekati koji mesec da se stabilizuje cena kod kp dilera jer su isto vakuum i ta njihova garancija i kod nas vredi?

Sto su ljudi pomahnitali toliko za te prvobitne gigatron cene kada su i one nabijene? Zar nije logicnije strpiti se i sacekati koji mesec da se stabilizuje cena kod kp dilera jer su isto vakuum i ta njihova garancija i kod nas vredi?
Pa ponadali smo se boljim vremenima :/ 107k u odnosu na $799 je najbolja cena u proteklih 20 godina.

Nema KP na rate ;)

Vrh Dno