Šta je novo?

iPad 2

Hajde jedno n00b pitanje.
Kako sacuvati itunes-ov backup ipad-a? Tj da li posle reinstalla sistema opet treba authorizovati ipad i ostale iuredjadje?
Kako sacuvati aplikacije koje su sinkovane sa itunes-om ? Gde to itunes cuva? :)
Tj, jednostavnije pitanje, sta je potrebno backupovati da mi itunes pri prvom syncu ne pobrise sve sto imam u ipad-u ? :)

Zavisi da li ti je iTunes podesen da .ipa fajlove i muziku vuce iz svog library-a (koji se nalazi u My Documents koliko se sjecam) ili sa lokacije na disku gdje si to nesto skinuo.

Ako je iz svog library-a, onda backup foldera koji sam pomenuo a ako vuce sa originalnih lokacija onda sve moras juriti po disku :)

Apps su u my documents pa my my music pa tu imas itunes folder. Za backup ipad-a prvo moras da podesis da ti win pokazuje skrivene i sistemske foldere pa ides u local setings, app data ( sve zavisi koji win imas ) pa trazi apple foldere i naci ces u jednom od njih Backup folder ( nisam pri kompu sada pa ne mogu da napisem tacnu putanju)...

Sto bi spasavao backup ako vec moze da sacuva library? Posle samo sync uradi....

Jedini ne znam kakva je situacija sa bookmarks da li se to moze sacuvati nekako?

Mislim da backup cuva sva podesavanja, mail naloge i postu, history sa web-a, i sve ostalo, a u backup folderu su lepo razvrstani po datumu svi izvrseni..

Zvanicana Facebook app za iPad postoji, bez obzira sto ona zvanicno nije na appstore, ona je skrivena u FB aplikaciji za iPhone i veoma jednostavno moze da se aktivira ako imate JB na iPad.

http://www.cultofmac.com/the-facebo...e-the-iphone-app-—-heres-how-to-get-it/105918

Mozete pratiti i ova uputsva gore, ali mnogo lakse je sve to odraditi u iFile na samom uredjaju. Instalirajte prvo zadnju iPhone FB app na iPad,
onda ukljucite u podesavanjima u iFile; Applications Names na ON da bi se lakse snasli, posle samo idite u /var/mobile/Applications i pronadjite Facebook, udjite u Facebook.app gde treba da uradite edit Info.plist fajla tako sto cete pronaci UIDeviceFamily i ispod njega prometi:

<integer>1</integer>

u

<integer>2</integer>

Kao na slici:

Restartujte vas iPad i uzivajte :)

P.S. Najverovatnije ovo nije finalna verzija ali dobro radi.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    191.9 KB · Pregleda: 67
  • 2.png
    2.png
    297.2 KB · Pregleda: 70
  • 3.png
    3.png
    627.4 KB · Pregleda: 64
  • 4.png
    4.png
    315.6 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Btw, radi pustanje MKV-a sa titlovima sa CCK-a, tj sd kartice u AVplayerHD. Class6. Nazalost, FAT je kartica i ne moze fajl preko 2gb, ali dobro, bar serije mogu da se gledaju :) NTFS ne vidi.
Ne znam da li je ovo neko vec prob'o, ali ovako sigurica radi :

Stavite fajlove u root kartice ili napravite novi folder, totalno nebitno.
Otvori se iFile, klikne se flash device 1 ili kako vec vidi sd karticu. Udje se u folder sa mkv+titl. Edit/select oba fajla. U donjem levom uglu postoji copypaste ikona, kliknuti na nju i copy link pa done.
Zatim opet u iFile-u, Applications (ako vam pokaze foldere sa gomilom brojeva i slova, u settingsu iFile ukljucite show apps names), AVplayerHD/documents/ pa na edit, pa opet copypaste ikonu i create link. Otvorite avplayer, media explorer, refresh i viola :p

Bedak je sto iFile mora da bude aktivan da bi ovo radilo, ondaK to sto ne vidi ntfs i ultimativni bedak, sto ne mogu da linkujem foldere ..... i sve sto je u njima. No samo fajlove, no dobro ....
Ako neko zna kako linkovati folder, tako da se moze otvoriti iz avplayera, biJo bih mu veoma zahvalan.

Ovi iz FB su poceli da blokiraju ovu procurelu aplikaciju tako sto onemogucuju login preko nje.
Oni koji se nisu logovali do sada ostaje im jedino da sacekaju da se pojavi i zvanicno.
Do tada mozete pogledati ovaj video da vidite kako radi:

[YOUTUBE]Uodo-e07ESw[/YOUTUBE]

Lepo je odradjena kao i zvanicna twitter aplikacija.

