Ne bih rekao da je u pitanju odbijanje svetla od suncobrana... Sve slike su blago isprane... Telefon je jednom pao na pod, ali nema vidljivih oštećenja... Da li je moguće da se poremete sočiva od pada, i da se na ovaj način manifestuje problem?
Nije moj telefon, ali sočiva nisu prljava niti izgrebana. Da li elektronika može da se pokarabasi od pada? Teško da sočiva mogu da se pomere tako da boja bude isprana. Da li apdejt može da pokvari automatska podešavanja?Teško da može od toga. Jel brišeš sočiva pre fotkanja? Nemaš neku zaštitu?
Ne, to sto si naveo samo znaci da ti je fokus ostao zaglavljen i da u oredjenim uslovima u kojima je ostao zaglavljen dace idealnu sliku kakva i treba da bude. Sve mimo toga dobijas mutne slike kakve si i okacio kao primere.Kad se slika kadar u suprot suncu, slika je isprana i stvara se priličan odsjaj... Ako se uvučem u senku ili postavim šaku ispred kamere boje se vrate, što 1 da je fokus uredu, a valjda i ostali hardver, čim je slika dobra kad se pokrije sunce. Da li bag u softveru može da poremeti reakciju kamere na jače ulazno svetlo? Kad je u pitanju jako sunce, to je, možda i normalno, ali nije normalno da senzor reaguje prejako i pri svakoj malo jačoj svetlosti. Nije iphone kamera obična kamera i trebala bi da kompenzuje odsjaj i u suprot suncu, a još bolje u normalnim svetlosnim uslovima. Da li je u pitanju oštećenje nekog senzora ili bag u softveru? Primetio sam da se telefon brzo zagreva, čim kamera malo radi...
Ono sto ja vidim na tvojim fotkama su mutne fotke , ne vidim ista u fokusu, plus je isprano. Meni se davno desilo da je fokus ostao zaglavljen i par puta sam ga lupnuo o saku i proradio je normalno. Dal ce tebi ne znam, al ako je vec u kvaru nista te ne kosta da probas, nemoj samo zapinjati previse.Ali telefon fokusira na razne daljine, samo su boje isprane. A pad je bio sa stolice na laminat, na stranu ekrana. To nije neki veliki potres... Da li se može nekako lupkati telefon da se sočiva nameste?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari