Šta je novo?

ipad ili android

• Začetnik teme Začetnik teme Laki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To što sam Android fan to ne znači da ne mogu da pogrešim. 🙂 Hvala na ispravci, na 16:10 sam i mislio. Ne pričam napamet, imao sam Transformer i mnogo je lakše držati iPad u rukama i stvarno ne znam kako je na crtežu i procentima jer me to nije ni zanimalo, već samo lično iskustvo, a to je da je 4:3 na 9.7" mnogo lakši za korišćenje nego 16:10 na 10.1" 🙂

Ja ne znam zasto iskljucujete note 10.1 iz izbora...po mom skromnom misljenju, baziranom na 2 nedelje koliko je kod mene, vrlo vrlo dobar tablet. Ok, izrada je mogla biti bolja, ali HW je perfektan, baterija odlicna (kacio sam na njegovoj temi slike gde se vidi da sa racionalmim koriscenjem baterija izgura i preko 10h). U SW je Samsung sve bolji,i konacno olovka sa wacom digtajzerom kao prilicnom dodatnom vrednoscu u odnosu na konkurenciju.
Ima ga na akciji ovaj vikend u Gigatronu za 53K wifi verzija sa 16GB.

sve su ti ti udedjaji isti. Kupi sta god zelis. Izabrao si asus i neces zazaliti. Ne ocekuj od toga bog zna sta. Ako zelis da se igras kupi Sony vitu i igraj se. To je teblet i zna se zasta je namenjen. Uzivaj!!!!

Moje misljenje je da je iPad 3-4 bez premcaaaaaaaa to je tako i tu nema dileme ! Rezolucija ekrana kazes da ti nije bitna toliko ali kad bi recimo gledao samsung note 10.1 i iPad 3 recimo zajedno he he he sve bi ti bilo jasno u trenutku ostrina slova kvalitet slike RETINA je trenutno na trzistu neprevazidjena, sto se tice aplikacija na iPadu su stabilne apsolutno dok na androidu nije tako ( nek me demantuje neko ako nisam u pravu ) , recimo citas knjigu ? iPad 3 ili samsung note neuporedivo graficki procesor na iPad-u je neuporedivo bolji na Ipad-u nego bilo koji android tablet , izgled ? kvalitet izrade ? sve je na strani ipad-a i na kraju ne moras da jailbreak-ujes iPad postoji nacini skupljanja besplatnih tokena-poena za kupovinu aplikacija ja tako koristim trenutno moj iPad 3 a pre njega sam imao nexus 7, samsunsung galaxy tab P7500 i samsung n8000- samsung galaxy Note 10.1 i nijedan mu nije ni prici , realnost boja je pri slikanju ili video zapisu je opet na strani iPad-a REALNE BOJE na iPad-u , samsung prejake nabudjene boje odvratno IPS je IPS !!!!!!!
I na kraju kad god budes hteo da prodas iPad iz nekog razloga moci ces vrlo lako i za veoma slicne novce da ga prodas dok android tableti mogu dosta povoljnije da se nadju i veoma brzo im pada cena ! 10 puta meri jednom seci tako kazu stariji ljudi !
Nadam se da sam barem malo pomogao i NISAM PRODAVAC POMENUTOG UREDJAJA DA BIH NAVIJAO ZA NJEGA NEGO SAM PROSTO SAMO JEDAN KORISNIK ISTIH UREDJAJA !
Pozz

Provalio da moze mnogo vise na nexusom nego ipadom pa se pojede ziv:d

Ne derem se nego sam nailazio na komentare tipa ti si prodavac apple uredjaja itd..... pa sam na konto takvih komentara naglasio ko sam i sta sam !😉

Ne derem se nego sam nailazio na komentare tipa ti si prodavac apple uredjaja itd..... pa sam na konto takvih komentara naglasio ko sam i sta sam !😉
Ma, šalimo se malo, čoveče, svi smo ovde drugari, bar ja tako mislim, a da li ti više voliš Ipad ili Android, nebitno. Svi iznosimo svoje mišljenje pa neka čovek koji je postavio temu sam odluči. A pisanje velikim slovima je VIKA, svi smo pismeni pa umemo da pročitamo i malim slovima i shvatimo šta si napisao (bar se nadam). 'Ajde uživaj, verovatno bih i ja čačkao malo više Ipad da sam u prilici.🙂

