Šta je novo?

iPhone 14

Shvica lepo kazhem ja pdv 7% 😊

@HAD~ koja promena dizajna sa 11 na 14 ? Pilula ?
Pa nikakva praktična, ali svežije izgleda :)Samo da imam oled ekran i AOD 11ica je zmaj trenutno.
Te novine ne vrede tih para ako prelaziš sa 11 na 14 Pro. Daš preko hiljadu evra i dobiješ OLED, bolje kamere, high refresh rate koji ionako nije presudan na iOS-u zbog izuzetnih animacija, AOD u redu, i brži čipset čije benefite najverovatnije nećeš primetiti u svakodnevnom radu? :/

Šta znam. Super su to apgrejdi, ali većinu njih možeš dobiti i sa dvanaesticom za skoro tri puta manje para.

Prelazak sa zaobljenog na "kockasti" dizajn.
Pa tačno je da ne dobijam onoliko koliko plaćam. Al računam eto kupujema sad pa naredne 4 godine sam miran. Kao što napisah, meni fali samo AOD i bolja prednja kamera.
Sigurno ću da guram 11 još jedno 6 meseci, ovo sad je ludilo sa cenama.

Kad navodite cene molim vas navedite na koji tacan model se odnose ovako je totalno nejasno.

Ovo su cene za 14 i 14+ u Austriji
14 pocinje od 999 , a + od 1,149

Prilozi

• Screenshot_20220909_143102_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220909_143102_com.android.chrome.jpg
    47 KB · Pregleda: 67
  • Screenshot_20220909_143049_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220909_143049_com.android.chrome.jpg
    48.3 KB · Pregleda: 79
To je ~100 € jeftinije nego u DE npr. sto je super 👌👍

A sam franak je dosta ojacao u poslednjih 12 meseci, mogli smo jos bolje da prolazimo ;)
Evo cene za 14 Pro i Pro Max, veci naravno ima vecu cenu za osnovni model odnosno 128 GB

Prilozi

• Screenshot_20220909_143414_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220909_143414_com.android.chrome.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot_20220909_143427_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220909_143427_com.android.chrome.jpg
    41.2 KB · Pregleda: 76
nismo ni u hr, hu, de, usa.

Dubai
14 Pro 1164€,
14 PM 1273€

minus trade in 425 za iPhone 12 Pro

edit: inače, u Dubaiju PDV je 5%, to treba imati u vidu, a na našoj carini skeniraju svaki kofer i torbu

Poslednja izmena:
Znaci kod nas ce Pro model pocetni da se krece izmedju 1500-1600€. Sta nas briga za boraniju 💸

Ovo su cene za 14 i 14+ u Austriji
14 pocinje od 999 , a + od 1,149
Ovde na slikama stoji pro128 gb 1199, a na sledecoj slici isto pro 128 gb 1399... Koja je sad cena? Ako je pro u austriji 1200 evra to je super.
iStyle sajt je down trenutno. Moraju da prepravljaju sajt, nije planirano da cena nekog iphonea počinje sa 2 :D

Nikad nisam razumeo ljude koji svakoga ko nešto pita na forumu upućuju na pretragu. Najbolje da svi koristimo pretragu i gugl i da ne pišemo na forumima. Ionako forumi izumiru, pustite ljude da piši sve dok ima smisla i kulture.
Upravo i izumiru jer su se sveli na to da se isto pitanje ponavlja i po vise puta na jednoj stranici jer su ljudi lenji da pretraze, a oni koji bi da diskutuju i imaju sta da kazu cute, jer se vrti sve u krug, dok moderatori koji su ranije odmah upucivali na pretragu, kako se ne bi gusila diskusija, spavaju... Bas to nema smisla i to je jedan od razloga sto je i bench forum znacajno pao sa kvalitetom postova, ali to je vec druga tema...

Nazad na temu, RAW slike ce biti oko 75MB, pa ko hoce najbolji kvalitet treba da dobro razmisli o kapacitetu buduceg telefona...

