Šta je novo?

iPhone 14

Vozim IP13P od Aprila/Maja i ako me milion stvari izludjuje, za bateriju i kameru samo mogu da mu skinem kapu. Punim ga svaki treci dan sto i nije tako bitno kao osecaj da ako izadjes sa 25% baterije, sigurno neces morati da trazis punjac ceo dan ako ga umereno koristis. U takvim situacijama, stvarno nije bitna brzina punjenja, jednom u 2-3 dana nacices sat vremena da ga napunis i miran si.

Ja nekad izadjem sa 25% baterije ujutru i kad se vratim kuci navece bude na 32%..

^ i onda si video mrmota kako pakuje milka cokolade

Ne vidim cemu takvi komentari, 25% je sigurno 2 sata SOT-a, ako odem na posao, uglavnom sam na WIFI, dok dodjem kuci, ako nisam mnogo slikao ili snimao, imace jos par procenata. Ekstreman je slucaj, ali nije neistina.

Sprdam se :) Kao ono da gubi 0 procenata dok spavas 9 sati izgleda da ima bateriju koja se puni na vazduh :)

250€ ;)

Ne vidim cemu takvi komentari, 25% je sigurno 2 sata SOT-a, ako odem na posao, uglavnom sam na WIFI, dok dodjem kuci, ako nisam mnogo slikao ili snimao, imace jos par procenata. Ekstreman je slucaj, ali nije neistina.
Pusti Borisa kupio Pixel posle ubogog Xiaomia, a opet mu nešto troši bateriju :D

Svake godine je identična priča koja se dominantno vrti oko baterije, koliki je kapacitet i obavezno poredjenje sa drugim proizvodjacima iako to nema nikakve veze, bar kad je Apple u pitanju. Zvanično i manji kapacitet, a traje duže, jednostavno je sve drugačije uklopljeno i "formula" potrošnje je drugačija 😃

Pro Max je uvek imao i uvek će imati fenomenalnu bateriju, koliki god da je zvanični kapacitet, ali je baterija očigledno neiscrpna, za razliku od same sebe, tema 😀
:)
Apple je baš dugo vremena trpao smešno male baterije u ajfon, želeli su pošto-poto da ajfon bude što lakši i tanji. Ja sam tada kritikovao tu odluku, smatrajući da će korisnici imati daleko više koristi od veće baterije nego od tanjeg telefona, pa su me ovde zvali ludim i hejterom.

I onda Apple prećutno promeni politiku i počne da stavlja veće baterije u ajfone. Više na prezentacijama ne pominju dimezije i težinu ajfona, već pričaju o super trajanju baterije. I to je bila objektivno sasvim ispravna odluka, niko ovde sad ne kuka kako im je ajfon težak, svima se sviđa veća baterija. Hoće li neko sad da kaže: "Jeste morbiuse, izneo si potpuno osnovanu kritiku i bio u pravu"? Hoće đavola, osta morbius lud i hejter jer se usuđuje da kritikuje sveti Apple. 😁 Šta god Apple odluči, baš je tako trebalo, tišina tamo, jeretici.

Manji Pro je pretežak za te dimenzije.
Svakako lepo leži u ruci pa mu je donekle i oprošteno.
A i vreme tankih i laganih telefona je nažalost prošlo.

Lepo, evo neko da kaže i da mu nešto fali. :) Mislim da bi Apple zbog težine za kućište trebalo bar da se vrati na aluminijum. Ja bih radije da potpuno batale metal, al to nema pojma da se desi.

Ja bih menjao ove sjajne ivice za alumunijumske momentalno. Otisci prstiju svuda i gadno izgleda, al *** drugačije ne možeš uzeti Pro model. Dok npr frosted ledja su mi lepša nego staklena.

Tezina je ozbiljno velika, al drugačije opet ne možeš uzeti Pro model.

Grbe su ooogromne. Moram magsafe wallet nabaviti da izravnam zadnji deo :D

I bezeli i ovo glupo ostrvo i punjaci i lightning port, nikad vise bagova u iOS-u, itd.

