Šta je novo?

iPhone 14

Meni je stalno uključen BT zbog sata, a kači mi se i na audio zvučnike, nisam imao problem.

Ni kod mene, isto uvek uključen zbog povezivanja sa autom.

na kojoj si ver soft?
takodje uvek ukljucen BT, na par slusalica, auto i par satova

Zadnja, 16.5

Ažurirao sam telefon na ios 16.6 beta 2 i baterija je ponovo na nivou 16.4.1. Telefon radi malo fluidnije i brže u odnosu na 16.5 i nisam imao nikakvih bagova za sad. Nisam primetio ništa novo zanimljivo, mada čisto sumnjam da ću na ios17 primetiti nešto novo.
Edit: ne radi npr Wolt, verovatno nisu pripremili ažuriranje.

Pojavio mi se problem. Kad postavim sliku za pozadinu bluruje se girnji deo slike. Da se neko nije susreo sa ovim?

Prilozi

• IMG_0009.png
    IMG_0009.png
    261.8 KB · Pregleda: 129
  • IMG_0010.jpeg
    IMG_0010.jpeg
    39.2 KB · Pregleda: 132
Da li si pokušao da uradiš force restart?

Moze li neko da objasni sta se desilo - Stavio sam telefon na pauzi u ormaric sa 50+ % baterije.
Posle 3 i po sata zaticem telefon potpuno ispraznjene baterije.
Sad kad sam ga dopunio pokazuje da je 53% otislo na bateriju, ali s druge strane da je samo 1m camera on screen? Ne kapiram sta se desilo, da li sam slucajno upalio kameru pa je to stuklo bateriju ili nesto drugo? Ali kako onda samo 1m camera on screen? Btw, kameru danas skoro nisam ni palio, posebno ne u tom periodu kad nisam ni bio pored telefona.
Okacio sam activity u attachment (period izmedju 19-23:30h je vreme kad mi je potrosio vise od 50% baterije i zakucao)

Prilozi

• IMG_1276.png
    IMG_1276.png
    404.9 KB · Pregleda: 70
  • IMG_1275.png
    IMG_1275.png
    419.5 KB · Pregleda: 72
Slazem se sa iOS, najverovatniji scenario.

Ako bude ovako, druzicemo se 13 pro max i ja jos dugo.

Ako bude ovako, druzicemo se 13 pro max i ja jos dugo.
Pa sou. Prodam 14 I uzmem 12 mini, I uz njega imam I dalje stari 13 pro max, za svakodnevnu upotrebu apsolutno nema nikakve razlike izmedju 12, 13 pro maxa i 14, cak ni 120hz ne primecujem toliko (na ipadu jesam ali to je vrv do velicine ekrana). Ako se zanemari baterija i doslovce malo bolja kamera sva tri telefona su apsolutno identicna u radu i ovaj bezobrazluk sa podizanjem cena nema nikakvo racionalno objasnjenje.

Ako može Xiaomi za 1600 da prodaje, što ne može Apple za 1800?

Pa bice i obican, 15 pro, ne mora da se kupi flagship.

A sto je to apple bolji od xiaomija!? Moze li se telefonirati sa njime!? Aha to je do prestiza jer ipak treba da se zna koji je brend na vrhu sa cenom da bi neko pokazao da ima da se razbacuje... Sitni smo mi čim se telefonima dokazujemo. Elem...
Kakva su realna iskustva prelaska sa 13pro na 14pro. Je li kao sto kaze drugar da dobijas isti telefon samo se ispruzis za jedno 300e i opet jovo na novo. Aha znaci samo dobijamo 100% BH :)

Krecu opet prepucavanja oko cene, kupice svako sta moze naspram svoje finansijske situcacije. Odakle ta potreba da se uvek ima najbolji i najskuplji model, opustite se :D

Koliko vidim, sad baš dosta ljudi ima Apple a švercuje se u gsp-u....tako da "pokazivanje" pada u vodu. Vreme tog šepurenja ajfonom je prošlo onog trenutka kad je i dosta ostalih proizvođača prebacilo 1000 eur, i svi ih masovno kupuju. Ja se pokazujem sa 14 pro, a ovaj pored mene sa S23U ne? Ja to vidim isključivo kao izbor šta kome odgovara. A sa 14 pro se odnosu na 13 pro dobija bolja kamera, dynamic island koji je po meni sasvim zanimljiv, aod ekran, jako zanimljiva ljubičasta boja i godinu dana duže podrške...

Ako može Xiaomi za 1600 da prodaje, što ne može Apple za 1800?

Nije problem sto se podize cena vec sto su telefoni isti i sto od 13pro max i 120hz nisu izbacili nista konkretno a evo vec drugi put podizu cenu. 12 mini radi isto isto kao i flegsip uz malo losiju kameru i malo losiju bateriju sve ostalo se ne primecuje i to je veliki plus za apple jer telefon radi odlicno ali i minus jer mi dajes prepakovan telefon kroz dve godine i trazis 40% vise novca (13pro max->15 pro max). Mada sa druge strane sad kad razmislim kod nas su i osnovne zivotne namirnice poskupele za 40% pa mogu i telefoni

Za svoj novac uzimas sta zelis. Bio to Samsung, Apple, Xiaomi. Nemas razlike u BMW X6 2023 i 2024 osim sto su nazad suzili stopke i napravili par kozmetickih promjena. Pa opet ljudi ganjaju novo. *** tako je kako je. Svijet je izludio. Neka se vidi da se ima za Hugo Boss, iphone i patike dsquared ili boss za sirotinju, neka ide zivot.

Gledam nesto na GSMareni specifikacije

14 = 13

Samo su mu promenili ime ili sam ja nesto propustio?

Jedino je Pro upgrade..

Dok kod 13 modela je bila mala razlika između PRO i obične 13ice

14 = 13 Pro

14 ima samo isti chipset kao 13 pro tj. 6gb rama i 1 gpu jezgro vise. ostalo je sve isto kao obican 13

Kamera je malkic bolja i ima vise ram memorije koja trenutno nema nikakvu upotrebnu vrednost ali inace isti telefon, 13=14, 13 pro ima 120hz, 14 nema iako je 2022. godina. Ista je situacija i sa 13pro i 14 pro, objasnio amortizer iznad ali izgleda da neke ljude ovde izuzetno boli bilo kakvo pominjanje apple u negativnom smislu i apsolutno je legitimno da oni podizu cenu dok recikliraju stare uredjaje i ubacuju nesto sto na drugoj strani postoji vec 5+ godina pa to podizanje cene ne moze da opravda ni razvoj tehnologije jer koriste ono sto vec uveliko postoji. I pri tom se cena podize u Eu a ostaje ista u US i Kini.
Jer hej zasto kritikujes apple, ne moras da ga kupis, nemas para, ne mora svako da ima najnoviji model, daleko bilo kakvo nezrelo razmisljanje na krajnje normalne kritike korisnika tog istog telefona i bilo kakvo pominjanje cene. Kupio telefon kao i vi i izneo mane i prednosti. 14 pro i 14pm model ima smisla kupiti zbog 120hz ukoliko se prelazi sa 12pm jer je apple ubio 13 pro pa prosto nema nove alternative.

Nazad
Vrh Dno