Ma, šalimo se malo, čoveče, svi smo ovde drugari, bar ja tako mislim, a da li ti više voliš Ipad ili Android, nebitno. Svi iznosimo svoje mišljenje pa neka čovek koji je postavio temu sam odluči. A pisanje velikim slovima je VIKA, svi smo pismeni pa umemo da pročitamo i malim slovima i shvatimo šta si napisao (bar se nadam). 'Ajde uživaj, verovatno bih i ja čačkao malo više Ipad da sam u prilici.🙂
Nisam znao da je pisanje velikim slovima vika necu vise , naravno da smo drugari i naravno da treba da delimo misljenja i pokusamo da pomognemo coveku oko odabira uredjaja , ja sam ovde nov pa se uhodavam i da ne trolujemo coveku vise temu u zdravlje druze ! :wave:

Btw, a propo ovo dileme,

iPad 2 vs. Galaxy Tab 2 P5110?

Znači između samo ova dva modela, šta biste uzeli?

Btw, a propo ovo dileme,

iPad 2 vs. Galaxy Tab 2 P5110?

Znači između samo ova dva modela, šta biste uzeli?

Druze ti makar nisi novi, trebalo bi da znas da je neozbiljno pitati tako nesto, a da ne kazes (objasnis) koja je prvenstvena namena za koju ce uredjaj biti koriscen.. 😉

U pravu si, objasniću sutra...

Galaxy tab, jer sam duže na androidu... Da je u pitanju ovaj novi iPad ili top android tablet onda bi uzeo iPad.

Ovako moj glas ide galaxy tab-u.

Dakle, izbor je takav iz sledećih razloga. Oba trenutno koštaju isto (oko 39k din), a ja para za više apsolutno nemam, tako da iPad 3/4, Transformer i sl. ne dolaze u obzir. Nexus 10 bih, ali nemam nikog da mi donese iz USA (isto važi i za iPad)...

Uglavnom, izbor je spao na ova dva, najviše zbog cene, a služio bi mi primarno za (redom po značaju):

1. Reprodukcija video materijala (učim nešto, pa mi treba da gledam predavanja)
2. Čitanje knjiga (iz istog razloga)
3. Surf
4. Čitanje časopisa
5. Igre me apsolutno ne interesuju ;d...

E sad, navikao sam na Android i najradije ga ne bih menjao jer mi se sviđa njegova otvorenost, volim da rootujem, prčkam, menjam, drndam 😀, takođe imam i dosta kupljenih aplikacija. Mala prednost jeste i GPS koji GT ima... Ono što mi je bitno jeste da tablet radi bez seckanja, kočenja, zaglupljivanja, restartovanja i ostalih bagova i nestabilnosti. U suštini, više naginjem ka Galaxy Tab-u, ali sam otvoren i za iPad ako mi neko da dovoljno dobar razlog da ga izaberem 🙂.

Dakle, iPad 2 vs. Galaxy Tab 2 P5110 (WiFi only)?

Dakle, izbor je takav iz sledećih razloga. Oba trenutno koštaju isto (oko 39k din), a ja para za više apsolutno nemam, tako da iPad 3/4, Transformer i sl. ne dolaze u obzir. Nexus 10 bih, ali nemam nikog da mi donese iz USA (isto važi i za iPad)...

Uglavnom, izbor je spao na ova dva, najviše zbog cene, a služio bi mi primarno za (redom po značaju):

1. Reprodukcija video materijala (učim nešto, pa mi treba da gledam predavanja)
2. Čitanje knjiga (iz istog razloga)
3. Surf
4. Čitanje časopisa
5. Igre me apsolutno ne interesuju ;d...

E sad, navikao sam na Android i najradije ga ne bih menjao jer mi se sviđa njegova otvorenost, volim da rootujem, prčkam, menjam, drndam 😀, takođe imam i dosta kupljenih aplikacija. Mala prednost jeste i GPS koji GT ima... Ono što mi je bitno jeste da tablet radi bez seckanja, kočenja, zaglupljivanja, restartovanja i ostalih bagova i nestabilnosti. U suštini, više naginjem ka Galaxy Tab-u, ali sam otvoren i za iPad ako mi neko da dovoljno dobar razlog da ga izaberem 🙂.

