Valja, ali ja bih stvarno dao 20e za mali (a vrlo brzi) punjac i jedan type-c na lightning kabl. Ima ih od Baseusa i Essagera na kilograme sto se kaze. Mit je da sporo punjenje znaci toliko za zdravlje baterije. Ako se fon ne drnda dok se brzo puni, narocito ako je ispod 40-50%, nece mu apsolutno nista biti. Ako je u poslednjih 20ak %, moze i da se jace koristi i puni.Raspao mi se kabl od iphone 7 stare, prošlo divnih 5god 😄
Inače, punim iPhone 12 sa starim punjačem od 7ce (5W) pa mi sada treba novi kabl.
Valja li ovaj od Baseusa?
US $3.99 20% Off | Baseus USB Cable for iPhone 14 13 Pro Max Fast Charging USB Cable for iPhone 12 mini pro max Data USB 2.4A Cable
![]()
Baseus USB Cable for iPhone 14 13 Pro Max Fast Charging USB Cable for iPhone 12 mini pro max Data USB 2.4A Cable - AliExpress 202192403
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Toplota je najbitniji faktor.
Pa power bank ko god je koristio, zna da 12-13W je minimum koji isporucuju svi noviji (od 2017 pa na ovamo.
Taj 5W punjac je uvek bio cost-cutting mera od epla, da oni ustede pare, a ne preporuka.
RSD 424.70 50%OFF | Baseus 20W PD USB C Cable for iPhone 14 13 Pro Max Fast Charging USB C Cable for iPhone12 mini pro max Data USB Type C Cable

0.79€ 91% OFF|Baseus 20W PD USB C Kabel für iPhone 14 13 Pro Max Schnelle Lade USB C Kabel für iPhone12 mini pro max Daten USB Typ C Kabel|Handy-Kabel| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Sve ide na type-c uskoro, uzmes ovaj i nema zime.
Da ne valja puniti brzim, ne bi nudili oni njihov punjac za 40 evra..