Šta je novo?

iPad - opšta diskusija

Ako moze malo pomoci oko iPad - a:
U pitanju je model MD533NF/A.
Verzija - 9.3.5 (13G36)
Interesuje me kako mogu da dezinstaliram nepotrebne aplikacije recimo😛hoto booth,game centar itd... - ono kada na ekranu pritisnem na tu aplikaciju pa na x nemam kao opciju (valjda su to aplikacije koje su dosle sa iPad-om) tako mogu da obrisem sam facebook koji sam ja naknadno instalirao.
Kako da instaliram recimo firefox,kada hocu bilo sta da instaliram sa njegovog app store - a izbaci mi "uneable to purchase firefox is not compatible with this iPad"?

Kako ste zadovoljni 26.1? Od nule nemam nekih vecih problema, zamerke sam ranije napisao.

Rekao bih da je ovo najbolji ipados otkad ih koristim. Dobio sam rešenje najvećeg žuljanja 26ice, bočni plivajući prozor.

Desktop mod na 4k TVu, odličan. Rekao bih da su ludi da im M1 generacija radi ovako dobro.

Ja sam na beti. Radi sve bolje i bolje. Više je problem sa pojedinačnim aplikacijama. Patreon mi se zamrzao i ne pomaže ništa dok oni sami to ne reše.

Zdravo svima, potrebna mi je preporuka za polovni budget iPad za hvatanje beleški stylusom.

Dakle, s obzirom da će mi koristiti samo za to, (imam MacBook, Kindle, telefon, što se svega ostalog tiče pokriven sam) odabrao bih što jeftiniju opciju, takodje i da vidim da li bih ga koristio uopšte.

Koje bi bile vaše preporuke generalno? Takođe ako može preporuka i stylusa, i matte folija. Hvala!

Olovka samo originalna Apple. Najjeftinija varijanta ti je ipad 10 (osnovni) i osnovna olovka. Moja preporuka bi bila ipak ipad pro M1 I olovka druge generacije.

Olovka samo originalna Apple. Najjeftinija varijanta ti je ipad 10 (osnovni) i osnovna olovka. Moja preporuka bi bila ipak ipad pro M1 I olovka druge generacije.
A to mi bas ne odgovara, za te pare bih pre kupio Remarkable, ili barem Kindle Scribe. Hvala svakako.

Kupila sam nov, neotpakovan iPad mini 7 preko kp i kad sam ga aktivirala videla sam da je garancija zakinuta za 4 meseca, ističe u avgustu sledeće godine. Na Apple sajtu za proveru garancije stoji Purchase date not validated; please contact Apple Support to update your product's date of purchase. Adapter je za američko tržište. Da li će biti problema za garanciju? Jel imao neko ovakav slučaj? Prošli sam vratila jer je garancija isticala za dva dana od dana aktiviranja. Ne znam da li da vraćam i ovaj.

Tako je kako je sem ako ne doneses fiskal koji kaze drugacije.

Pa neće biti problem, samo će da traje koliko ti piše. Apple pravilo je da garancija teče od datuma kupovine, a ne od datuma aktivacije.

Međutim, uglavnom smo u većini slučajeva imali sreće da garancija krene od datuma aktivacije, a to je već lutrija.

A to što na Apple sajtu piše Purchase date not validated i da ne mogu da pruže informacije o garanciji neće praviti problem? Tu na sajtu uopšte ne piše da je pod garancijom, piše samo u podešavanjima samog tableta.

Istekao edit. Izgleda da je bio neki bag na Apple sajtu, sad pokazuje današnji datum kao datum kupovine i produžili su garanciju za još 4 meseca, tako da je ipak godinu dana.

Vratiše u 26.2 izvlačenje iz doka u split ili slide over.

Zaokružiše priču u jedan jako sposoban uređaj.

Planiram da uzmem iPad 11 a16 e sad malo glupo pitanje 😁 gledam u WinWin ima trenutno neka akcija ali piše u spec 4Gb rama, na BigBang 6Gb rama… na Ananasu 8Gb rama 😁
Znam da ima 6Gb, ali da mi ovi iz WinWin na primer ne uvale nešto drugo, da li ima neka slabija verzija sa 4Gb rama?

