Šta je novo?

iPhone 15

3uTools najbolje radi za te stvari.

Зар за то није најједноставније само повезати каблом и ископирати фајлове?

Samo 3utools i nemaš briga.
Za potpuni backup ITunes.

ja ne znam dal to može uopšte, dal pc vidi fajlove u iOS-u kako treba... andoridu to radi kako treba...
Да, види фолдере са сликама. Конкретно за то нема потребе за екстерним програмима.

5000 slika? Brate mili :D
Ako ti ne treba baš svakog momenta svih 5000 slika, napraviš na nekom oblaku foldere po mesecima/godinama i nazivima letovanje, posao itd. kakvi ti odgovaraju za laše sortiranje i lakše pristupanje, meni bi tako bilo jednostavnije i tako radim, ne znam kada bi stigao da pregledam 5000 slika na telefonu, lakše je da to bude negde sortirano kako treba i kada se menja fon ne boli galava i lakše pristišiš sa tableta ili PC kada zatreba (veći ekran, bolja preglednost).

ja sam sve nacine proverio za prebacivanje slika i na kraju, nije mi bilo tesko da rucno preko air dropa prebacujem 100 po 100, ukupno 3000kom.
trajalo je jedno sat i kusur ali se isplatilo da bude poredano bas kako zelim i da se ne gubi kvalitet posto bi trebalo da air drop ima sam opciju da prebaci sve slike ali ne radi, preko 100kom zapuca.
sto se tice oblaka nisam za to jer smatram da placam bezveze neki prostor negde, a imam na telefonu dovoljno memorije + drzim back up na racunaru
a sta je jos interesantnije, mnogo ljudi koji imaju na telefonu dovoljno prostora, kupuje icloud prostor jer misli da nema mesta, a u stvari samo nisu dobro podesili podesavanja da im ne salje slike na icloud i da ogranice neke ostale aplikacije da ne jedu taj prostor. kod mene idu na icloud samo poruke i dokumentacija, poruke iz vibera i whatsapp.

Zasto mi pdf file iz maila, kad kliknem da ga otvorim, otvori kao niz nekih tackica? Jel mi fali neka app ili?

Mozda neki pdf reader?😉

Zasto mi pdf file iz maila, kad kliknem da ga otvorim, otvori kao niz nekih tackica? Jel mi fali neka app ili?
Može biti i problem i sa samim PDF fajlom, probaj neki PDF reader, ako neće ni tu, postoji šansa da je problem u samom PDFu.

Nije prvi pdf koji imam na telefonu, a nije ni prvi put da se desava ovo, uglavnom kad otvaram iz gmaila. Ako mi stigne na whatsapp tad otvara odma.

Pokušaj da sačuvaš fajl u Files aplikaciji i odatle da otvoriš.

I to sam uradio ali ista prica. Na kompu otvara normalno…

To se dešava nekada sa iOS uređajima kada mi stignu preko Gmail ili Outlooka, jedino da uzmeš neki .pdf Reader, ja otvaram preko 365 aplikacije kada se to desi.

Probacu i to, inace stigne mi drugi pdf danas, najnormalnije otvara, znaci samo poneki tako...

Vrv je do font-a, kao što je neko predložio, možda probaš sa nekom drugom app i vidiš da li će da otvori.

Do fonta je, prilikom exporta dokumenta u PDF nije embeddovan font u sam fajl a koristi se neki font kojeg nema u iOS-u pa telefon umesto fontova prikazuje samo tačkice.
Ovaj problem sa primetio prvo u Pantheon-u, srećom postoji opcija da se uključi embedding fonta u PDF. To neznatno poveća izlazni fajl (tipa 100-200KB) ali nije ništa strašno u današnje vreme.

Moze mala pomoc, pokusavam da podesim smart tag koji sam kupio na temu ali ga telefon uopste ne vidi. Smart tag zazvoni da je spreman za povezivanje ali telefon uopste ne vidi isti. Ukljucen mi je bt naravno, a kad odem u find my mogu samo da vidim da je find my phone on i nema nikakve mape, niti onog plusa da kao dodam neki uredjaj, kako to ukljuciti?

mozda tag ne radi

Bilo jefino plus naznaceno da radi sa iphone, a i nebitna je cena… hocu da probam da ga povezem pa ako postoji neka aplikacija da moze da se instalira i poveze preko nje. Probacu i drugi koji sam dobio sad u nedelju samo da dodjem kuci. Evo napisao covek da i onaj iz linde od 5e radi posao, sto bih davao 30-40e za apple tag?!

Moze li jedno pojašnjenje u vezi kamera?
Naime, koristim par meseci 15PM i sad ja sam bio ubedjen da mi je kamera koja je osnovna wide 1x zum jedno socivo ovo skroz donje, a 5x opticki zum je kamera ova desna u sredini. Gornja je sirokougaona 0.5x to je ok.
Malopre stavim prst preko tog donjeg sociva, i kad prebacim sa 1 na 5x i dalje mi zadrzava to donje socivo. Tek kad zumiram preko 5x ukljucuje desno socivo, sto meni nije jasno zasto je to tako?
Mislio sam da je 5x odvojeno socivo i da preko 5 kad krene da ublizava to digitalni zum

Telefoto kamera (5x) bude zamenjena digitalnim kropom sa glavne kamere (1x) u uslovima lošeg osvetljenja i sl.

Na dnevnom svetlu bi trebalo da se svaka kamera uključuje ponaosob.

Telefoto kamera (5x) bude zamenjena digitalnim kropom sa glavne kamere (1x) u uslovima lošeg osvetljenja i sl.

Na dnevnom svetlu bi trebalo da se svaka kamera uključuje ponaosob.
Koje varanje naroda, više ne može čovek da se sastavi odakle sve vrebaju prevare. Na 5x mi kropuje običnu kameru. Pa jesam li ja dao 1500 evra da bi kropovao? To sam mogao i na iphone se od 400 evra

Vrh Dno