Šta je novo?

iPhone 11

Licno ne bi gledao polovan 11, jos uvek je dobar ali je mator, 13 vec moze.Najjednostavnije je da ga proveris preko 3utoolsa, tu se vidi da li je nesto menjano.Baterija od 90% minimum.

Najjednostavnije je da ga proveris preko 3utoolsa, tu se vidi da li je nesto menjano.Baterija od 90% minimum.
pa ne mogu baš na ulici preko nekog softvera proveravati, mislio sam kad uzmem mobitel u ruku mogu li nešto proveriti jeli menjano, otvarano i sl.

kod samsunga recimo imaju secret kodovi gde se vidi stanje najbitnijih hardverskih delova i recimo neke stvari prilikom testa ne rade ako su neki zamenski delovi ugrađeni.

znači nikako ispod 90% zdravlje baterije? bit će teško već vidim :)

Slobodno, slobodno se može reći da je IPHONE 11 LEGENDARNI TELEFON.
Vidi, polovan iPhone 11 teško da ćeš naći da ima više od, recimo, 86% Battery Healtha.
Moj ti je savet da mu ugradiš ORIGINALNU BATERIJU u iSyle ili u Macoli kad budeš pri parama.
Da li vredi dodati novac za originalnu bateriju za star telefon kao iPhone 11? Da.
Neću reći da gledaš iPhone 13 iz prostog razloga razloga jer je svaki dinar bitan.

pa ne mogu baš na ulici preko nekog softvera proveravati, mislio sam kad uzmem mobitel u ruku mogu li nešto proveriti jeli menjano, otvarano i sl.

kod samsunga recimo imaju secret kodovi gde se vidi stanje najbitnijih hardverskih delova i recimo neke stvari prilikom testa ne rade ako su neki zamenski delovi ugrađeni.

znači nikako ispod 90% zdravlje baterije? bit će teško već vidim :)

vaše mišljenje, jeli bolje uzeti korišten iphone 11 sa 88% zdravlja baterije, u kompletnom pakovanju i još mesec dana garancije za 180e ili uzeti isti takav korišten sa 95% zdravlja baterije, bez kutije i garancije, po ceni od 195e?

vrede li uopšte ovih cena?

Ja sam novu 12ku 128GB prodao za 400e letos, znači da bi trebala da može da se nabavi za nekih 300 nova, ali ako baš hoćeš 11 onda onu sa fiskalnim, ili da odneses u neki ovlašćeni da vidiš jel neko otvarao. Ipak je tu LCD ekran i taj su najviše kopirali i u servisu mutili, jer nije oled, pa se ne primeti olako.

okej, ali šta misliš konkretno o gornje dve ponude, koja je bolja i da li vrede te love?

Neka ga nabode bar na 3U Tools i neka ti posalje ocitane podatke pa vidi. Dobijes dobar telefon za te pare,ako su ispravni.

okej, ali šta misliš konkretno o gornje dve ponude, koja je bolja i da li vrede te love?
Prvi bi trebao da je bolji, jer ima garanciju ako je Apple garancija. Mada zavisi od stanja. Ja licno nijedan ne bih kupio.

Zato što mogu biti kineski displeji ako su otvarani, dosta su već stari telefoni. Od 12ke mislim da su uveli da izlazi greška ako nije originalan deo. Druga stvar Amoled je na 12ici, ne mogu kineski neki displej da stave.

Ima i serija 11 podatke o zameni baterije i ekrana.
Ako ima servis programator i koristi malo bolje delove u smislu da se ne vidi na oko, džabe i settings i 3uTools...

E super ako i 11ka ima. Najbolje onda da odnese u iStyle ili Macolu da bude siguran.

