Šta je novo?

iPhone 13

Loš je, neće dugo potrajati, a i zna da zeza, da pomisliš da je baterija u kvaru.
Eventualno ako si srećnik, pa se potrefi dobar. Najbolje da uzmeš neki Foxconn-ov, oni su od tih jeftinih najpouzdaniji. Kupiš original i miran si godinama.

Ne bih ja punio uopste ako nije original, bolje ponesi od kuce ako znas da ce ti zatrebati.

Meni mini puni na punjač od 25W Samsunga. Nisam siguran koliko zapravo vuče. Degradacije nisam primetio.

Kod nas 99% ljudi koji kupe iphone, kupe od istih ljudi i punjac, koji je u 99% slucajeva fake. Cak prodavci misle da je to org jer "zapakovan je i izgleda isto". Osim sto je original 86gr teska kutija, a tih fejkova 73gr bruto. Org kabal 1m je 19gr, fejk 13-16gr. Moj ovaj fejk je 16gr. I to ljudi tako koriste od iphone 12, niko se nikad nije zalio da im crkao ili telefon ostetio, bateriju itd. Juce sam kupio original od operatera, a danas ce stici taj sa oglasa, pa cu bas da napravim poredjenje sa slikama i vaganjem tezine.
Da li bi ja mogao njega puniti na ovome?

Prilozi

• _20211117_071524.JPG
    _20211117_071524.JPG
    70.7 KB · Pregleda: 76
  • _20211117_071533.JPG
    _20211117_071533.JPG
    65.7 KB · Pregleda: 25
  • _20211117_071545.JPG
    _20211117_071545.JPG
    104.6 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Naravno da mozes.

to mi je onda najbolja opcija za dodatni punjac. Nov je 25-30e. I radice bilo koji taj QI wireless? Jel puni on preko maske, tipa Rhinoshield?

Poslednja izmena:
to mi je onda najbolja opcija za dodatni punjac. Nov je 25-30e. I radice bilo koji taj QI wireless? Jel puni on preko maske, tipa Rhinoshield?
Radice QI ali dosta sporije, samo na apple magsafe radi punom brzinom.

Inace pretpostavljam da su i one silikonske zvanične maske od 3000 po oglasima isto fake?

Radice QI ali dosta sporije, samo na apple magsafe radi punom brzinom.

Inace pretpostavljam da su i one silikonske zvanične maske od 3000 po oglasima isto fake?
Naravno, imas od 2 do 3k kod nas
ili Ebay ili Ali , bolje 15ak e , losije ispod 10e

Pravo da ti kazem ja sam uzeo u oktobru original preko istyle-a, bilo je “snizenje” pa sam je platio 6900 silikonsku sa magsafe. Maskica lepo lezi u ruci, imas osecaj sigurnosti, dopada mi se sto se vide ivice telefona kad gledas u njega, bar kad je u pitanju moj Iphone 12, pretpostavljam da je isti slucaj sa 13. Ali maskica je magnet za prasinu, bukvalno magnet. Kako se lako nahvata tako se jos lakse skine ako nista drugo. I prilikom stavljanja telefona u dzep kao da zapinje, kao da se zalepi pa moras za trunku vise da se potrudis prilikom stavljanja telefona u dzep :D

Evo ovako.
Nasao sam tacne podatke tezine punjaca i kablova. Org punjac bruto je 86gr tezak. Sve ispod je fake. Kabal bez kutije je 19gr org, sve ispod je fake. Stigao mi je i drugi punjsc sa oglasa. Prvi je od operatera, drugi sa oglasa. Oba su org. Kabal dodatni sam kupio od tipa koji je imao kutiju od ip12 pro sa kablicem. Evo slike vaganja i punjaca

Prilozi

• DSC_1515.JPG
    DSC_1515.JPG
    112 KB · Pregleda: 46
  • DSC_1516.JPG
    DSC_1516.JPG
    116.4 KB · Pregleda: 47
  • DSC_1517.JPG
    DSC_1517.JPG
    125.9 KB · Pregleda: 43
  • DSC_1518.JPG
    DSC_1518.JPG
    112.2 KB · Pregleda: 51
  • _20211117_114441.JPG
    _20211117_114441.JPG
    117.5 KB · Pregleda: 99
Pravo da ti kazem ja sam uzeo u oktobru original preko istyle-a, bilo je “snizenje” pa sam je platio 6900 silikonsku sa magsafe. Maskica lepo lezi u ruci, imas osecaj sigurnosti, dopada mi se sto se vide ivice telefona kad gledas u njega, bar kad je u pitanju moj Iphone 12, pretpostavljam da je isti slucaj sa 13. Ali maskica je magnet za prasinu, bukvalno magnet. Kako se lako nahvata tako se jos lakse skine ako nista drugo. I prilikom stavljanja telefona u dzep kao da zapinje, kao da se zalepi pa moras za trunku vise da se potrudis prilikom stavljanja telefona u dzep :D
Necu ni da pitam koliko je bila pre sniženja hahaha. Mozda probam i fejkaru sa kp, za 3000 ne moze biti neka velika razlika u odnosu na original, samo da lepo lezi.

