Šta je novo?

iPhone 12

Ma kakvi cipovi, nema opravdanja, ljudi ovo je cist bezobrazluk… Svuda u svetu su baterije 99e za starije modele, a 109e za novije(14-15), realno i to je preskupo, al nekako i da prodje, kad nas apple dere 200e za 256gb-a nand-a, moze i ovo… 😁 Nasi prodavci su problem…

Mislim da grešiš, cene Apple proizvoda prodavci ne određuju, nego Apcom, zvanični uvoznik i distributer. Iz tog razloga imaš situaciju da je kod svakog prodavca identična cena u paru...

Ko god da odredjuje, lose se reflektuje i na prodavce, jer prvo svi pomisle na njih.

Svakako se ne isplati menjati nista, ko ima to sto ima nek cuva, ako je iz 15 serije nek limituje na 80%, i nek nosi power bank ili mali punjac sa sobom, ako nista drugo iz inata protiv.
Uvek znaju da spustaju cene kad vide da su problemi sa prodajom, godine prolaze, proizvodi se menjaju, a i baterije imaju rok trajanja barem ako nista drugo (monitori, gejming periferije..televizori..oni nemaju jer nemaju baterije).

Samo bojkot.

Mislim da grešiš, cene Apple proizvoda prodavci ne određuju, nego Apcom, zvanični uvoznik i distributer. Iz tog razloga imaš situaciju da je kod svakog prodavca identična cena u paru...
Ne određuje cene Apcom u Srbiji nego Istyle tj. uvoznik. Oni drže monopol i prodavcima u veleprodaji i krajnjim kupcima, oni ih čak uslovljavaju koliko mora da košta krajnja cena i koliko mogu da zarade!

100 evrića u EU je kod nas malo više. Dodaš oko 32% troškova na legalni uvoz pa gubi smisao svako poređenje.
Nije oslobođeno više ni zdravstvo, ni obrazovanje, ni rad na natiltetu od toga odavno. Baš će sad da bude oslobođena baterija za iPhone.

pa i taj u inostranstvu placa neki uvoz? zasto dodajete i poredite sa cenom u Nemackoj, dodaj troskove na nabavnu cenu u Kini.
Dakle ta baterija je 50e i na nju se dodaje transport, carina i PDV, i na kraju u Evropi izadje 100e. Kod nas je matematika malo drugacija, dodaje se i pohlepa
Jednom prilikom je greskom dosla do mene faktura sa carine, faktura od Telenora u tom trenutku koja je isla na carinjenje a roba je bila u kontejneru, da vam ne pricam koja je cena iphone 13 u nabavci bila, ukoliko me secanje sluzi zvanicna cena na apple je bila oko 750E, a na toj fakturi oko 400. i onda dodju nasi monopolisti i kazu 1000!

Posle vecanja da li IP16PM, cekati 25Ultra, shvatio sam da ovaj muceni 12PM radi i dalje kao sat i nema nikakve potrebe menjati, s toga cu zameniti bateriju (84% trenutno).
Da li je neko skoro radio zamenu i da li je i dalje praksa kao pre par godina da servis brise podatke, ili sve ostaje kako je bilo - aplikacije, poruke…?

Nikada se ne oslanjaj na to.
Uradi backup preko iCloud-a.
Ume da se desi da telefon ne prihvati bateriju pa da mora restore...

Posle vecanja da li IP16PM, cekati 25Ultra, shvatio sam da ovaj muceni 12PM radi i dalje kao sat i nema nikakve potrebe menjati, s toga cu zameniti bateriju (84% trenutno).
Da li je neko skoro radio zamenu i da li je i dalje praksa kao pre par godina da servis brise podatke, ili sve ostaje kako je bilo - aplikacije, poruke…?
Radio ja u inostranstvu, doduse na 76-77%, isto 12PM, kad je bas bio na izdisaju.
Ja licno uvek factory resetujem (naravno backupovano preko iclouda), pa onda sam restartujem. Nije puno jednom u 3 godine tako, a cimanje je sto zbog podataka sto zbog cinjenice da nesto moze da se zezne ako nije tako uradjeno.

Primetno bolje radi, ali ako ti ne pise service battery nemas potrebe da menjas nista pre toga, pa cak ni tad.

Hvala! Svakako onda backup da ne bi bilo problema.

Nazad
Vrh Dno