Šta je novo?

iPhone 13

kako znas da se pregreva?

Tako je, prevruc postaje instant nakon paljenja navedenih aplikacija. I nisam jedini, citah malo po netu da su mnogi imali slicno iskustvo.

Jasno ti je onda do koga, tačnije, do čijih aplikacija je 😃

Teams je, kao i često korišćeni Zoom, solidno neizbalasirana aplikacija i za telefon i za Mac.

Imam 13cu malo vise od godinu dana, u garanciji je jos uvek; telefon od skoro ne izdrzava ceo dan a da ne krene naglo da se prazni bh je bio 97% do pre mesec dana a onda je naglo opao koristio sam navigaciju i morao da punim telefon i sada je na 94% isto tako za ovih malo vise od godinu dana bio sam skoro napunio 128gb, i skoro kada sam imao da fotografisem nesto bas je krenuo da koci i da se greje, rasteretio sam ga obrisao stare snimke ali ovo sa baterijom se nastavlja, sta uciniti da li uopste reklamirati telefon ili?

Poznanik uveo Orion paket 2,5/0,75 ( ili tako nešto ), dobio WiFi 6 ruter ....Ima Iphone 13 mini i maksimalnu brzinu koju ostvaruja kada je pored rutera je oko 700/700.... Pozvao me da pogledam, ja stavio moj Pixel 6 i pod istim uslovima, pored rutera, pinguje se Orion server Bgd, meni ide 1200/750.... Gledao podešavnja u Iphone, nema ništa što bi moglo da se podesi. Kanal na ruteru smo postavili na 36 za 5ghz... Da li to Iphone ne može vše ili....

Jedno pitanje za sve.
Može li se nekako ubrzati GUI interakcija sistema u svakodnevnom radu ili je kod iphonea jednostavno tako?
Isključio sam Paralaksu i "ubrzao" tranzicije i GUI je i dalje kilav.
To poredim sa Motorolom koju imam i gde je GUI interakcija po sistemu "gde ja okom, tu ona skokom".

Imam 13cu malo vise od godinu dana, u garanciji je jos uvek; telefon od skoro ne izdrzava ceo dan a da ne krene naglo da se prazni bh je bio 97% do pre mesec dana a onda je naglo opao koristio sam navigaciju i morao da punim telefon i sada je na 94% isto tako za ovih malo vise od godinu dana bio sam skoro napunio 128gb, i skoro kada sam imao da fotografisem nesto bas je krenuo da koci i da se greje, rasteretio sam ga obrisao stare snimke ali ovo sa baterijom se nastavlja, sta uciniti da li uopste reklamirati telefon ili?
Bukvalno sam uso na forum da pitam istu stvar, imam potpuno istu pricu. znkaci kao da sam ja pisao ovaj post... samo je 13pro max.. I ovo je pocelo da se deszva od update 13.4. ponadao sam se da ce da 13.5 ali isto...
Mozda nema veze sa updatom ali se bas pogodilo da je od tad krenulo

13 pro star godinu i 3 meseca, v15.7, bh na 89%, pre mesec je bio na 92. Mislim da nema toliko veze sa apdejtima, koliko sa kvalitetom baterije. Negde sam procitao da je rok trajanja baterije 24 meseca, pa verujem da su problemi sa baterijom cesti i da su zbog toga skoro povecali cenu zamene za 30%.

Ne znam sta je ovo, bas bezveze bukvalno telefon mi je bio bez mane sada eto tek tako samo se prazni ako neko zna sta je neka napisem, svaki savet je dobrodosao evo sc od danas