Inace uzeo sam malo pre u vipu original punjac 20w, 3024din. Ok cena, a i da ne razmisljam o degradacije baterije sa nekim drugim punjacima..

za 3000 ne moze biti neka velika razlika u odnosu na original

Stvar je u tome što ta koju prodaju za 3.000 po oglasima zapravo košta 5 ili 10€ u Kini odakle nabavljaju, tako da bih te međuvarijante izbegao iskreno. Ili bih doplatio za original ili bih uzeo neku za 1.000-1.500 dinara.

Stvar je u tome što ta koju prodaju za 3.000 po oglasima zapravo košta 5 ili 10€ u Kini odakle nabavljaju, tako da bih te međuvarijante izbegao iskreno. Ili bih doplatio za original ili bih uzeo neku za 1.000-1.500 dinara.
Hvala na savetu, poslušaću te pa cu verovatno uzeti samo Nillkin za početak, ionako planiram da uplatim ac+.
Dvoumim se da l da stavim neko staklo jer se ovo lako grebe..

Vec duze vreme za svoje telefone uzimam Celly maskice u telenoru i odlicno su se pokazale. Obicne silikonske.

Sry na slikama al mislio sam da nekome moze koristiti to. Da zna kako da provali fake. Stigao danas, jos da se nakanim da otpakujem i da to podesim sve. I da stigne dbrand case. Nisam nikad imao njihov case, jesu li slicni rhinoshieldu po tvrdoci i kvalitetu?

Prilozi

• DSC_1532.JPG
    DSC_1532.JPG
    278.2 KB · Pregleda: 108
Originalni delovi od Apple-a? Stvarno ce smak sveta.

Prilozi

• 2B9D03AB-BF99-4272-BFFB-0DC1E0AB034A.jpeg
    2B9D03AB-BF99-4272-BFFB-0DC1E0AB034A.jpeg
    100 KB · Pregleda: 102
Sve će žene da polete da menjaju baterije i stakla na iphone-ovima.

Moze li se na iphone sakriti na lockscreen posiljalac poruke, gmail itd, ili samo tekst poruke ili gmail itd.? Podesim da se ne vidi tekst, ali ne mogu da se ne vidi i posiljalac. Jel to ne moze na ios?

Hteo bih da uzmem iphone 13 mini.
Volim manje telefone, ali se bojim da mi ne bude baš premali. Recimo da bih to najviše osetio na tastaturi koja je verovatno manja.
Ako ima vlasnika da podeli iskustva?

Trenutno imam s10.

I moze li se gboard instalirati na iphone? Na par regija sam probao i ne moze. Jel mora neka odredjena regija?

Ja sam na U.S i može gboard. Nego zna li ko, stižu li skorije u Telenor?

Volim manje telefone, ali se bojim da mi ne bude baš premali. Recimo da bih to najviše osetio na tastaturi koja je verovatno manja.

Trenutno imam s10.
Ja sam sa X prešao na mini i nisam imao nikakvih problema da se priviknem, naprotiv. Mislim da sada ne bih mogao da se priviknem na veći telefon. Inače, koristim Zoomed view (moguće je da je tastatura nešto veća u tom slučaju)

Trenutno imam s10.
Ja sam sa s10+ presao na iP 12 mini, ali samxse kratko zadrzao. Da sam pustio 2-3 nedelje, verovatno bih se navikao i ne bi mi bio problem, ovako nakon ovih 5-6 dana samo sam ga vratio..

Sta uzeti, iPhone 12 Pro Max ili iPhone 13? Inace prelazim sa 11ice, nedostaje mi OLED ekran.

Da li je neko uzeo iPhone 13, kakvi su utisci i da li vredi tog novca? Lomim se između iPhone 13 i iPhone 13 Pro, ali me svakako odvlači ta razlika u ceni.

I kakva je situacija kod operatera, generalno Telenor?

Da li je neko uzeo iPhone 13, kakvi su utisci i da li vredi tog novca? Lomim se između iPhone 13 i iPhone 13 Pro, ali me svakako odvlači ta razlika u ceni.

I kakva je situacija kod operatera, generalno Telenor?
Mislim da ako prelaziš sa nekog starijeg ajfona da treba da ideš na pro. Jer ćeš razliku u 120vs60 hz da primetiš odma, druge stvari manje više i nećeš
Ako prelaziš sa androida sigurno si koristio neki sa 90+ hz tako da ćeš na novom, "boljem" telefonu osetiti kako je "lošiji" :D

Pozdrav svima,

Pre tri godine sam uzeo XS Max, mislim da je doslo vreme za zamenu😄 Gledam 13 PM, kakva su iskustva ljudi koji su presli sa XS Max na 13 PM?

Hvala

Nazad
Vrh Dno