Ne postoji od 4GB. Prvobitno pre samog izlaska su se pojavile informacije da će iPad doći sa toliko memorije, pa jednostavno pojedini sajtovi nisu ažurirali specifikacije da dolazi sa 6GB.

Planiram da uzmem iPad 11 a16 e sad malo glupo pitanje 😁 gledam u WinWin ima trenutno neka akcija ali piše u spec 4Gb rama, na BigBang 6Gb rama… na Ananasu 8Gb rama 😁
Znam da ima 6Gb, ali da mi ovi iz WinWin na primer ne uvale nešto drugo, da li ima neka slabija verzija sa 4Gb rama?
Ja imam 11 i koliko znam nema sa 4GB.

Sve 11tice imaju 6GB RAMa.

Imam ipad mini 2 koji dugo nisam koristio. Sad sam ga napunio i prilikom ukljucivanja mi pise da je aktivacija zakljucana.
Lozinku za taj apple id sam zaboravio,kada idem na zaboravljenu lozinku trazi mi broj tel koji odavno ne koristim.
Postoji li neki drugi nacin da resetujem lozinku?

Jedino ako imaš račun kao dokaz o kupovini, a i to je nekad diskutabilno. Znam za davni primer kad je rađeno preko iStyle-a koji je kontaktirao Apple i ni to nije moglo i onda su napokon uspeli u jednom od Apple store-ova u Evropi, ne mogu da se tačno setim gde, a i nebitno je za ovu priču.

Pošto ti je uključen TFA, logično je da traži trusted number ili uređaj. Ovo pričam za zvanične metode, nezvanične ne znam i ne mogu da komentarišem.

Realno je nelogično da ne promeniš broj telefona na koji dobijaš poruke za TFA za Apple nalog 😃

Možda neko zna još neki drugi način iz iskustva.

To je mini 2 kupljen 2013god u Madjarskoj. Kutiju i racun imam ali je na nekog madjara. Mini je model sa sim karticom on je kupio i broj a meni prodao mini i dao mi racun.

Inace je na zadnjem IOS9.3.6 koji taj mini2 podrzava. Povremeno sam ga punio i normalno koristio.

Kada sam se setio da promenim broj telefona taj broj vec nije bio u funkcij! 🙃

Kada udjem na icloud na telefonu taj mini se vidi.

Prilozi

• IMG_5682.PNG
    IMG_5682.PNG
    199.3 KB · Pregleda: 30
Koja je fora sa ovim ipadom A16? Obično su ipadovi bili papreni, a vidim da se ovaj može nabaviti za nekih 45 hiljada... Ima li neku manu ili šta?
Nisam u toj sferi, više sam android korisnik, pa zato pitam.

To su osnovni modeli i nikad nisu bili papreni,uvek oko 50-60000.

Osnovni, ali prilično ok. Ja imam Pro, uzeo sam sad ženi A16 i mogu da kažem da je odličan. Pogotovo za te pare za koje ga je uzeo za nas prijatelj u USA.

Po kojoj ceni ako nije tajna?

Meni bi služio za zabavu i striming, valjda se može nekako koristiti za to pošto nije android.

Kucaj na Amazonu i to je cena koja može vrlo često da bude niža za 50 i više dolara, treba pratiti kad su im sniženja. Trenutno je bazični 128GB sa WiFi 329$, a cellular model je 449$. Može to i niže da bude.

Po kojoj ceni ako nije tajna?

Meni bi služio za zabavu i striming, valjda se može nekako koristiti za to pošto nije android.
Naravno da moze 😀 Ja koristim 9gen A13 vec par godina. Cak igram i Diablo na njemu 🙂
Jedino sto sam se zeznuo je to sto sam instalirao ipadOS 26, i sad nema nazad, malo je sporiji, ali i dalje funkcionalan.

Nazad
Vrh Dno