Od kad je HW bug u iOS-u? 😂

Poslednja izmena:
nikad vise bagova u iOS-u

Od kad je HW bug u iOS-u

Neko je pomenuo iOS 😀

large

Dugogodišnji korisnici iPhone-a mogu da se sete kako su izgledali 4 i 4s koji su takođe bili staklo/čelik idzajn i, za to vreme, bili sve sem lagani telefoni 😃 To je jedna od stvrai koja mi je bila ubedljivo najbolja u dizajnu i pripadam grupi koja voli takvu kombinaciju, ali se slažem sa ovim što navodi @Djilkosh_Ns za suvišne sjajne ivice koje nisu bile takve na pomenutim modelima 😃 Otisci se pre nisu na taj način poznavali. Uvek mi je odgovarala ta (4/4s) težina, jednostavno znaš da nešto držiš u ruci i znaš da nije igračka 😃 Današnji modeli su ipak sa već solidnom težinom, za koju ne mogu da kažem da je blizu idealne 😃

Plastiku ne bih nikad više voleo da vidim na telefonima, koliko god pripadao generaciji koja je rasla uz muziku Novog talasa kojima pripadaju i Idoli koji su sasvim slučajno pogodni za tematiku 😁

Kod mene konkretno tezina je bila presudan faktor zasto nisam uzeo 13Pro, vec obican 13 . Sasvim sam zadovoljan izborom i idalje smatram da je tih skoro 30g osetno...

Sprdam se :) Kao ono da gubi 0 procenata dok spavas 9 sati izgleda da ima bateriju koja se puni na vazduh :)
Ako se odnosi na moj komentar, stojim i dalje pri tome.Telefon iskljucim sa punjaca u 23h a ujutro u 5:30 kada ustanem procenat baterije je na 100%. Nocu gasim AOD. Nisam pristrasan Iphone-u jer sam prethodnih par godina koristio Samsung. I Iphone ima svojih mana.

Takođe. Kad bude pro težine kao običan 13 uzeću ga bez problema. Sad bi pre izabrala mini ali tad nisam zbog baterije mada ne verujem da je neka razlika.

Ja sam imao priliku da cackam 14 Pro i meni se uopste ne svidja ovaj dynamic island. Moje subjektivno misljenje je da mi notch vise odgovara.
13 Pro sam prodao i mislio 14 Pro/Max da kupim ali vjerovatno cu na 13 Pro Max ici.
@Lemaja ti isto ostajes, nema potrebe da prelazis na 14 Pro Max?

^ ostajem na 13pm, iskreno ne vidim neki razlog da bih prešao. Dynamic Island nije loše ali tek radi sa nekoliko aplikacija, AOD nisam koristio ni na androidu. Malo bolje kamere i procesor neće znaciti mnogo posebno posto je bas velika doplata za 14pm.

Ja sam imao priliku da cackam 14 Pro i meni se uopste ne svidja ovaj dynamic island. Moje subjektivno misljenje je da mi notch vise odgovara.
13 Pro sam prodao i mislio 14 Pro/Max da kupim ali vjerovatno cu na 13 Pro Max ici.
@Lemaja ti isto ostajes, nema potrebe da prelazis na 14 Pro Max?
Isto. Meni dynamic island baš odvraća pažnju i mnogo više smeta nego notch. Notch bukvalno od prvog dana nisam ni primećivao, ovo mi je baš ružno i stalno mi je u vidnom polju.

Ne može čak ni da se ugasi noću, kad stigne notifikacija, obasja ti celu spavaću sobu.
Sta obasja celu spavacu sobu? :D Mozes ga kastomizovati preko focus-a kako god hoces, pa cak da izgleda isto kao i na Android-u ako ti je volja, pritom ako je telefon polozen ili u blizini Apple Watch-a AOD ne radi uopste. A i kad stigne notifikacija ekran se ne pali, ostaje sa osvetljenjem identicnim kao sto je i bilo. Rekao bih da nemas bas kontakta sa iPhone-om 14 Pro ? :D

Meni je ostrvo baš super ali i pored toga, većini korisnika se ne isplati da rade prelaz sa 13P na 14P.

Ja dok se dokopam mog modela ima da osedim bukvalno 😫
Sto je najgore ne postoji nikakva info o tome kada stizu nove kolicine...

Idem u US za 20 dana, sada imam 12 Pro Max, kontao da uzmem 14 Pro Max, ali me buni sto US modeli nemaju sim card slot, svakako koristim e-sim al kontam da mi moze zatrebati nekad, posto obicnu drugu karticu koristim kad putujem tipa kupim u EU zbog neta... Takodje ako ga kupim direktno sa Apple sajta, da li ce biti simfree?

Jos razmisljam da li da bacim kutiju ili nosim sa sobom? Let nije direktno iz USA nego idem preko Nemacke, sa sobom cu takodje imati novi Macbook pro ali njega nosim odavde i prijavicu ga uredno.

Biće sim free…

Baci kutiju, ako ne želiš da rizikuješ…

Ma da kolaps je u svetu. Neće ga niko, a u Americi ga nema. Slaba potražnja.

Nalazim se sa nekim ljudima u Phoenix-u 2.nov pa sam mislio da oni preuzmu i donesu mi, ali odatle idem u LA pa cu vrv da porucim na nekog tamo posto je est delivery 3-10, a ja ostajem od 12og...

Vrh Dno