Šta je novo?

iPhone 15

• Začetnik teme Začetnik teme Aries
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pitanje za one koji bolje pratite iPhone zadnjih godina... Imam mogućnost da uzmem nov 15PM. Nije baš ni džabe ali nije ni preterano skupo. Koliko može da bude pametan izbor 15PM sada u zadnjoj trećini 2026 🤔 Sam uređaj kao takav, kako je da kazem "ostario"? Mogu, ali nemam potrebu za 16 ili 17 serijom. Imam vec Vivo 200 ultra kao brutalan Android za službeni broj. Ali volim da budem i u Apple ekosistemu bar zbog žene i dece koji su svi godinama samo iPhone.

Imamo u kući obican 15 i 17, u principu nikakve razlike. Da vidi se na ovom 60Hz kad se skroluje, i to je sve, ako je to nekom bitno.

On je pitao za 15PM,tu je isto 120 herca osvezavanja pa nema razlike.baterija traje duze na 15PM a i imas 3.kameru. Posto sam presao sa 15PM na 17,pitaj sta te drugo interesuje.

Nov 15 PM? Nov negde stoji bar 2 godine? Baterija naravno degradira i stajanjem, šta će biti kada se upali i kakav BH to ne može niko da ti kaže.

On je pitao za 15PM,tu je isto 120 herca osvezavanja pa nema razlike.baterija traje duze na 15PM a i imas 3.kameru. Posto sam presao sa 15PM na 17,pitaj sta te drugo interesuje.
Na 15PM baterija traje duže nego na 17? Kakav ti je utisak u radu/korišćenju? Koliki je hendikep kod kamera (bez telefoto senzora) ako ga ima uopšte? Pitam jer sam imao 15PM (sad koristim S25U), ali razmišljam da pređem na 17, prvenstveno zbog dimenzija.

Hendikep manjka telefoto kamere je kako za koga, neko i ne primeti. Ja nekako volim perspektivu koju nudi i ne bih se odricao 3. kamere. Mada je i to individualno, da mi neko ponudi dobar deal za iPhone 17, što da ne…

Baterija, ja nisam nešto zadovoljan na 15 Pro, bila je bolja na iOS 18 i zna telefon dobro da se zagreje.

Na 15PM baterija traje duže nego na 17? Kakav ti je utisak u radu/korišćenju? Koliki je hendikep kod kamera (bez telefoto senzora) ako ga ima uopšte? Pitam jer sam imao 15PM (sad koristim S25U), ali razmišljam da pređem na 17, prvenstveno zbog dimenzija.
Baterija bolja na 15PM za 30%,manje vise. Sto se tice koriscenja,brz je,rekao bih da klizi bolje od 15PM. Sto se tice kamere ,za mene nepremostiv hendikep bez telefoto,ovo je poslednji Iphone bez trece kamere. Mislio sam da ce biti ok ali sam shvatio da samo i slikam telephoto kamerom.. ostalo ne primetim razliku. Grije si i 17 pogotovo na facetime-u ali se 15PM ipak grejao vise.

Jel uspeo neko da resi ono zatamnjivanje ekrana na 15p i pm?
Ja digao na 27betu, pojavljuje se i dalje, dosta redje ali pojavljuje se…
Ne znam da li bi pomogao reset telefona, mrzi me da radim to.

Ja kupio pre mesec dana polovan 15 pro max i imam problema sa touchom. Cesto moram da pristisnem neko dugme dva puta da bi radio lepo touch (desava se u svim aplikacijama). Nema mrtvih zona, radio i grid test i svrljao preko ekrana sve full, ja ne znam jel ovo neki UI bag ili kako da se resi…

Imas neko zastitno staklo?

Imam, mada evo pre par dana sam promenio, ali opet isto. Mada to ne bi trebalo da ima veze, i na Samsungu sam imao i nije se desavalo ovo…

Aj potrazi Touch Accommodations opciju pa se probaj tu igrati sa podesavanjima.

Što se tiče baterije...malo je off, ali nadam se da neće biti ljutnje.
14 Pro...kupljen nov...radi već više od 3 godine, nikad nisam vodio računa da baterija bude između 20-80%, dakle, praznio se, bio u crvenom, punjen preko 80% vrlo često. Do sada izvrteo tačno 1021 ciklus, baterija 81% (iMazing App). Kada bude za zamenu menjam u Mobi-ju za originalnu i teram još jedan krug.

Što se tiče baterije...malo je off, ali nadam se da neće biti ljutnje.
14 Pro...kupljen nov...radi već više od 3 godine, nikad nisam vodio računa da baterija bude između 20-80%, dakle, praznio se, bio u crvenom, punjen preko 80% vrlo često. Do sada izvrteo tačno 1021 ciklus, baterija 81% (iMazing App). Kada bude za zamenu menjam u Mobi-ju za originalnu i teram još jedan krug.
Pogresna tema ovo je iPhone 15…
Aj potrazi Touch Accommodations opciju pa se probaj tu igrati sa podesavanjima.
Probah ali radi jos gore 😂, cekamo jos neki savet, hvala tebi svakako!

Imam, mada evo pre par dana sam promenio, ali opet isto. Mada to ne bi trebalo da ima veze, i na Samsungu sam imao i nije se desavalo ovo…
Skini zastitno staklo skroz pa probaj. Btw ne znam sta ce vam ta zastita ekrana, kod mene star malo vise od dvije godine nema ekran ostecenja. Samo je bitno da u dzep ili torbu gdje drzite tel da ne ubacujete nista drugo.

Nazad
Vrh Dno