Šta je novo?

iPhone 14

Drugari ima li neko da je kupio u USA u Apple store unlocked verziju (verujem da ima) iPhone 14 Pro, zanima me da li ima problema sa band-ovima u smislu da na našim mrežama ne radi dobro 4G ili 3G, HSDP-a ili neki potencijalni problem sa 5G kad dođe kod nas? Posto sam imao problem te vrste sa Samsungom kupljenim u USA (S8+) nije hteo da mi radi na HSDP-a kod nas, pa me zanima ima li Apple tih problema? Hvala :)
Devojci je drugarica donela iz USA 14PM i nema nikakvih problema. Jedino nemaju slot za sim, pa sve ide preko esim-a

Radi najnormalnije i jedino vidi da li ti odgovara da je isključivo eSim telefon.

Ponovo ja o bateriji, 14pm, jel normalno da mi svuce 51% od 6-18h sa ovim screen time? 5g ugasen, 70% na wifiju, pozadinsko osvezavanje iskljuceno i uglavnom sve lokacije osim za mape i google. AOD mi je koristan pa bih to iskljucio bas ako moram jer vidim da je otislo 7% na to.
Znaci guglam i listam net dok sam u gradu i to mi jede bateriju… Utisak da sam sa prethodnim androidom imao manje stresa oko toga da li izgura dan.

Prilozi

• IMG_0425.jpeg
    IMG_0425.jpeg
    79.6 KB · Pregleda: 73
Ne vidim problem.
Meni izgurao juče 48h sa 8h SOT-a pretežno na wifi i ostalo 20% baterije. Gde ćeš više od toga.

Ponovo ja o bateriji, 14pm, jel normalno da mi svuce 51% od 6-18h sa ovim screen time? 5g ugasen, 70% na wifiju, pozadinsko osvezavanje iskljuceno i uglavnom sve lokacije osim za mape i google. AOD mi je koristan pa bih to iskljucio bas ako moram jer vidim da je otislo 7% na to.
Znaci guglam i listam net dok sam u gradu i to mi jede bateriju… Utisak da sam sa prethodnim androidom imao manje stresa oko toga da li izgura dan.
Po meni ovo nije normalno, osim ako iskljucivo Google app ne koristis kao browser full-time, onda okej. Safari je jedino resenje za ljudski bateriju, i na macovima i na iphoneovima, iako svi koriste webkit od safarija, najjaca optimizacija je na safariju.

Po meni ovo nije normalno, osim ako iskljucivo Google app ne koristis kao browser full-time, onda okej. Safari je jedino resenje za ljudski bateriju, i na macovima i na iphoneovima, iako svi koriste webkit od safarija, najjaca optimizacija je na safariju.
Iskreno samo Google app koristim, Safari gotovo da ne palim. Pokusacu bas da se presaltam pa da vidim kako ide ali mi je Google nalog vezan za sve zivo pa mi samim tim i njihova aplikacija najvise odgovara.
Safari nema ni widget da mu da ga stavim na home screen 🤦🏻

Malo ko zna da slika moze koliko- toliko da izbegne lens-flare. Ako me secanje dobro sluzi, nek me neko ispravi ako gresim, samo trebaju da stave bolja stakla na socivima i bice resen problem, ne 100% sto je prakticno nemoguce, ali bice dosta bolje. Btw danas narucen jos jedan 14p :D

^ znaci nista od samsunga :)

Nista :) Koliko sam ga danas koristio ne vredi uopste da se prelazi, jedino bela boja mnogo lepa, ostalo s21u sa boljom baterijom i sa manje zagrevanja.

Sad ce androidas svaka dva dana da baca rantove 😂

/s

Hahahahahaha aaa nisam ja takav :D Ako neki problem ne moze da se resi na googlu, e onda ulazi forum u "igru" :D
Ali resio sam da se fokusiram na sebe neko vreme, tako da cu biti malo slabije na forumu.

