Šta je novo?

Mobilni telefon Iphone 15 vs Iphone 13 pro

Koji mobilni telefon kupiti

bejn988

Zapažen
Učlanjen(a)
04.11.2023
Poena
2
Imam dilemu koji telefon da uzmem 15 regularan ili 13 pro.

13 pro

15 ima garanciju na prvom mestu, druga stvar ima dosta svetliji ekran na suncu kao 14 Pro. Nema razloga kupovati polovan 13 pro bez garancije, ništa on ne završava što ne može 15 i na 13 pro je do sada oslabila baterija što može biti dodatna investicija, Nemanje garancije može i te kako da košta.

13 pro ne postoji nov već neko vreme. Čak i ako nikada nije aktiviran, i dalje nije nov. (Eventualno neki zamenski ali samo bi se budala mlatila sa tim stvarima kada može lepo da kupi nov 15)

Puni oglasi novih telefona, ne znam o cemu pricate. Ne znam sta taj obican 15 ima tako dobro sem licne psihe da imate najnovije. Ispasce da su obicni sad vise Pro nego sam Pro. Ja ne bih na kraju 2023 isao na 60hz za te pare nikad, iako nije neka drama ali je princip u pitanju.

13 Pro nema novi, i da ima njemu je crna identična kao 14 Pro - što opet nema logike kupiti stariji model po ceni novog, čak i da je jeftiniji 13 Pro nov (negde našao) to stoji minimum 2 godine, baterija je tu već od stajanja oslabila dosta, opet zdrava logika kaže nov model 14 Pro. I tu je već razlika u ceni između 15 i 14 Pro, ako lova nije problem 14 Pro svakako glasam.
Još malo neće bitni ni 14 Pro novih, prestala je proizvodnja izbacivanjem 15 Pro, tako je uvek sa Pro serijom, gase staru kada izađe nova, pa se ljudi čude što im skače cena, nema ih prosto.

Covek je pitao 15 ili 13 pro, dakle ima neki razlog zasto je naveo 13 pro. Ako moze da uzme 14 pro naravno jos bolje. Ako ima dobru cenu za 13 pro onda nema sta, i 13 pro i 14 pro su bolji uredjaji od obicnog 15 tj ne vidim sta ce 15ica pruziti vise od 13 pro, samo moze manje... Negde sam bio pisao da kroz 2-3 god ko god bude hteo da promeni tel prodajom starog , ne znam ko ce tada kupiti uredjaj sa 60hz ekranom i bice samo za u fijoku.

Da li stvarno misliš da većina kupaca zna razliku 60 i 120 hz? To znaju ljudi koji se malo više razumeju u tehniku pa im nešto znači. Ljudi bi kupili novi ajfon i da ga izbace sa 20 hz jer većini to ne znači ništa niti znaju za razliku. Isto kao što gomila devojaka ima pro model koji ima fenomenalnu kameru a koriste samo selfi kameru, koja je najgora na telefonu. Ja sam lično preporičio običan 15 jer je po mom mišljenju bolja kupovina, objasnio sam i zašto a čovek će sam da prelomi. Baš te je pogodila tema

Ja bih pre birao pro verziju zbog 120hz, imam 13 obican i trebao sam uzeti pro verziju jer primecujem ogromnu razliku izmedju 60hz i 120hz. Mislim da je sada 14 pro i obican 15 slican sa cenom pa je 14 pro najbolja kupovina u ovom momentu.

Da li stvarno misliš da većina kupaca zna razliku 60 i 120 hz? To znaju ljudi koji se malo više razumeju u tehniku pa im nešto znači. Ljudi bi kupili novi ajfon i da ga izbace sa 20 hz jer većini to ne znači ništa niti znaju za razliku. Isto kao što gomila devojaka ima pro model koji ima fenomenalnu kameru a koriste samo selfi kameru, koja je najgora na telefonu. Ja sam lično preporičio običan 15 jer je po mom mišljenju bolja kupovina, objasnio sam i zašto a čovek će sam da prelomi. Baš te je pogodila tema
Kao sto se i ja dvoumim izmedju 13 ili 15 (novih naravno). Eto ni meni nista ne znaci da li je 60 ili120 hz. Ja sam se ubio uporedjujuci ih u radnjama jedan pored drugog. I jednostavno nisam ponavljam nisam video razliku. Ja bih dotle isao da bih iskljucio 120 hz samo da pristedim bateriju.

Poslednji lot iPhone 13 Pro je proizveden nešto pre datuma kad je proglašen za model koji više nije u ponudi od strane kompanije Apple - 22.09.2022., pa je tako nov, neotpakovan negde stajao 13+ meseci, a to nikako nije dobro za bateriju, kojoj je za to vreme promenjena hemija i sigurno neće trajati onoliko koliko je prognoziran njen vek. I to je problem broj 1.
Problem broj 2 je period do kada će dobijati redovan update operativnog sistema, koji je za 1 godinu u startu kraći.

Prednost je osvežavanje od 120Hz, makro fotografija i nešto bolji video.

Pa i nije neka prednost to sto ce dobijati update jednu godinu duze, bice podrzan jos 4 godine a sigurno ga nece toliko koristiti.Meni je neverovatno da ljudi ne vide razliku izmedju 60 i 120hz
Ja sam video ogromnu razliku i zbog toga sam se smorio sto nisam uzeo Pro. Sa 120hz je nekako sve fluidnije i izgleda brze i ako su brzine iste samo to nasem oku mnogo lepse izgleda sa 120hz.

Prvi si koji je iskreno odgovorio, obicno vecina koji puknu pare na obicne modele ne vide razliku.
Ja vidim ogromnu razliku, samo znam da svaki sledeci koji budem uzimao ce biti Pro, i meni vredi razliku tih para.

Pre bih uzeo na tvom mestu, Ip13 Pro, ali ako je neotpakovan, ako je koriscen,onda nov Ip15, ne znam poslednje dve Iphone serije, po mom misljenju, nisu donele nista sto bi te privuklo, kad je izasla 13 serija, tacno sam znao sta me interesuje, sad gledam i vagam je l mi ovo treba ili ne, vredi li taj novac, nije mi vise to to😉 svakako ovo su slatke muke🤣, sta god uzmes da te dobro sluzi i neces se pokajati

Pa jedino da se napravi glasanje, pošto nismo usaglašeni 😁
Ja bih uzeo 15, type C, 24mpx, lepši ekran, duža podrška. Na psihološkoj bazi imaš mir par godina jer je model svež i naredne promene biće minimalne. Ima i 13p prednosti ali kada nekom te prednosti nisu presudne i nije zaražen pro serijom, uvek je bazni iPhone najlakša preporuka za većinu ljudi.

13 pro je navodno nekoriscen, stajao u nekoj radnji u izlogu, nije bio na punjacu, 100% bh. Na kraju sam se odlucio na 14 pro. Iskreno da 15ica ima 120Hz bez ramisljanja bih je uzeo.
Uh, te price su samo to price uglavnom, ubaci IMEI pa proveri da li je nekad ukljucen, ako jeste ne mozes znati koliko je radio i sta, mi smo poznati po postenju🤣
Uh, te price su samo to price uglavnom, ubaci IMEI pa proveri da li je nekad ukljucen, ako jeste ne mozes znati koliko je radio i sta, mi smo poznati po postenju🤣
Ne videh, uzivaj u 14 pro pametan izbor

Ja cu na kraju kao onaj magarac iz price sto se dvoumio da li da jede levo ili desno seno pa crko od gladi. Kada je izbor izmedju obicne 13 i 15 da zamenim moj 13 Mini.

Vrh Dno