Hvala vam na pomoći i savetima. Naravno da mi nije lakše da platim, ali mi nije lako ni da se prepirem sa dva muškarca. Ja mogu i hoću da pokušam, ali sam u startu nadjačana. Na kraju, oni mogu da mi ne daju telefon dok ne platim.To sto pise se odnosi na Apple garanciju i van garantnog roka, ti imas MTS garanciju... Nemoguce je "dovrsiti softver/podesavanja" i time ispraviti sum i sl. Dakle sum ako je postojao imas i dalje, 100% nista nisu popravili (niti se to popravlja, vec menja telefon za drugi ili vraca novac).
Nemas ti sta da se razumes vise od toga da
1) odneses telefon na reklamaciju
2) prihvate ili odbiju reklamaciju (i vrate telefon)
3) preuzmes telefon/izvestaj servisa da je za zamenu
E sad ako ti je lakse da platis nego da se "rves" (u 2 recenice trazis telefon bez ikakvog placanja, optuzis ih da lazu, pokusavaju prevaru i sl.) onda i treba da platis i to bez da se bunis posle.
Ovo je tačno kod ovlašćenih servisa u našoj zemlji, možda i u okruženju, ali taj deo ne znam i neću da pričamDijagnostika se placa ako se ne radi popravka i ako je sve u redu sa telefonom. Ako se popravlja u garantnom roku, dijagnostika se ne placa.
Mora se naplatiti radni sat. Kad bi svi donosili tako i kao ajde pogledaj samo sitnica je. Privatno kad radim kad izadjem na teren cena je ta, plus popravka. Ne postoji pogledaj samo malo. Ja gubim vreme = novac.
Baš juče sam podigao telefon iz Promobi servisa. Ne branim ih, ali na paravanu je vidno istaknuta cena dijagnostike za Apple uređaje.
Ajde i da nacrtamo za sve one sa jeftinijim ulaznicamaDijagnostika se placa ako se ne radi popravka i ako je sve u redu sa telefonom. Ako se popravlja u garantnom roku, dijagnostika se ne placa.
Mora se naplatiti radni sat. Kad bi svi donosili tako i kao ajde pogledaj samo sitnica je. Privatno kad radim kad izadjem na teren cena je ta, plus popravka. Ne postoji pogledaj samo malo. Ja gubim vreme = novac.
Polovicno tacno. Ne naplacuju ni neosnovane reklamacije ali u servisu bude 10-15 dana, 30 se ceka u slucaju zamene i povrata novcaTako je. Kad nosis MTS-u ne naplacuju. Samo sto je telefon tamo do 30 dana.
Koliko mi je poznato, ProMobi je ovlašćen Apple-ov serviser, a garancija kod MTS-a prestaje da važi samo u slučaju kad se uređaj nosi kod neovlašćenog servisera. Takođe, telefon nije otvaran.Sve to malo teže ide kod nas iako si 100% u pravu. Olakšaj sebi, plati i uzmi telefon i odnesi ga u Macolu da ga pregledaju. Nisam siguran da bi ti MTS sad i uvažio garanciju jer je nošen u servis mimo njih i možda otvaran.
Eto greske. Trebala si da prihvatis ponudu a to da i oni cuju sum (dakle konstatovana neispravnost tj. nesaobraznost) trazis u pisanoj formi i s tim papirom odes u mts po novi telefon a taj ostavis njima da se igraju. Naravno bez placanja.Update: Otišla sam u ProMobi na Terazijama. Čovek za pultom i ja smo vrteli par izjava u krug. Ja sam pobrajala sve ovo što sam/smo napisala/li ovde, on je odgovorio da je i ''testiranje softvera'' neki rad na softveru, a kako softver nije pokriven garancijom, onda se i to naplaćuje.Onda je predložio da vrati telefon na servis, jer su i on i drugi zaposleni konstatovali da se i dalje čuje šum pri reprodukovanju videa, odnosno, kako je predvideo hawaii, čak ni tim ažuriranjima (ili šta god da su uradili), taj problem nije rešen. Inače, vidim da nisam jedina i da ima dosta ljudi sa sličnim problemom: https://discussions.apple.com/thread/253368684
Long story short: platila sam i nisam dala da nosi uređaj na dodatno servisiranje. Onda sam se čula sa zaposlenim u servisu koji mi je ljubazno dao svoj poslovni broj (pošto je call centar nemoguće dobiti) i on mi je rekao da uređaj donesem direktno u Požešku i da predam njemu i da će on lično sa kolegama da pogleda sve i da mi, citiram: naravno neće biti naplaćeno.
Otići ću u ponedeljak, pa ćemo da vidimo. Iskreno, čini mi se da će ovde jedino rešenje biti zamena uređaja.
Tako sto je uredjaj bio nov, apple je priznao da su imali seriju iphone6 kojima se odvajao ekran od kucista, ovde na forumu kad sam pisao o problemu receno je da iStyle kao zvanicni servis uvazava reklamacije svih Apple uredjaja ukljucujuci i one kupljene kod operatera ako imas racun. Iako je tadasnji lelenor (sada yettel) tvrdio da moras kod njih i njihovog servisa iako sam ih pitao dal mogu da nosim u npr iStyle jer je moja tadasnja firma saradjivala s njima i znao sam samo za njih kao ovlasceni servis jer sam u tom trenutku ja licno bio duboko u android svetuZnači ako ja imam kupljen telefon kod Yettel-a, i desi se kvar, imam pravo da kod iStyle-a zahtevam nov uređaj? Ne karikiram, samo mi nije poznata procedura. Znam da sve prodavnice izbegavaju zamenu uređaja.
Kao sto rekoh i tada pre x godina je ProMobi bio ovlasceni servis za lelenor (macola nije bio), a mogao si da odneses tel u iStlye mimo lelenora i njigove price samo ako si znao ono sto ja tada nisam znaoOvlašćeni servis za Yettel je Promobi i Macola. Onda bolje odneti u Macolu, ako već ne može u iStyle
Ne znam trenutnu politiku ali u mom slucaju pre tih x godina kad je bio aktuelan iphone6 (tek izasao), nije trebala nikakva potvrda iz drugog servisa, mogao si da odes u iStyle kao ovlasceni Apple servis i da reklamiras uredjaj. Kao sto rekoh mislm da je politika Apple-a takva sigurno u prvih godinu dana jer tad vazi internacionalna garancija, ako gresim neka me neko ispravi.Dakle, mogu, ako dobijem potvrdu od servisa da je uređaj neispravan da ga reklamiram u IStyle-u?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari