Šta je novo?

iPhone 13

Pa to je isti telefon, ne znam sta dobijas ?
Baterija je minimalno povecana, ekran isto ips. Moras loopom da trazis fizicku razliku.
Ovo za boje necu da komentarisem.
Ne mora se svaki nov telefon kupiti, jer je eto apple izbacio "nov" telefon
😀

pa i nije bas isti

novi soc, nova baterija, kamere sa 12 pro, veci storage (inicijalni). ako gledas oblik i velicinu, da isti je (mada 13 je malo deblji i tezi od 12)
ekran nije ips odavno na iphone

po meni ne vredi upgrade sa 12 na 13, ali ono svako ima pravo da sa svojim novcem radi sta zeli (nekome vredi)

Jel istina da je 13ica poslednji mini?

Jel istina da je 13ica poslednji mini?

Nažalost, najverovatnije jeste. 14 će isto imati 4 modela ali 14, 14 max, 14 pro i 14 PM. Sa stanovišta proizvođača, verovatno ispravnija odluka. Nadam se da će mini forma ostati u obliku nekog budućeg SE, ne vraća mi se više na velike telefone.

Pa to je isti telefon, ne znam sta dobijas ?
Baterija je minimalno povecana, ekran isto ips. Moras loopom da trazis fizicku razliku.
Ovo za boje necu da komentarisem.
Ne mora se svaki nov telefon kupiti, jer je eto apple izbacio "nov" telefon
😀
Ekran IPS? Jeste jeste, aj ti malo u školicu, pa kad naučiš onda se vrati da diskutujemo.

Ako je covjek odlucio tako, ko smo mi da mu govorimo sta ce, a sta nece. Razlika nije ogromna, ali postoji. Ako bas cilja na mini i u mogucnosti je neka mijenja, sta sad… ali da ce osjetiti razliku u 625 i 800 nita i a14 vs a15 u svakodnevnom radu, sumnjam, ali ajde.

Mislim da će to poboljšanje osvetljenosti baš pomoći na miniju, jer malo fali da se po sunčanom danu vidi kako treba.

Bitno je da nema one plave od prošle godine, koja će i ostati najružnija boja na nekom telefonu ikada.

Manji pro model mi je dobar ove godine.

Ako ništa, bar će izaći razni testovi i poređenja dok telefon krene da se prodaje kod nas a i sitni bagovi sa ios15 će se ispraviti do tad, nadam se.

Mislim da će to poboljšanje osvetljenosti baš pomoći na miniju, jer malo fali da se po sunčanom danu vidi kako treba.
Mnogo više bi mu pomoglo ako su rešili pitanje zagrevanja po sunčanom danu, jer se leti posle 5 minuta ekran dimuje na 50%. To mi je najveća mana kod 12 mini.

Dimuje se i meni na 11 PM, tako da mogu oni spominjati kako ekran ima milion nita osvijetljenosti.😅

meni sutra uvece stize 13 mini. eventualno subota ujutru. Prelazim sa 12 mini.
Uuu super, taman neko poredjenje da padne kad ga malo testiras. Dvoumim se sta uzeti od ta 2, verovatno ce razlika u bateriji presuditi, ako je bas primetna, jer po cenama na oglasima, trenutno mi se ne isplati dati preko 200e za 13 mini, ali videcemo.

Slazem se, i mene interesuje, baci neki info kada ga malo istestiras.

To mi se još nije desilo, mada baš retko koristim telefon dok se puni

Gledam testove kamera. Apple po ko zna koji put objasnio da je softver ispred gigapiksela, koje bezveze guraju, jerBo bolje zvuci u reklami.
Pixel sad ima sansu da ih sve pobije kamerom.

Stigao mi je 13 Pro Max danas. Na prvi pogled nisam primetio ali kad se koristi malo duže pa posle ponovo pređe na 12 Pro, primeti se da je ekran bolji.

Stigao i meni danas Pro Max, plavi. Trenutno pocetna podesavanja u toku. Na prvi pogled mogu reci da plava dobro izgleda.

Zaboravio sam da napisem zasto razmisljam da predjem sa s21u na 13pm.. Hocu da dam sansu ios-u, 12pm nisam hteo da uzmem zato sto nije imao 120hz.

Presao bih sa 11PM na 13PM samo zbog macro kamere i 120Hz ekrana ali mi se cini da cu morati bas mnogo doplatiti 😂

Javite za 13 pm da li je baterija bas toliko dobra,kako je hvale.Kazu 25 sati izdrzi gledanja video snimaka.
Morala bi ukupnog sota drzati bar 10h.
I za koliko se brzo napuni prazna baterija?

Pa kako realno? Ko ga je dobio pa da testira? Pohvalili se neki clanovi da im je stigao danas ali kad pre da testiraju?
Polako, da se slegne😉

....

btw, evo jedan ne_realan test sa yt

Poslednja izmena:
Vrh Dno