Ne znam koliko je pametno sad kupovati 11. Lepo on radi još uvek, ali 90 posto ih ima bateriju koja je pri kraju. A i pored toga dobiće možda još jedan ios i to je to, znači još godinu dve normalnog korišćenja.
Dok ga ti kupiš, pa zameniš bateriju izaći će te kao iphone 12/13, a plus imaćeš otvaran telefon.

kupio sam ipak 11-ku za 179e, još 6 meseci garancije ima, baterija na 88% (originalna), nije ništa menjano, sve provereno original na telefonu, mobitel kao da je tek otpakovan.

mislim da sam dobro uradio, jer ovako najbolje mogu videti da li mi odgovara apple ekosistem, a ne da sam sad grunuo +-450e za neki noviji iphone, pa da mi ne odgovara.

zasad, ima stvari koje mi se sviđaju, a ima i onih koje mi se ne sviđaju, odnosno za koje smatram da su bolje rešene kod android telefona.

ako budem kupovao idući, to će biti ili nova 13-ka ili polovna 15-ka, jer imam problem sa pwm modulacijom displeja zbog očiju, tako da mi je izbor sužen na one modele koji imaju preko 255hz pwm modulaciju.

Otkud mu sad garancija kad model gazi šestu godinu? I ko uopšte sada prodaje nove 11?

Ja ga imam i čuo sam da je ovo jedan od najboljih iphone koji je ikad izbačen. I to mogu da potvrdim.
Kako te služi baterija?

Ima ih novih u iStyle-u i kod operatora a pretpostavljam i na drugim mestima.
11,12,13,14,14 plus, sve se to još uvek može naći novo kod nas.

Novo, a baterija stara 5 godina. Pa ona od stajanja viš nije ni pola što je bila :)

Ne verujem ta ti uređaji stoje 5 godina, šta više ubeđen sam da nije tako.
EDIT: malo googlanja i par reddit postova, da se zaključiti da se proizvode i dalje. Na primer čovek je kupio novu 11 u maju 2024. a ista je napravljena u januaru 2024...

Bazni modeli se proizvode cuo sam godinama a pro i pro max godinu jednu samo.

@HAD~ Logika ponude i potražnje. Ljudi kupuju starije osnovne modele jer ne žele da bacaju pare za novije ili pro jer ništa bitno ne dobijaju.

Ne proizvodi se više ništa ispod 14, to im je najjeftiniji model, pogledajte na sajtu. Sve ispod su prestali, imaju zalihe koje se vuku po nekim zemljama pa se prebacuju levo desno. Za Eu moguće da neće ni ići više 14 osim sivim kanalima, jer nema tip C ulaz koji nalaže EU.

Ponuda na zvaničnom sajtu važi samo za fizički i online Apple Store. Za ovlašćene preprodavce važe druga pravila. Osim ako na starijim base modelima koji se prodaju još uvek ne lažiraju datum proizvodnje ali to je već teorija zavere i za to dokaza nema.

Nema tu ništa čudnog što se 11 kupuje dan danas nova neotpakovana.
Sad kad se proziveo model, gde je bio sve ovo vreme, da l u magacinu u Tajlandu, Holandiji ili gde već u to ne ulazim jer male smo zverke da znamo te podatke.
Primera radi, dete smara roditelja za iPhone i samo iPhone i normalno da će većina ljudi kupiti iPhone 11.
Em roditelji se nisu potrošili, em telefon legendaran i prepouzdan iako je star, em dete ima jabuku i svi srećni ćao zdravo. 😁

Sa nekada novog 7 sam prešao na polovni 11 i nema neke velike razlike, sve radi glatko i bez problema. Drugar je prešao na 15PM pa mi je prodao svoj dobro očuvan sa BH 86% za 15000. Koristim ga kao sekundarni telefon sa iOS sistemom i za Apple One servis. Trenutno je na 17.7.2 a koliko sam video možda bude podržan i 19 što je dobra vest ako je tačna.

u mts-u i a1 su do pre nekoliko neseci nudili nove 11-ice.... ja sam imao 11 i 11 pro i prešao na polovan 13 i iskreno, ne vidim nikakvu (opravdanu) razliku za 2x veću cenu, mozda i još veću.... slike pravi skoro pa iste, nijanse su u pitanju, imam još u icloudu od 11-ice, i ne primećujem razliku..... jedino baterija osetno bolja na 13-ici.... da mogu da nađjen neku 11ku po pristojnoj ceni uzeo bi opet

Vrh Dno