Šta je novo?

iPhone 15

Imam pitanje, da li se nekome desavalo da oseti blagi elektricitet sa desne strane ekrana bocno prilikom punjenja? Nelagodnost kao staticki elektricitet, punim 15 pro max original punjacem i kablicem iz kutije, desilo mi se i original samsung 45w punjacem pa razmisljam da li da ga nosim u servis na proveru 😅 Na 13 pro max mi se nije desavalo i pocinjem da imam fobiju od koriscenja telefona dok je na punjacu 😢

Imam pitanje, da li se nekome desavalo da oseti blagi elektricitet sa desne strane ekrana bocno prilikom punjenja? Nelagodnost kao staticki elektricitet, punim 15 pro max original punjacem i kablicem iz kutije, desilo mi se i original samsung 45w punjacem pa razmisljam da li da ga nosim u servis na proveru 😅 Na 13 pro max mi se nije desavalo i pocinjem da imam fobiju od koriscenja telefona dok je na punjacu 😢
Zna da se desi, posebno ako ti je pored neki veci potrosac kao TA pec npr, i ako je krevet koji koristis od materijala koji skuplja elektricitet. Tipa skidas cebe s njega i sve pucka. Meni se desavalo na 14 pro dok nisam resio krevet :)

Tačno znam da nije do iPhone-a i Apple-a 😁

Šalu na stranu, uvek lako može da bude i do materijala koji si dirao, nosiš 😃

11 Pro, 14 Pro i Max, 15 Pro fino raspoređeni kod najbližih 😁

Pretpostavljam da je staticki elektricitet zbog materijala, osim ako je u AI apple ugradio da vestacka inteligencija aktivira strujni udar da se ne bi cackao telefon dok je na punjacu, nesto tipa Ishock pro max 😂

Kao korisnik ovog modela imam jedno pitanje/prijedlog. Cini mi se da nisam nasao tu temu a kako smo ovde malo veci fanatici od prosjecnog korisnika uredjaja, zelim da pitam da li je moguce otvoriti temu za skrinove pocetnog ekrane, precace ili automatizacije. Slicno postoji na Mac Rumors i tu sam nasao neke kul automatizacije. Mislim da bi moglo biti od koristi vecini posebno sada kad iOS nije zatvoren sistem kao ranije.

Ima li nekog značajnog napretka u kameri 15 pro u odnosu na 13 pro? Imam opciju da zamenim 13 pro 256gb za 15 pro 128gb i doplatu od 300 evra, ne bih to radio ako kamera nije značajnije unapređena, jer mi je to jedna od bitnijih stavki na telefonu.

Kako da namestim da kad npr tražim nešto na google i idem na dole i udjem na neki rezultat pretrage i posle kada se vratim nazad on me ne vrati na poziciju na strani na kojoj sam kliknuo na link nego skroz na vrh tj na pocetak strane? Čini mi se da to pre nije bilo tako

Zna li neko zašto nigde (u zvaničnim i "švercerskim" kanalima) ne može da se nabavi novi iPhone 15 Pro?
Da li je moguće da ga je Apple povukao iz prodaje nakon izlaska 16 Pro modela?

Izlaskom nove Pro serije prestaje stara Pro serija da se proizvodi, od kako su krenuli sa Pro tako je. I da nađeš negde nov 15 Pro razlika je koliko u odnosu na 16 Pro, možda 10-20e? Vredi li?

A otkud znaš da bi razlika između 15 Pro i 16 Pro bila 10-20e kada je 15 Pro prestao da se proizvodi i povučen je iz ponude?

Zato što imaš na KP nov iP15 Pro koji se nisu prodali do sada i eno razlika ti je u najboljem slučaju 50€.

To što ih nema zvanično je samo zbog prestanka proizvodnje starijeg modela kako se bliži izlazak novog.

na KP koliko vidim nema novih iphone 15 pro 128GB modela ispod 800e, svi su ili polovni ili mnogo vise od 800 :/ jel to neka "normalna" cifra za taj telefon?

