Šta je novo?

Mobilni telefon Iphone 11 u 2023?

Koji mobilni telefon kupiti

nikola2001

Zapažen
Učlanjen(a)
25.07.2023
Poena
2
Oduvek sam Android user ali vreme je da uzmem novi uređaj i imam želju da pređem na IOS. Gledao sam i Iphone 11 128GB može da se nađe za 400e nov pa me interesuje da li se isplati. Što se tiče korišćenja, telefon mi treba za normalne potrebe, bez igrica, čisto poruke, društvene mreže i tako te stvari. Intresuje me baterija da li će da izdrži tu vrstu potrebe celi dan? Inače, budžet mi je od 400 do 450 € pa sam pokrenuo ovu temu čisto da vidim da li da ganjam neki uređaj drugog proizvođača do ovog cenovnog ranga?

Nov iPhone 11 u 2023. je itekako upotrebljiv telefon, sa jednom ogradom…stanje baterije je upitno, ipak je to telefon koji je proizveden u najboljem slučaju prošle jeseni, ako baš imaš sreće.

Biće sasvim aktuelan zasigurno još barem dve, ako ne i tri naredne godine. Ceo dan da je aktivno korišćenje 6-8 sati, a međuvreme standby bi možda moglo pa sve i da mu je XNU kernel glavni adut. Prednja ima 4k60p video, što je bitno zbog Reels i TikTok, ako to pretežno koristiš i tu nema dalje preteranog filozofiranja u vezi ostalog što nudi.

Upotrebljiv jeste ali je mnogo bolja opcija naci dobro ocuvan 12 Pro za slicne novce, i 80%+ bh.
11 nema cak ni OLED, vec LCD, da ne pominjem chipset, bateriju, i generalno cinjenicu da ima 2GB manje RAMa.
Ako hoces da 'provozas' iOS, uzmes za 100e polovan SE (isti chipset kao 11), i to je to.

Upotrebljiv jeste ali je mnogo bolja opcija naci dobro ocuvan 12 Pro za slicne novce, i 80%+ bh.
11 nema cak ni OLED, vec LCD, da ne pominjem chipset, bateriju, i generalno cinjenicu da ima 2GB manje RAMa.
Ako hoces da 'provozas' iOS, uzmes za 100e polovan SE (isti chipset kao 11), i to je to.
Imao sam dodira sa IOS, jer par drugara vec poseduje,probao sam i svidelo mi se tako da ne bih baš samo da provozam, verujem da cu ostati na duže staze. Interesuje me samo, vezano za 12 pro seriju, gledao sam malo specifikacije, iskren da budem ne razumem se, i vidim da kapacitet baterije i nije nesto velik, pa me interesuje da li bi imao problema posle godinu, godinu ipo dana korišćenja?
Imao sam dodira sa IOS, jer par drugara vec poseduje,probao sam i svidelo mi se tako da ne bih baš samo da provozam, verujem da cu ostati na duže staze. Interesuje me samo, vezano za 12 pro seriju, gledao sam malo specifikacije, iskren da budem ne razumem se, i vidim da kapacitet baterije i nije nesto velik, pa me interesuje da li bi imao problema posle godinu, godinu ipo dana korišćenja?
Takođe, sad već kad sam dobio odgovor da je bolje uzeti 12 pro, interesuje me da li se onda više isplatio ostati na 12 pro, ili uz malo više novca uzeti polovan 13? Da li je velika razlika između njih?

Poslednja izmena:

Takođe, sad već kad sam dobio odgovor da je bolje uzeti 12 pro, interesuje me da li se onda više isplatio ostati na 12 pro, ili uz malo više novca uzeti polovan 13? Da li je velika razlika između njih?
12PM ukucani koriste vec 3 god, sto je isti fakticki telefon, samo veci, i sve super. Znaci dosta tih 2GB ram vise.

Za 400-450€ možeš da biraš čime da se častiš od odličnih Android midrejndžera aktuelne generacije... No, znam kako je kad te želja vuče na onu stranu koja ti izaziva najviše euforije, a tebi je u tom slučaju prvi Apple telefon...

Tu je najveći rizik ko što neko reče baterija, tj. datum proizvodnje telefona jer ne bi baš valjalo da bateriji ima par godina.
Mada, moje je neko mišljenje da su trenutni telefoni u opticaju mahom prošlogodišnja proizvodnja što bi značilo da ne treba da brineš o bateriji, osim ako te ne zapadne neki zaostali primerak koji je trake sišao pre 2-3 godine...

Jedna od mana Appleovog pakovanja... Kod dosta Android proizvođača na kutiji piše mesec i godina proizvodnje, kod Realme recimo tačan dan kad je telefon proizveden.

Mogli bi i oni slično da uvedu posebno jer njihovi telefoni imaju dug proizvodni vek.

Oduvek sam Android user ali vreme je da uzmem novi uređaj i imam želju da pređem na IOS. Gledao sam i Iphone 11 128GB može da se nađe za 400e nov pa me interesuje da li se isplati. Što se tiče korišćenja, telefon mi treba za normalne potrebe, bez igrica, čisto poruke, društvene mreže i tako te stvari. Intresuje me baterija da li će da izdrži tu vrstu potrebe celi dan? Inače, budžet mi je od 400 do 450 € pa sam pokrenuo ovu temu čisto da vidim da li da ganjam neki uređaj drugog proizvođača do ovog cenovnog ranga?
Za te pare možeš i 12 da kupiš.

Vrh Dno