Šta je novo?

iPhone 12

Za one koji kupuju preko KP, iPhone 11 je oko 300€ jeftiniji od 12. Osim boljeg ekrana koji je trebalo da bude još na prošlogodišnjem modelu, dizanje cijene je apsurdno. Sam taj ekran, lično koristim XR, ne predstavlja nikakav problem, navikne se čovjek nakon 2 sedmice, a bio sam među prvima koji se sprdao sa tim ekranom. Ako baš želite da imate najnoviji ajfon iz ko zna kojih razloga, onda vam je jedina briga izdvajanje novca.
Sve u svemu, mali napredak, definitivno neznatan u odnosu na prošlu generaciju.
Dok su 12 Pro i 12 Pro Max lijep upgrade sa Xs, Xs Maxa i starijih modela.

Poslednja izmena:
Mali off, jel stvarno vrede oba ta servisa više od Deezera i zašto?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Apple music sam koristio jer je bila ona neka promocija na početku, 3 meseca free (ili 6?).

Spotify plaćam familiju već jako dugo, a deezer nikada nisam koristio - mt:s mreža.

Logika mi je bila da ako plaćam, probaću najveći i najpopularniji servis :)
Pritom, 80% familije je sa Telenora i ipak koristi Spotify, tako da to valjda znači nešto.

Mislim da je najveća prednost Spotify to što mu je algoritam za preporuku izuzetno dobar - meni je recimo otkrio nebrojeno bendova i pesama koje mi se mnogo dopadaju, a da ranije nisam čuo ikada za pomenute.

Stizu i u mts, od sutra krece preorder, pa cemo videti i na oglasima kakva ce biti situacija.

IMG_1998.jpg

Da vidimo cene...

Huawei P30

Vrv iste kao i prošle godine.

Kao i svuda u svetu. Pro Max i Mini tek od 6.11.

Dosta dobro.

Sutra krece zvanicno za iP 12 i 12 Pro, videcemo kada ce kod nas biti dostupni...

Uzeo bi Max a ne čeka mi se...
Ne znam šta da radim, da li da uzmem običan Pro..

Ista nam je “muka” [emoji23] Max bih uzeo samo zbog tog veceg senzora i eventualno velicine, malo za promenu, iako mi vise odgovaraju ovi od 6.1”.
Bas su morali da zakomplikuju, do sada je sve bilo isto, osim baterije i velicine [emoji19]

Nisam bas ispratio od silne kuknjave na punjac, ima razlike u kameri izmedju 12 pro i max?

Poslednja izmena:
Iako je ova nova pacific blue lepa, ona proslogodisnja zelena je neprevazidjena.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nisam bas ispratio od silne kuknjave na punjac, ima razlike u kameri izmedju 12 pro i max?

Ima.

The main differentiator between the Pro and Pro Max is the sensor size, which as mentioned is 47% larger on the Pro Max. That larger sensor should provide better dynamic range, better performance in low light, and overall higher image quality than any other iPhone. In fact, Apple says the low light performance of the Pro Max sees an 87% improvement over former devices.

The larger physical size of the iPhone 12 Pro Max allowed them to do more with the camera system as well, increasing the zoom on the telephoto camera to 65mm. This means that the Pro Max features a very large zoom range, from 13mm ultra-wide through 65mm zoomed. Additionally, the Pro Max uses on-sensor stabilization via sensor-shift technology, which is common on full-size mirrorless cameras. The sensor can make 5000 micro adjustments per second, and that stabilization means you can expose for up to two seconds handheld in low light. It delivers steady video as well, as expected.

Kakva je bila baterija na 11 Pro?
Pitam da znam šta da očekujem ako uzmem običan Pro.

Odlicna, nekih 30% bolja nego na Xs.
Inace, planuli za 45 min, kod njih juce pusten preorder, prodavace se ovo kao ludo, ko zna koja kolicina stize kod nas. [emoji848]
“ Pre-sales for Apple’s just released iPhone 12 lineup have gotten off to a good start in the Taiwan market with telecom operators receiving handsome pre-orders, according to market sources.
Telecom operators, including Chunghwa Telecom (CHT), Far EasTone Telecommunications (FET) and Taiwan Mobile, all began taking pre-orders on October 14, with CHT saying it sold out its pre-sales quota within 45 minutes […]
FET said the volumes it received in the first day of pre-orders were three-fold higher than it received for the previous lineup launched a year earlier. “

https://9to5mac.com/2020/10/15/iphone-12-preorders-sold-out-in-45-mins-for-taiwanese-carrier/

Poslednja izmena:
Ne znam kako će rešiti potencijalni problem sa reklamacijama na baterije jer kontam da će dosta kupaca telefone puniti nekim punjačima sa Alija [emoji3]

Punjac ne moze da unisti bateriju, ako je slabiji sporijece da puni, bateriju unistava kabal, ako je neodgovarajuci presek dolazi do preteranog grejanja kabla a samim tim i baterije. Potrebno je imati kvalitetan kabal a punjac manje vise.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Iako se ne slažu sva istraživanja sa time, moje subjektivno mišljenje je da slabi 5W punjači štede bateriju.

Da, nije loše imati 2. Kući može i spori, za putovanja koristiti brzi

Ili da postoji opcija kao na Samsungu da se softverski isključi brzo punjenje pa će biti dovoljan samo jedan punjač za sve. I dalje mi nedostaje ta opcija, ovako 2 punjača držim uštekana.
Nadam se da će neće ljuštiti boja na frejmu kao što je nekad bio slučaj. Telefoni lepo izgledaju, jedino je taj notch diskutabilan, verujem da su mogli malo da ga smanje.
12 Mini idealan telefon za one koji hoće flagship manjih dimenzija. Jedino je pitanje kako će se pokazati baterija.

Ljustila se petica pre osam godina:D Daj pisi nesto konkretno, nemoj pisati samo da bi nabijao postove

Poslednja izmena:
Kada li ce rezervacije kod domaćih operatera da krenu...

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Šta fali ram menadžmentu? Bolji mi je nego na note 9 a furam ih istovremeno. Nego, de nam je stari fanboy ‘sve je fantazija’ igor88?

iOS drugačije (bolje) upravlja memorijom od androida, iako više rama ne škodi...

“The short version is this: Android uses a form of tracing garbage collection to free up unused memory. This process brings everything else to a halt when it runs. This is why Android had a reputation for stuttering performance for a long time. This process is called by the system as often as needed. The less memory you have, the more often it goes into a garbage collection cycle. The best vendors can do to minimize this process is by shipping way more memory than you need.

Now, on the other hand, iOS uses a technique called automatic reference counting. The compiler actually inserts code to allocate and deallocate memory exactly when it is done with it.”

Meni često neke totalno glupe i nezahtevne aplikacije ucitava iznova kad ih ponovo pozovem. Ne znam da li je do aplikacije ili ram menadzmenta ali navikao sam već.

Mts
d9d54c5cb44d2392b5feafccb5b96c66.jpg

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Idi bre, ja se uplasio da je pao na bend testu ili tako nesto, kad ono antutu [emoji28]

Valja procitati ovo:

224e5c8500000ead119592e262c4afac.jpg

Geekbench je dosta merodavniji za patkometriju...

Nazad
Vrh Dno