Ee sad je druga prica... 🙂 Nadam se da ne zameras za ono od sinoc.. 😉

Posto ti treba za citanje, ja bi onda mozda vise isao na varijantu da uzmem ipad, jer je po meni bolji za citanje i knjiga i casopisa.. S druge strane imas veliki broj kupljenih app za koje ne zelis da ti za dz propadnu, tako da tu plus ide za galaxy tab.. Msm da ti je najbolje da probas oba, pa koji ti bolje legne da uzmes njega.. Ja sam imao kratko galaxy tab 10.1 ( prvu gen) i nisam imao nikakvih problema, ali bio je kratko kod mene, mozda mesec dana samo.. Tako da ne verujem da ce lose raditi, ali prvenstveno zbog toga sto si od 5 prioriteta naveo u 2 da ti je citanje bitno, onda razmisli o ipadu, a i surf je bolji na njemu..

Ako gledas video, Galaxy tab je bolje resenje jer je generalno lakse baratati sa video fajlovima nego na iPadu. Za citanje je manje/vise isti odnos. Po meni najbolja app za ios za citanje knjiga je Stanza, a za Android je FB Reader, jer mozes podesavati stilove i prikaz teksta. Nisam siguran da li Stanza i dalje postoji na AppStoreu od kako ih je kupio Amazon.
Posto si vec kupovao aplikacije za Android, onda je moja preporuka da ostanes i dalje na Androidu i kupi gt.

Ja bih ti predložio nešto drugo...
Imao sam ipad2 i znam da je HW odličan, ali je iOS samo po sebi, a i konkretno u tvom slučaju problem.
Uzeti sada tablet sa tegrom2 za tolike pare je po meni grehota 😀, ali tegra 3 je druga priča.
Dakle, pošto sam skorije imao TF300TG iz Vipa sa tastaturom , zašto ne bi razmislio o njemu.
Ponuda je ova: http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/internet-uredjaji/asus-transformer-pad-300tg.1877.html
Znači uzmeš recimo na neograničeni internet 5, tablet je 44K, minus vipekomotivacija (doneseš neki stari telefon) i tvoja cifra 39K.
Ostaje da plaćaš 24 meseca po 990 din za šta dobijaš 5GB neta. Dakle varijanta jeste skuplja, ali taj skuplji deo dobijaš na rate, pri čemu ako posmatraš samo tastaturu i taj net, to dvoje vredi više od tih 24K dinara koje plaćaš. A pri tome dobijaš ipak znatno bolji tablet od Taba 10.1, sa najnovijim softverom, boljom baterijom uopšte HW koji će ti znatno duže biti aktuelan. I ovaj deo od 39K možeš da rate da plaćaš. Ja sam tako uradio, i gotovo da nisam osetio čekove. Tablet sam u međuvremenu prodao, jer nijedan tablet ili telefon u mom vlasništvu ne ostaju duže od 3 meseca (sem službenog 😀).

Razmisli, znam da je iznad budžeta, ali mislim da je odnos uloženog i dobijenog znatno bolji...

Poslednja izmena:
Već imam Vip internet pod ugovorom za ženin netbook, SBB internet i Telenor internet na telefonu, gde ćeš još jedan :d?

Poslednja izmena:
Ne znam, moj predlog bi ti bio da ako mozes da se ispruzis i da za 43K pazaris ASUS t300 bez dock-a

Windows na tabletu ne bih uzeo ni da mi ga pokloniš...

Zato što imaš win lepo na desktopu i na laptop-u, sta ce mi koji djavo na tabletu-u...

Slazem se sa Djilkoshem u vezi win-a na tabletu.
Danas sam probao asusov model sa punim win8 os-om i ono je smejurija,
trebao mi je minut da nabodem x da bih ugasio prozor.

Ne znam, moj predlog bi ti bio da ako mozes da se ispruzis i da za 43K pazaris ASUS t300 bez dock-a

Ok, sad sam malo pogledao, pa da, uz određenu dozu finansijske gimnastike, ubacim i njega u jednačinu:

iPad 2 vs. Galaxy Tab 2 P5110 vs. Asus Transformer TF300T (no dock)

Btw, koja je razlika između Prime TF201 i ovog iznad?

Poslednja izmena:

Hahah minut.. hahah Boze sta sve ovde necu da procitam.. Kao da pricamo o rez ekranima.. c c c

A koji si to model probao i gde konkretno pošto bih i ja da probam

Da se vratim na temu:

probaj sa plusevima i minusima po tačkama koje se naveo, tako ćeš uglavnom biti zadovoljan kupovinom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno