Šta je novo?

iPhone 14

Pa zato sto su vas prvo ubedili da je ok dati za telefon 1500€
A kad je telefon 1500, sto bi bio problem da maska kosta 50

A kad se malo vratimo u realnost i uporedimo cenu kostanja telefona sa necim drugim, vidimo koliko to u stvari nema smisla. Ali naravno sve dok ljudi kupuju cene ce ici gore, ne idu gore zato sto cena proizvodnje uredjaja raste vec ide gore zbog potraznje, slicno kao i cena kvadrata..

Malo ću da trolujem - vidim, svi se ubiste 4 dana da pišete o softveru, kamerama, itd :ROFLMAO:.

Da nisam bacio buvu sa propalom maskom, bilo bi ovako na temi:

Tumbleweeds Plains GIF

Da li neko može da opiše AOD? Da li je tačno da se gasi posle nekog vremena, kako utiče na bateriju, koje sve funkcije ima...

Gledao sam negde na netu test i nešto zanemarljivo troši bateriju.

Nicemu ne sluzi, ja sam ga ugasio cim sam kupio telefon.

Da li neko može da opiše AOD? Da li je tačno da se gasi posle nekog vremena, kako utiče na bateriju, koje sve funkcije ima...

Gledao sam negde na netu test i nešto zanemarljivo troši bateriju.
Meni se dopada, vidim notifikacije bez otključavanja, a nisam primetio da nešto puno srče bateriju.

Ja ga furam za pozadinom koja je na lock screenu.

AOD je bukvalno jedina stvar koja mi fali na trinaestici. Ne mora čak ni klasičan AOD da bude, dovoljno bi bilo da upale nekolicinu piksela u uglu ekrana, u stilu nekadašljih LED lampica za notifikacije, kao što se pojavi zelena tačkica da te obavesti da aplikacija koristi kameru npr.

Postoji li opcija da prebacim whatsapp, viber chat, kontakte sa android telefona na iphone a da ne moram da radim factory reset pa da mi ponude tu opciju?

Ja sam bio na Androidu do ove godine. Uvek flagship, S i Mi serija. Ove godine prvi put na iOS, iPhone 14, obican. Apsolutno nikakav problem od početka, a pocetak bio odavno jer sam uzeo u preorderu. Perfektno odredjen HW i SW.

Najveća mana ajfona je da je dosadan koliko je dobar :D Imaš telefon koji radi onako kako treba i ima sve što treba...
Kao kad u fabrici imaš neku lošu mašinu pa stalno nešto čačkaš, budžiš, popravljaš, menjaš delove...
I onda kupiš neku top mašinu, upališ je i ona radi danima, ti stojiš pored nje i smaraš se :D

* verujem mi da je bolje da radi i smaraš se pored nje, ja imam proizvodnju pa kažem iz iskustva 😀.

Isto je i sa telefonima. Ja sam do sada promenio 20-30 telefona, al kad naletim na neki pojede mi živce.
Sa ajfonom se samo nerviram što ne mogu da menjam broj pre poziva jer ne postoji kursor. Inače sve ostalo je top :D

^ tako je, bolje on da mi je dosadan koliko dobro radi nego da mi digne živce i udarim ga o beton. Ios je odličan, ima par mana koje apple ne smatra kao mi korisnici i zato ih i ne ispravlja.

Ja sam toliko zadovoljan sa IP 14 PM, da sam vratio službeni N20U..
Baterija me je pozitivno iznenadila, lako sam se navikao na IOS iako verujem da nisam još sve otkrio 🙂
Posle godina i godina korišćenja Androida i Samsunga, ovo je pozitivno otkriće.
U ovom trenutku se na bih vraćao na Android.

Isto, od kad sam presao na ios, ne pada mi na pamet da se vraćam na android, ovde jednostavno sve radi...na androidu sam stalno nešto namestao,cackao,menjao ovde ne mozes nista zivo da namestas, al onda ti i lakse, prihvatis to da mora tako i naviknes se... danas pogledao s23 ultru , neverovatno je kolko ajfon odaje vise premium utisak, doduse i teži je, al ovaj Samsung je ko igracka u odnosu na 14 Pro koji imam

Ma iphone je vrhunski uređaj i to se ne dovodi u pitanje. Po menj ovo su mu jedine mane:

Nismo zvanično podržani kao zemlja
Dosadan sistem (kako kome)
Sitni iritantni nedostaci u sistemu

Sve ostalo je odlično.

I ovo što kolega iznad reče, nijedan telefon ne odaje toliko premium utisak. Kad uzmem neki pro max vidi se da je uređaj stvarno kvalitetan na nivou uređaja koji su se pravili pre 40 godina u nemačkoj :D
Šalu na stranu, nijedan telefon mi nije ostavio toliki utisak kvaliteta kao pro max. Vidi se da je pravljen da traje.

Ne kontam ni ja..

Prilozi

• CEFFDC0C-2E2D-4C66-8CF4-351E2601BE46.jpeg
    CEFFDC0C-2E2D-4C66-8CF4-351E2601BE46.jpeg
    147.1 KB · Pregleda: 128
Pa na primer ja ne mogu da prevedem telefon na srpski. Takođe kad sam podešavao novinuređaj nije prihvatao srpske adrese, pa je moralo nešto da se petlja preko hrvatske. Znam da do skoro yt nije mogao da se nađe na app store ako se odabere srbija pri podešavanju itd.

Neverovatno je da imamo telefone u zvanicnoj prodaji kao i kod operatera a da jos uvek nije dodat srpski jezik za sistem. Mislio sam da ce dodati za ios 16 ali od toga nema nista. Jedino da vidimo dal ce nas kojim slucajem dodati za sledeci ios.

Nazad
Vrh Dno