Prilozi

• IMG_5792.png
    IMG_5792.png
    289.1 KB · Pregleda: 57
Sigurno da će se pojaviti ako ne gledaš u apstore. Dešava se isto da npr apstore u onom meniju za ažuriranja izbaci neku aplikaciju danas a ona npr imala ažuriranje još pre 5 dana. Ali kad ti npr treba neko ažuriranje ili te aplikacija upozori da mora biti ažurirana, otkucaš u apstore tu aplikaciju, uđeš, i pokaže ti da ima ažuriranje iako u meniju sa neažuriranim aplikacijama nje nema. To im je verovatno feature da developeri isprave neke greške ukoliko su se desile u međuvremenu sa novim verzijama aplikacija. Nagađam...
Samo da se nadovežem i javnem o čemu se radi (verovatno) što se Appstore tiče.
Obzirom da MDM fon nema Appstore a kada se odradi bypass sama aplikacija se odnekud pojavi i tera dalje sasvim normalno osim notifikacija o apdejtovima. Mislim da u tom bypassu leži zeka koji onemogućava notifikacije.
Sve ostalo na fonu sasvim normalno radi.

Restartuj telefon, ako ne pomogne obrisi Instagram, ako ni to ne pomogne, backup odradi, factory reset, upali telefon bez vraćanja aplikacija, bez ičega koristi. Ako se ništa ne vrati u normalu, servis.

Koristio sam ga povremeno u vise navrata kao svako od nas sto koristi telefon. Ali ovo je ludilo ovakav drain i praznjenje nisam ocekivao da cu doziveti ilad sa nnim…

Pa desi se to nekada. Zabaguje. Obrisi instagram i ako imas jos tih app koje rade u background. Po ovome djeluje da je Instagram zeznuo nesto. Uradi soft reset, napuni ga i bice sve ok.

znao je i gmail app da iscuri bateriju

Koristio sam ga povremeno u vise navrata kao svako od nas sto koristi telefon. Ali ovo je ludilo ovakav drain i praznjenje nisam ocekivao da cu doziveti ilad sa nnim…
Ako ništa od navedenog ne pomogne možeš da probaš da ubaciš telefon u Dfu mod i da ga povežeš sa iTunes. Meni je to bila baš komplikacija uraditi na raspalom, polukineskom xs iz govornice al na kraju nije bilo rešenje u tome nego je baterija i ceo telefon bio krš. Ali sam čitala da time može da se reši problem oko battery drain-a.

meni isti nije pomogo... sad idem redom i brisem app..

Da li garancija u ovlascenim Apple servisima moze biti ostvariva bez racuna posto je telefon kupljen od preprodavca?

Može, ali proveri do kad ti važi godina garancije po Apple bazi.

Bukvalno sam uso na forum da pitam istu stvar, imam potpuno istu pricu. znkaci kao da sam ja pisao ovaj post... samo je 13pro max.. I ovo je pocelo da se deszva od update 13.4. ponadao sam se da ce da 13.5 ali isto...
Mozda nema veze sa updatom ali se bas pogodilo da je od tad krenulo
Reši i ja problem. Probavao sve i svata. Brisao silne app i sl. Na kraju sam pustio telefon skroz da se isprazni i ugasi i onda ga napunio full bez da ga diram. I evo 5h SOT i još 30% baterije..

Nemam pojma sta se tu poremetio ali ovo je pomoglo

Molim vas za pomoć

Kako da prebacim pdf dokument sa pc na telefon.
Na kompu nemam net, a probala sam preko 3utools, nisam uspela. Prebacila sam ga u Files ali ga ne vidim u telefonu. Nemam ni Bluetooth na kompu.. Imam samo kabl i 3utoola.

Hbala, bas mi treba

Koristi snapdrop servis za te stvari ako su ti tel i pc na istoj wifi mrezi

Često se desi da nemam internet, kao ni sad, tako da mi treba rešenje bez interneta 😒

ako imas pc, kabl i telefon mozes da imas internet i na pc, ali sada da ne pisem o tome, kontam da znamo to kada imamo smartphone i na it forumu smo veoma dugo...
sigurno ga nisi prebacila na pravo mesto da telefon vidi, siguno se moze naci na google gde se stavi fajl kroz 3utools

edit: kako si napisala ovu poruku iznad, ako nemas internet?

Vrh Dno