Šta je novo?

iPhone 17

Znači primera radi, sa povratom pdv-a, običan 17 od 256 bi tamo izašao 800 evra nasuprot 1100 kod nas?
Zavisi na koji način vršiš povrat pdv-a, ako to radiš preko posrednika, oni ti uzmu određeni procenat, neki uzimaju i po 20% pa i više od vraćene sume. I treba uvek imati u vidu da se može desiti da njihovi carinici dojave našima... U svakom slučaju, pre takvog eventualnog izleta, dobro se informiši i sve stavi na papir, da vidiš konačnu računicu da li ti se isplati ta "egzibicija".

Edit:
Kome god nije baš hitna kupovina, najbolje je čekati još 3 meseca značajno pojeftinjenje na KP.

Čisto da znate jedan inside info, a neko možda bliži da je Yettelu da li ćeda potvrdi. Dobili su kaznu za prodaju telefona, pre zvanične prodaje, ovaj lik aktivirao telefon i pitanje je kad će biti telefona. Kazna 800k evra plus obustava prodaje, plus tužba.

Čisto da znate jedan inside info, a neko možda bliži da je Yettelu da li ćeda potvrdi. Dobili su kaznu za prodaju telefona, pre zvanične prodaje, ovaj lik aktivirao telefon i pitanje je kad će biti telefona. Kazna 800k evra plus obustava prodaje, plus tužba.
Odlicno, dobicu tel nikada onda :) A ako dobiju 800k kaznu, morace nekako da nadoknade (poskupe usluge), raskid ugovora gratis.

Kao da mi univerzum salje poruku da izblejim na 14 Pro jos godinu, dve i da me ne vuce FOMO 😂 Sacekace se KP u januaru ako nista drugo, inicijalni hype je vec prosao.

No sad ozbiljno, nisam imao pojma da je bas tako striktno pravilo. Da l’ to znaci da ako imas jednu budalu zaposlenu u random poslovnici gde su stigli telefoni dan, dva pre - mozes da popases toliku kaznu? Jer kontam da telefoni moraju biti u poslovnicama pre zvanicne prodaje, a tu imaju pristup vec svi zaposleni…

U svakom slucaju odose svi paketi jos 300 dinara gore “u cilju poboljsanja usluga”

Bukvalno sam pre 5 minuta bio u poslovnici u Lazarevcu, jer sam još 20.09. naručio 17 pro 256 i rok dostave na sajtu je 23.09. međutim od toga nije bilo ništa tako da sam otišao da proverim i reče mi da im stižu redovno ali da idu po listi naručivanja plus su im stizali recimo samo plavi u svakoj kombinaciji memorije pa pre dva dana narandžasti tako da bar što se tiče poslovnice u Lazarevcu ,takvo je stanje.

Dosta ljudi ima ovde koji detaljnije prate Apple tržište i znaju malo više pa me zanima njihovo mišljenje.
Šta mislite hoće li iPhone 17 do marta-aprila biti 800-850€?

Vrh Dno