Da se vratim jos jednom na ovo i zahvalim, jedan od boljih saveta koji sam dobio. Popravio mi je automomiju baterije osetno, posto najveci deo vremena provodim u browsingu i koristim google kao manijak

My man. Ja upravo prodajem IP14 i dvoumim se da li preći na IP14 pro ili S23 regular. Šta te je odbilo od Samsunga ?
Dve za mene velike stvari. Prvo, dosta loša kamera za taj cenovni rang. Vrlo često sam bio razočaran fotkama, mutna lica kad se samo malo uveća i to u dnevnim uslovima plus običan 23 i + imaju neko loše sočivo koje ostavlja onaj efekat ribljeg oka kad se fotka nešto iz blizine (ima dosta reči o tome na netu, pa i na temi na Benchu). Mada kojom brzinom mu pada cena brzo će doći u rang sa kamerom.

I drugo je skener otiska prsta. Stavio sam onu Mobile Outfitters foliju na ekran, i taj ultrasonični skener radi 50/50. Nekad uhvati iz prve a nekad mu treba po 5 puta da bi otključao. Znam da je tako i sa većinom stakala. Pre njega sam imao OnePlus Nord 2T sa istom tom folijom i optičkim skenerom i radio je 100 % iz prve bez greške.

I treće je čist osećaj u ruci. Kupio sam 14 pro pre prodaje S23 i kad se oba uzmu u ruku mnogo je bolji osećaj sa 14 pro, barem meni.

Ceo život sam imao Android, tako da znam šta sve nudi u odnosu na iOS, customizacija bla bla...ali mi je 14 pro sad legao perfektno. I pre nego što krene neko da me hvata za vrat što tako pričam o Samsungu, moje iskustvo je isključivo sa običnim 23 (6,1), za Ultru ne znam ništa, verovatno je bolja situacija ko voli da nosi toliki telefon. Ali da moram da sad promenim telefon, opet bih uzeo Norda, ka Samsungu ne bih ni gledao.

Poslednja izmena:
Da napisem i ja nesto :) Jedina mana ako mogu da kazem je sto je preko androida daleko lakse da se prebace slike, muzika i video. Bilo bi lepo da ima usb c jedino, ali posto ide kabl uz njega nikakav problem. Mozda je trebalo dva tri dana navikavanja, ipak je na androidu sve lakse.
Pro je taman za jednu ruku, ali ipak kad budem uzimao 15 uzimam veci model, posto nece biti neki problem ako ostane velicina kao PM.

Da napisem i ja nesto :) Jedina mana ako mogu da kazem je sto je preko androida daleko lakse da se prebace slike, muzika i video. Bilo bi lepo da ima usb c jedino, ali posto ide kabl uz njega nikakav problem. Mozda je trebalo dva tri dana navikavanja, ipak je na androidu sve lakse.
Pro je taman za jednu ruku, ali ipak kad budem uzimao 15 uzimam veci model, posto nece biti neki problem ako ostane velicina kao PM.

Ako koritiš Windows, da, android bolje prebacuje media fajlove kroz kabl. Ako imaš MacBook, nema ništa lakše i bolje od Airdropa. Za 15, verovatno će biti bolje sa USB C kablom (naravno samo ako koristiš original Apple kabal :ROFLMAO: )

I to je diskutabilno sa kablom, i sa mrtvim MTP protokolom koji crashuje svaki windows explorer.exe od sedmice pa na ovamo, kad ga nakrivo pogledas.
Nije za dzabe Apple odustao.
Cloud je mama.
Ako je nekom cimanje da placa klaud zbog par stvari, onda Telegram, i samom sebi koliko hoces fajlova do 2GB, nezavisno od uredjaja.

Ljudi, jedno pitanje.

Icloud mi je na USA, ocu da se prebacim u raifajzen zbog apple pay, mogu najnormalnije da dodam karticu ili moram da promenim region tj napravim novi Icloud na srb?

ima na SE

Nisam znao. malo mi je bilo lepse pre na samsungu zbog njega, valjda navika.
Upravo gledam za seriju 15, isti tel "na oko", usb c port, novog procesora i trebalo bi abdejta kamere ja ne vidim nista novo sto treba da dodje.
Edit: pilula lepse izgleda na PM, zato sto je veci tel.

Vrh Dno