Pojavom novog pro modela(16) stari(15) povlače iz prodaje i zato je ta cena ili ga nema uopšte

A otkud znaš da bi razlika između 15 Pro i 16 Pro bila 10-20e kada je 15 Pro prestao da se proizvodi i povučen je iz ponude?
Otkud znam? Zadnja cena u decembru novog 15 Pro bila oko 950, posle toga više ga nije ni bilo. Koliko bi sada bio 15 Pro da ima nov? Proizvod koji je redak ili ga nema a tražen niko neće poklanjati ako ga nabavi. Slična ili ista cena, to je Pro serija. I običan 13 im drži cenu novog iako se ne proizvodi više, a jeste sad će Pro da poklone. Ista priča svake godine. Nema poente više juriti stari model, 16 Pro/16 PM se odlično pokazali i rade ekstra, nema grejanja na koje su se žalili na sriji 15 Pro. Čak ni ovde na forumu nisam naleteo ni na jednu pritužbu sem nekih bagova na iOS, ispada bez greške 16 Pro/16 PM.

Ja cu ti reci iz prve ruke za 16 pro max da se itekako zagreje dok ga koristim na punjacu ili instaliram desetak aplikacija odjednom kad sam ga aktivirao, takodje baterija nije najbolja od svih apple telefona do sada i bolja je bila na 13 pro max i 14 pro max, a placene testove sa interneta ne treba uzimati za ozbiljno. Svi oni pisu i pricaju za novac sta im se kaze.

Pa normalno je da ce da se ugreje na punjacu dok se koristi😵‍💫,jok biće hladan kao špricer… tako ce da se zagreje aspolutno svaki telefon.
Meni se zagreje samo kad snimam nekoliko 4k videa za redom,nista strasno,samo se oseti da je topliji,sto je opet normalno.
Sto se baterije tice,ona jeste bolja nego na 14PM koji sam imala,ali da je toliko bolja,pa i nije. Odnosno da budem potpuno iskrena,sam uredjaj bih tako opisala-malo bolji od 14PM.

Da pitam ovde, gde mogu da se nabave refurbished telefoni u okolini? I da li je to dobra kupovina?

@Logo Samo refabrikovani telefoni od strane samog proizvođača telefona ako mogu da se nađu kod nas, sve ostalo ne.

Pa nisam video u istyle uopste da ima refabrikovanih telefona. Razmisaljah nesto da uzmem od pro modela 13,14,15 (s tim sto 15 izlazi nesto kasnije).. Ali najverovatnije cu uzeti obicnu 15-icu i to ce mu biti to.

Ja cu ti reci iz prve ruke za 16 pro max da se itekako zagreje dok ga koristim na punjacu ili instaliram desetak aplikacija odjednom kad sam ga aktivirao, takodje baterija nije najbolja od svih apple telefona do sada i bolja je bila na 13 pro max i 14 pro max, a placene testove sa interneta ne treba uzimati za ozbiljno. Svi oni pisu i pricaju za novac sta im se kaze.
Takođe kao korisnik 16 PM pišem i poredim sa predhodnim 15 PM, a imao sam sve PM redom. Nisam uporedio kako si napisao od svih Apple telefona, to si ti ubacio. Mislim da je najbolju bateriju imao 12 PM ali nije imao ovakav ekran, ni ovo osvežavanje 120Hz ni ovu svetlinu 2000 nita (i 13 PM je imao duplo slabije osvetljenje od 1000 nita samo sapram 16 PM, morala je baterija duže trajati, ali to nije mnofo, nisu u pitanju sati), tako da se ne bih vraćao unazad gde ne vidiš jasno ekran na suncu nego juriš zaklon da pročitaš poruku, ovaj se vrhnski vidi na suncu. Ekran je dosta bolji i generalno glavna i najbitnija stavka svakog telefona, sve radiš preko ekrana, sve vreme gledaš u njega. Na punjaču 16 PM nisam koristio, tu se greje svaki tako da ti tu nije neko poređenje, još nisam uspeo da ga ubijem u danu da mi zatreba punjač pre nego što legnem.

Ima li smisla kupovati Iphone 15 pro max sada?

Hvala. U apple telefone se baš ne razumem, da li je kod njih svejedno gde se kupuje zbog apple garancije?

Gde je pisano sta da se proveri prilikom kupovine telefona (sem standardnih stvari, kamera, konekcije, IMEI)? Nasao sam povoljno 15-icu kupljen u a1 (sa fiskalnim racunom) nov, ima jos 23 meseca garancije.

Nazad
Vrh Dno