Napisao sam koji krece po kojoj ceni... Veci po vecoj baznoj ceni za osnovnu memoriju

Jos jedno pitanje za apple care, jel ima neki period koji mora da prodje pre nego sto moze da se aktivira. Recimo sutra mi se polomi ekran i onda aktiviram apple care i prekosutra mogu da ga popravim. Msm siguran sam da nije tako, nego me zanima tacno koja je procedura

apple care + moze da se aktivira u roku od max 60 dana od aktivacije telefona (telefon se aktivira kada se prvi put upali)

Tačnije, 60 dana od dana porudžbine

Dubai
14 Pro 1164€,
14 PM 1273€

minus trade in 425 za iPhone 12 Pro

edit: inače, u Dubaiju PDV je 5%, to treba imati u vidu, a na našoj carini skeniraju svaki kofer i torbu
Ako se uzme legalno u Dubaiju tipa iPhone i Macbook, iPhone stavis u dzep, Mac u laptop torbu, a kutije ako bi bas sacuvao u kofer, na koji nacin bi nasa carina tu pravila problem? Pitam jer nisam nikad tehniku kupovao napolju na taj nacin. Tebi niko ne bi iz dzepa proveravao telefon koji je model, kad je kupljen, kao i za laptop koji se nosi u njegovoj torbi...bar znam da meni niko nikad nije proveravao to. Mozda samo preko kutija, ali ako se bace kutije nema kako...
Kontam da mi je isplativije jednom prilikom da odem u Dubai i napravim takvu kupovinu nego da kupujem kod nas :D

Plus se PDV ne placa nikad dvaput, nemaju nasi sta tu da naplacuju kad je naplacen u Dubaiju, druga je stvar sto je tamo nizi, to je odluka svake drzave koliki ce biti.

Ako se uzme legalno u Dubaiju tipa iPhone i Macbook, iPhone stavis u dzep, Mac u laptop torbu, a kutije ako bi bas sacuvao u kofer, na koji nacin bi nasa carina tu pravila problem? Pitam jer nisam nikad tehniku kupovao napolju na taj nacin. Tebi niko ne bi iz dzepa proveravao telefon koji je model, kad je kupljen, kao i za laptop koji se nosi u njegovoj torbi...bar znam da meni niko nikad nije proveravao to. Mozda samo preko kutija, ali ako se bace kutije nema kako...
Kontam da mi je isplativije jednom prilikom da odem u Dubai i napravim takvu kupovinu nego da kupujem kod nas :D

Plus se PDV ne placa nikad dvaput, nemaju nasi sta tu da naplacuju kad je naplacen u Dubaiju, druga je stvar sto je tamo nizi, to je odluka svake drzave koliki ce biti.
U zemlju kad udjes moraš prijaviti tehniku, da kad izadjes ne cimaju te. Ako nadju znaci ušao bez iPhone-a i Mac-a, a izlazi iz zemlje sa njima. Stvorili se sami od sebe.

^
Kontam da sam se tu zaje#ao u racunici :D
Ako se prijavi onda, placa li se sta i koliko? Onda ostaje bolja opcija samo kolima ici do Svice ili se ne cimati i uzeti preko KP najjeftinije sto ima novo i ***.

Da dodam samo, mislim da je iPhone 14 Pro vrhunski model, bukvalno ne vidim manu. Notch ocigledno ne mogu da uklone komplet jos uvek i ovo resenje je fantasticno.

Evo real life iskustvo, na izlazu iz zemlje NASE je potrebno prijaviti svu tehniku, ako pokusas da prijavis pravice te budalom, a ako ne prijavis prodjes kao moj kolega koga su zaustavili za laptop kad smo se vracali s poslovnog puta i zakacili se za firmin laptop, posto smo dosli veoma rano dzudzao je na aerodromu dok se nije otvorio ofis u firmi i dok iz racunovodstva nisu poslali racun kao dokaz da je laptop kupljen kod nas. Sto je jos veca fora nas 10 je islo s njim i proslo bez problema.

Opet imam i drugu situaciju gde je cerka rodjaka donosila uz svoj novi iPhone i svoj stari godinu dana star za rodjaku , jer ona je presla na novi a stari je resila da da rodjaki ovde u Srb, znaci nasi su je cimali samo tako i na kraju malo je falilo da i pored cimanja caleta i objasnjavanja svega naplate carinu i porez iako je cerka US drzavljanka tako da mi uopste ne ide u glavu kako to imaju pravo ali ....

Tako da sve je kako ti se zalomi pogotovo kad se vracas.

^
Kontam da sam se tu zaje#ao u racunici :D
Ako se prijavi onda, placa li se sta i koliko? Onda ostaje bolja opcija samo kolima ici do Svice ili se ne cimati i uzeti preko KP najjeftinije sto ima novo i ***.

Da dodam samo, mislim da je iPhone 14 Pro vrhunski model, bukvalno ne vidim manu. Notch ocigledno ne mogu da uklone komplet jos uvek i ovo resenje je fantasticno.
Ako prijaviš a roba ti vredi više od 100 evra plaćaš carinu plus PDV.
Za jedan mobilni neče praviti problem a već za novi mac hoce, pogotovo ako ideš avionom. Kolima ili busom već može da prođe, naravno bez kutije.

Nazad
Vrh Dno