Šta je novo?

iPhone 14

Niko ne komentariše zanimljivost da je Samsung svoj model telefona nazvao ULTRA, a sat PRO, dok je Apple telefon nazvao PRO, a sat ULTRA?! :unsure: :ROFLMAO:

Niko ne komentariše zanimljivost da je Samsung svoj model telefona nazvao ULTRA, a sat PRO, dok je Apple telefon nazvao PRO, a sat ULTRA?! :unsure: :ROFLMAO:
Hoće da izlude korisnike. Provaljeni su 😁

Kad pomenuste sat, mislim da sam našao rešenje. Sad ću sebe da počastim watchem 7, a posle nove godine kad popunim tu budžetsku rupu pazarim iphone. Taman dok se cene malo stabilizuju.
Mada ni watchu 7 nece pasti cena dok ne stignu 8smice kod nas.

Svi lokalni istyle-ovi (bg, hr, hu) izbacili najave za 14, a mađarski čak i cenu
14 pro 128GB 1440€
14 pro Max 128GB 1590€

Nismo deo EU, naravno da zavisi od mnogih faktora cena..

Imam 1500€ na hrpi ali ne mislim dati tu lovu.
Steta sto nas svi guze.

Svi lokalni istyle-ovi (bg, hr, hu) izbacili najave za 14, a mađarski čak i cenu
14 pro 128GB 1440€
14 pro Max 128GB 1590€

Jel nam se vraca pdv od te cifre?

Ovaj Dynamic Island, ne pamtim kad sam šta genijalnije video. Kakav potez, uzeti ogromnu manu i od toga napraviti feature. Mašala. I dalje upada u oči ali sad makar ima funkciju, i to fenomenalnu.
Da li si korisnik telefona sa nočem?

Ja koristim evo par godina telefon sa nočem i na njega sam obratio pažnju samo kad sam otvarao kutiju i nikad više. Kao da ne postoji. Ne mogu da shvatim da neko ne može da se navikne. Čak mi nije ni ružan...

Sta fali tim radnjama? Tamo sam sigurno bar 3 telefona uzeo, ako nema problema prvi dan, nece ih ni biti.. A vidim kakvi su operateri, onom momku sto su uvalili otvaran telefon i prave se ludi..
Tim radnjama fali da jednostavno nestanu. Desilo mi se dva puta za dva telefona koja sam uzeo roditeljima. Za jedan je bilo reci "ne spada pod garanciju" i sta god da sam im rekao i svadjao se, otkacili su me a za drugi uredjaj kad sam otisao, radnja je zatvorena, KP ugasen, na telefon i mejl ne odgovaraju. Sreca pa su to bili oni Xiaomi-i mi a3 pa nije bilo toliko strasno finansijski.
Sto se Apple-a tice, da, moze da se kaze da ako radi prvi dan, nece biti problema ali se bih se za tolike pare zezao svakako. Bas mi se desilo da sam kupio u iStyle-u Ipad 11" m1 koji nije mogao da se ukljuci uopste pa je bilo peripetija posle. Ipak je garancija garancija, za ne daj Boze.

Da li si korisnik telefona sa nočem?

Ja koristim evo par godina telefon sa nočem i na njega sam obratio pažnju samo kad sam otvarao kutiju i nikad više. Kao da ne postoji. Ne mogu da shvatim da neko ne može da se navikne. Čak mi nije ni ružan...
Koristim, da, ne smeta ni meni, ali govorim čisto estetski. To jeste mana naspram svega što se sada gura u Android svetu. Ovaj Dynamic Island mi je čak i gori vizuelno jer je odvojen od gornje bordure, ali makar je "adaptabilan" i ima neku funkciju.

Pa jesu i kod nas neki kao recimo gigatron. Pretprodaja kraće od 16.09., a zvanična prodaja je od 23.09. Naravno cene nema.

Dynamic Island je gimmick koji može da se napravi i ako nema notch. Apple je uveo notch i na laptopove iz čistog ludila. Jer preko notch na iPhone pređeš zbog performansi i podrške. Nije nešto što dodaje na vrednosti, samo je ne smanjuje dovoljno da ne kupiš. Gledam juče prezentaciju i hvale ekran da uživaš u gledanju, dok gledaš rupu na sred snimka, kao da je deo ekrana neispravan. Wow, lepo što ste uveli taj trend i očigledno ćemo da ga gledamo bar deset godina.

Bas na apple stranici u Njemackoj hocu da vidim cijene 13 pro i 13 pro.max.... samo nudi 14 modele i obicne 13. U cemu je kvaka?

Da li se zna kada i gde će moći da se pogleda, isproba 14 serija kod nas?

Cenim 16.9. kada i krene "prednarucivanje", 23.9. prodaja.

Da li kod nas može da se kupi apple care +? 29 dolara osiguranje za lom ekrana i zadnjeg stakla. Realno džabe.

Možeš našim karticama, platiš prvu ratu i posle dokupljuješ gift kartice, redemuješ njihove kodove i sa balnsa skidaju rate Takođe računaj da se kod nas ne plaća ništa kao nadoknada za polomljen displej. Ovo što si naveo je za američko tržište, iako ti kupuješ Apple Care sa US naloga, pošto sa našeg ne možeš da ga kupiš.

On topic: Dynamic Island je pun pogodak,genijano osmišljen način da se od nečeg što bode oči, smeta korisnicima, vuče najveći broj prigovora što se tiče dizajna displeja, napravi nešto praktično, korisno i čak simpatično 😃

U to ime 😃

ThO7q55.jpg

Dynamic Island je gimmick koji može da se napravi i ako nema notch. Apple je uveo notch i na laptopove iz čistog ludila. Jer preko notch na iPhone pređeš zbog performansi i podrške. Nije nešto što dodaje na vrednosti, samo je ne smanjuje dovoljno da ne kupiš. Gledam juče prezentaciju i hvale ekran da uživaš u gledanju, dok gledaš rupu na sred snimka, kao da je deo ekrana neispravan. Wow, lepo što ste uveli taj trend i očigledno ćemo da ga gledamo bar deset godina.
Moze. Sto ga nisu napravili?
Meni je skroz dobra fora da se notch kakav god da je malo “sakrije” i iskoristi.

Moze. Sto ga nisu napravili?
Meni je skroz dobra fora da se notch kakav god da je malo “sakrije” i iskoristi.
Mislim da A16 cip ima poseban deo koji je zaduzen za komunikaciju sa "ostrvom", tako da je i sama arhitektura malo drugacija. A ako mislis na ostale, oni ni nemaju dovoljno sposobne devove i inzenjere, ili bar nece da ih plate.

Poslednja izmena:
Vrh Dno