Šta je novo?

iPhone 12

Verujem, zato cena ostaje ista ali poskupljenje dolazi kroz punjac. Iskreno za slusalice manje vise a za punjac maksimalno bezobrazluk.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Nista novo i previse korisno osim 5G koji jos nije zaziveo.

Serija 11 i dalje radi posao, osim za fanbojeve.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije bas da nema ništa novo. Evo ja recimo merkam ovaj 12 mini iako nisam uopšte razmišljao da predjem na iphone. Konačno mali telefon koji nije puno osakacen u odnosu na veću i skuplju braću. Verujem da će se on najbolje i prodavati.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Nije bas da nema ništa novo. Evo ja recimo merkam ovaj 12 mini iako nisam uopšte razmišljao da predjem na iphone. Konačno mali telefon koji nije puno osakacen u odnosu na veću i skuplju braću. Verujem da će se on najbolje i prodavati.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk

Mislim da će se ipak običan 12 najbolje prodavati. Mi koji želimo male telefone smo samo glasna manjina. No nadam se da nas je dovoljno da dobijemo i 13 mini.

Da li je neko racunao kako se vise gubi, prodati prethodnu generaciju i kupiti novu ili cekat generaciju dve pa onda kupiti novo. Kad se vise gubi?

Mislim da će se ipak običan 12 najbolje prodavati. Mi koji želimo male telefone smo samo glasna manjina. No nadam se da nas je dovoljno da dobijemo i 13 mini.

Evo ja sam pikirao obican 12. I to cu da predjem sa X na 12. Jer sad kad 12 ima oled, full hd, iste bezele kao i pro, ne vidim poentu da dajem vise para za pro model. A kameru retko koristim da bih mi to bio razlog za pro.

Znači sa iPhone 12 ne daju punjač i slušalice , ... 13 dolazi bez baterije , 14 dobijamo samo praznu kartonsku kutiju za 999$
[emoji23][emoji23][emoji23]. ma vrh .

Послато са SM-N9860 помоћу Тапатока

Slažem se. I ja se nadam 13-ici mini, jer me X još dobro služi. Ako ne bude bilo 13 mini modela, vrlo je verovatno da ću kupiti 12 mini, radiće on lepo još dugi niz godina.

Evo ja sam pikirao obican 12. I to cu da predjem sa X na 12. Jer sad kad 12 ima oled, full hd, iste bezele kao i pro, ne vidim poentu da dajem vise para za pro model. A kameru retko koristim da bih mi to bio razlog za pro.

Plašim se da će dosta ljudi slično razmišljati, pa će sledeće godine više osakatiti standardnu verziju u odnosu na pro. Ovo sad je nikakva razlika ljudima kojima kamera nije presudni faktor, posebno što i u tom slučaju tek Pro Max verzija ima smisla.

I ja mislim da cu ponovo na ios stranu, posle nekoliko godina androida. Ne znam jos iP 12 mini ili 12

Ja sam uložio u Android app preko 100e.
Jedino me to drži da ne pređem na Apple.

*mjau**mjau**mjau* ko će sve ovo ponovo kupiti [emoji41]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

U pravu je @trip. Stvarno ne razumem ljude koji brane ovo sto radi Apple. Koje crno ekolosko cuvanje kada ce biti posebna kutija za punjac.
Sreca moja te mi ostao Anker kabl a punjac cu da gledam neki sa KP-a sa USB-A ulazom. Pod uslovom da kupim 12 mini koji mi je interesantan(to jest da mu baterija bude iole "krstena"). A ako ne ostajem na SE-u.

Poslednja izmena:
Ipak nije samo kamera razlika između 12 i Pro modela:

cdc03145adb479ae8cb759056f13b666.jpg

Link ako neko hoće da čita:

https://www.macrumors.com/2020/10/14/how-much-ram-iphone-12-pro-has/

Poslednja izmena:
To se i pretpostavljalo, ipak ne verujem da ta dodatna 2GB RAM-a prave neku bitnu razliku

Evo ga i lep uporedni prikaz svih modela:

6a39d846a9b66780b563dd944c401790.jpg

To što ne daju punjač u pakovanju jeste bzv ali nema sumnje da su napravili odlične uređaje. Nije sad neki veliki napredak u odnosu na prošlogodišnje modele ali opet dovoljan.

Dovoljan za prelazak sa 11 na 12? Teško...

Sa 11 na 12 def da zbog OLED ali sa 11 Pro na 12 Pro i ne baš.

Kod iPhone slobodno možete da preskačete jednu generaciju.

Ali sa Samsunga A8 itekako dovoljan [emoji4]

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Sta ja koji sam jos na 6s tek da kazem :).
Smem da se kladim da ce kamera na 12 mini biti losa.

Nije losa ni na SE, a bice na 12 mini, uz vece senzore i nocne modove?

Slazem se sa tobom :)
Mada mene brinu neke druge stvari kao sto je 5G i kako ce to visestruko zracenje da deluje na nas i taj magnet u telefonu.Tripujem se kad budem nosio telefon u dzepu od pantalona ili u jakni da ce da mi razara unutrasnje organe :)

Ne sumnjam da će kamere biti dobre, meni su dobre bile i na 11, bojim se samo da boja ne krene da spada sa kućišta. [emoji854]

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Jel razlika izmedju 12 i pro sto se tice kamere samo u toj trecoj koja sluzi za zumiranje? A ostalo je sve isto. Ako je samo to onda bih isao na obicnu 12. Ja ne pamtim kada sam neato zumirao da slikam.

Poslato sa CLT-L09 pomoću Tapatoka

Zoom i LiDAR.
Takođe, 12 ima 4, 12 Pro 6GB ram-a.

Dobro je da su ubacili 6gb ram-a.

iOS ram menadžment je solidam blam.

Mada, sad pročitah na ovoj temi izjavu da je ios odličan sa ram-om :)

Sve u svemu, ip13 će biti solidna zver i već sada android proizvođači treba da se boje.

Imam X zbog posla i ipad, ali Samsung mi je primarni fon, ali sve sam bliže da promenim tabor posve, verovatno sledeće god.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Šta fali ram menadžmentu? Bolji mi je nego na note 9 a furam ih istovremeno. Nego, de nam je stari fanboy ‘sve je fantazija’ igor88?

Ako je nešto dobro dokumentovano i navođeno kao loša stvar ios-a, to je app reloading, štucanje muzike u pozadini i slično.

Jedino ako su magično to ispravili sa 14-kom, nisam update odradio ni na jednom uređaju.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

U životu mi se nije desilo da štuca muzika u pozadini. Koristio sam Music app sa mojom muzikom, a od servisa Apple Music, Deezer i YouTube Music.

Nazad
Vrh Dno