Šta je novo?

iPad - opšta diskusija

Koju futrolu preporučujete za 12.9" pro m1 model?

Ne znam da li da se fokusiram na ESR modele ili i Temu modeli rade posao

Samo Spigen. :)

Poslali iPad, DHL express, ocekujem ga sutra.

Ja za ipad11 imam ESR evo vec 2 meseca i zadovoljan sam,narucio preko Alia.

Porucen apple smart folio, nasao po dobroj ceni

Opsa, brzi su.

1000028203.jpg

Apple je čudo. 🤣🤣🤣

1000028204.png

Poslednja izmena:
Konačno unboxing spreman.

1000028252.jpg

Ima li neko iskustva sa zamenom ekrana na iPadu i servis da mi preporuči?
Imaju i neki copy lcd koji je stotinjak evra povoljniji od originala.
Nemam pojma o tome, ime li bitne razlike…?
M2 Air je u pitanju.

Uzeh novi iPad pro 11", koja je preporuka za neku futrolu koja može da se uzme ovde kod nas, samo da nije odvaljena cena kao za smart folio. Ne čeka mi se par nedelja da naručujem od spolja :D

Poslednja izmena:
Što da ne sačekaš sa AliE? Ne iznosi ga van kuće do tad i sve ok. Nije to tako osetljivo da treba futrola i za popreko gledanje.

Nije da nisi u pravu...

To ću verovatno i da uradim, sad kad izlistah ponudu po našim sajtovima baš je otužno, jedva da ima ičega.

Možeš KP da prelistaš, kao normalniju varijantu sa cenama ili Temu za bržu isporuku, a onda ganjaj u inostranstvu na miru ako baš želiš nešto firmirano 😃

Mislim da mu je taj špigen top, i da staklo neće trebati. Ako će samo on da koristi, pa da staviš staklo, ali ja sam skinuo staklo i sa tableta mlađeg sina i evo i taj se drži, a neprekidno ispada. Jutros smo ga našli na podu, razvukao kabl preko glave da ga puni i šibno ga dok je spavao. Sa metar i po visine na podu uredno napunjen, i dalje na punjaču.

Dobar case, koji pokriva ekran, apsolutno obavezan, tu ne bi trebalo niko da ima dilemu.
Klinac hteo da stavimo staklo i moram priznati da je Magic John staklo odlicno, nikakve razlike nema, olovka radi apsolutno isto, kao i prikaz slike.

Ma čini ti se da nema razlike. Ne može da nema, ali dobro je ako vam je ok. Ako ga ikad budeš skidao seti se da ga zalepiš na pola ekrana pa gledaj.

Imam gomilu slika koje bih trebao da posaljem rodjacima (isto imaju iPad) koji su daleko od mene,kako to da uradim?
Najbolje bi bilo ako mogu sve odjednom ili barem sto vise da ne ide jedna po jedna?
Hvala unapred.

iz galerija izaberi slike pa imas share na sta hocces.

Dobio sam iPad 7. generacije sa A1829 smart keyboard, ali je tastatura na zalost neispravna. Probao sam da je popravim, ali bez uspeha. Imate li neki predlog za alternativnu tastaturu? Originalna je previse skupa i slabo dostupna. Gledao sam i Logi Slim Folio cija je cena oko 100eur.

Za sada novi 26.1 update radi dobro. Deluje još fluidnije nego što je bilo, plus su napokon vratili Slide Over. Donekle. Ali opet, kao što sam pominjao ranije, slušaju feedback korisnika pa eto nade za još više poboljšanja.

Ono što je isto dobro što su dodali opciju da se Liquid Glass menja, pa je sada tu i Tinted opcija za nešto jasniji prikaz u nekim situacijama. Takođe napokon se može isključiti kamera da se ne aktivira pomeranjem u levo na zaključanom ekranu (pod Camera podešavanjima Lock Screen Swipe to Open Camera). Baterija za sada deluje bolje, ali je još rano za neki zaključak jer nije prošlo ni 24h. Nekih bugova za sada nisam primetio.

Dobio sam iPad 7. generacije sa A1829 smart keyboard, ali je tastatura na zalost neispravna. Probao sam da je popravim, ali bez uspeha. Imate li neki predlog za alternativnu tastaturu? Originalna je previse skupa i slabo dostupna. Gledao sam i Logi Slim Folio cija je cena oko 100eur.
Ja koristim vec 3 godine Logitech Touch Folio uz iPad 9th Gen. Tastatura radi super sve, samo se guma od case-a dole oko punjaca malo razvukla i drzac za olovku se dezintegrisao, ali to pripisujem deci koja ga koriste :)

I na iPad-u Pro 13 M4 se vidi razlika u fluidnosti a pogotovo u potrosnji baterije na 26.1.

Jel ima jos neko duhove po ekranu? Kad sklanjam aplikacije iz ram memorije uvek mi se pojavi prozirni crni pravougaonik. Sad je na gornjoj levoj strani. Još uvek ovo nije ispravljeno kod mene. Pola kose izgubih na glavi zbog ios/ipadOs-a 26. Negde sam podesila, ne znam gde, da kad uključim mini dzojstik, koji mi služi kao keyboard shortcut za procreate, takođe mogu da koristim i tastaturu na ekranu. I malopre neće pa neće da izbaci tastaturu. I traži gde je.... Kako nema....pre par dana sam podesila za 5 min... Odem na net da probam da pretražim...I proradi samo od sebe...posle sat vremena traženja... Da li je ovo Trumanov šou kod mene...nemam pojma...

Prilozi

• IMG_4584.jpeg
    IMG_4584.jpeg
    173.1 KB · Pregleda: 23
Restartuj sistem povremeno. IOS odavno nije buletproof, ako je ikad i bio.

Vidim ja pametno što nisam prešao na iPadOS 26.

Restartuj sistem povremeno. IOS odavno nije buletproof, ako je ikad i bio.
Restartujem ga uvek posle update-a i posle 7 do 10 od update-a. Ovi duhovi su od prve bete kod mene. Ovo ostalo je njihovo za**bavanje ljudi da više nikad ne poželiš da menjaju išta.

Samo laganice i opušteno, Apple će da odluči za sve kad je vreme da isprave te stvari 😁

Šalu na stranu, nije prvi put da se dešava da tako kolosalno upropaste najbolje stvari, ali to je Apple koji misli da uvek bolje zna od šte treba korisnicima. Mogli bi ovde da pričamo naširoko o promenama i na macOS-u, premeštanju opcija za gestures u accesability i slično, ali to nije tema za ovde 😃

Ipad 11 ios26.1,od kako sam ga instalirao desava se da kad izadjem iz youtub aplikacije imam crn ekran oko pola do sekunde i onda se pojave aplikacije na homescrenu.

Ja se pomalo navikao na ove prozore kad koristim iz ruke, a sve češće zasednem za 4k tv i bocnem iPad, tastaturu, miš, eksterni disk, stvarno radi sjajno.

Vrh Dno