Nikad ispod 32 giga... nikad!
Ja sam nedavno uzeo 5s 16 giga jer me je mrzelo da čekam 32 giga model. Trudim se da uvek instaliram samo jednu aplikaciju za određenu namenu (1 mejl klijent, 1 dropbox klijent, 1 twitter klijent, news reader, pdf reader, radio, podcast, itd.), ali i dalje se oseti nedostatak prostora...
Krenemo od toga da tih 16 giga u startu nije stvarno upotrebljivih 16... onda, aplikacije su velike, evo gledam, samo navigacija zauzima 1 gigabajt, Garageband je 744 MB, iMovie 666 megabajta, Pages 371 MB, da ne nabrajam dalje... dodao sam još par gigabajta muzike i trenutno imam ~3.5 giga slobodno, a trenutno se radi samo o legalno kupljenim ili besplatnim aplikacijama... šta će biti kad se pojavi jailbreak, ne smem ni da pomislim... :S:
S druge strane, imam stari iPad 3 64 giga i to mi je najbolja odluka... trpam na njega sve što mi padne na pamet, kad krenem na letovanje stavim 10 filmova "da se nađe" i nikad ne moram da razmišljam da li imam prostora na njemu ili ne... Npr samo "Knights of the old republic", rpg sa PC-a je 2.2 giga, Vice City je 1.3 giga, itd.