Na Cydiji se upravo pojavio tweak FaceForward by chpwn koji aktivira FB za iPad i zaobilazi sva ogranicenja koja su postavili ovi iz FB-a.
Instalirajte ponovo FB za iPhone sa appstore i posle FaceForward sa cydia, i sve ce raditi kako treba.

http://chpwn.com/apps/faceforward.html

Da li je neko uspeo da skine skype app pre nego sto su je ovi iz skype povukli sa appstore?
Znam da ce uskoro biti ali zasto bih cekao bez veze isto kao i za FB aplikaciju, jer koliko vidim svi su odusevljeni kako radi Skype za iPad.
Jos uvek je nema ni na installous.

Evo sta kazu ovi iz skype:

clip3.jpg

vratili su ga u appstore, brzo se bacite na download :)

Edit:
Upravo sam ga probao i radi kao u onoj reklami.

Poslednja izmena:
vratili su ga u appstore, brzo se bacite na download :)

Edit:
Upravo sam ga probao i radi kao u onoj reklami.

Ali vrh je sto pri startovanju kaze this version works only on unmodified version of iOs.... A sve sljaka kako treba :)

Sent from cheap chinese tablet.

To kaze i na iphone, ali samo ignorisi tu poruku.
Koliko se secam ranije sa nekim JB-om nije radio skype ali odmah nakon par dana su izbacili update i proradio je.

Zašto niko ne piše da se pojavio ipad2 u Metrou za 49.990+8%...Regularno, sa garancijom, to je odlična prilika...ko hoće...

To treba provjeriti, i za keca su reklamirali na sva zvona pa je ispalo da su ih imali par desetina na stanju i vise ne....

Posle su se pravdali kako im je neka firma kupila oko sto komada !?

To treba provjeriti, i za keca su reklamirali na sva zvona pa je ispalo da su ih imali par desetina na stanju i vise ne....

Posle su se pravdali kako im je neka firma kupila oko sto komada !?

Ma, kojih 10tak na stanju, i dan danas kad svratim u metro, zastanem da pogledam cene ipad-a, i uvek zateknem bar neki od modela...

Vidim ja da je titula kontraša Borisa Ložača u opasnosti :D

SGS2 - LT2.2

Poslednja izmena:
I ja sam uvek vidjao da su imali po neki model, mozda prosli put se rasprodalji na kratko kada se pojavili ali brzo su ih dobili.
Ovo je stvarno dobra prilika za svakog ko hoce ozbiljan tablet i to sa garancijom koju mozete ostvariti kod nas.

Vidim da ih reklamiraju i u onom njhovom katalogu:

iPad 2 WiFi 16GB=53.998 din
iPad 2 WiFi 32GB=64.798 din

A imaju i iPad 1 WiFi 64GB za 38k din

Koliko ovi u metro daju garanciju?

Poslednja izmena:
Izasao je update za tapatalk 1.12, koji izgleda da vise ne crashuje.

Kod:
What's New in Version 1.12
- NEW: Geotagging
- Color Themes (In-app Purchase)
- Account Lock (In-app Purchase)

- Ability to insert images in PM composer
- Ability to Thanks post (vB 3.x only)
- Ability to cache the entire forum structure (you can turn it on/off in Settings)
- Ability to turn off various confirmation alerts
- Ability to group latest threads as Category or sort by date (tap the tab to rearrange)

- Add Kunena support
- Various UI Improvements
- Crash and other bug fixes

Izasao je update za tapatalk 1.12, koji izgleda da vise ne crashuje.

Kod:
What's New in Version 1.12
- NEW: Geotagging
- Color Themes (In-app Purchase)
- Account Lock (In-app Purchase)

- Ability to insert images in PM composer
- Ability to Thanks post (vB 3.x only)
- Ability to cache the entire forum structure (you can turn it on/off in Settings)
- Ability to turn off various confirmation alerts
- Ability to group latest threads as Category or sort by date (tap the tab to rearrange)

- Add Kunena support
- Various UI Improvements
- Crash and other bug fixes

Jer Tapatalk radi sa bench forumom (da proverim pre nego sto kupim)?

http://en.wikipedia.org/wiki/IPad_2

Release date
2011-03-11: United States

2011-03-25: Australia, Austria, Belgium, Canada, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Iceland, Italy, Ireland, Hungary, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom

2011-04-29: Japan, Hong Kong, India, Israel, Macau, Malaysia, Philippines, Singapore, South Africa, South Korea, Turkey, United Arab Emirates

2011-05-06: China, Croatia, Estonia, Latvia, Lithuania, Thailand 2011-05-27: Brazil, Russia, Ukraine

2011-09-14: Serbia
-------------------------------------------------

Da li neko nesto zna o ovome?? Da li to znaci da ce se mozda prodavati kod nekog operatera? ...sa garancijom?

Imaš ga i sad sa garancijom od 2 godine, u Metrou i u Atomu.

Koji "Hard Case" za iPad 2 preporucujete?
Najbolje bi bilo da je providan ili beo, tanak, da ima normalnu cenu i da mogu da ga kupim na ebay ili negde drugde sa intesinom karticom. :)

Ne znam da li postoji veci baxuz od mene no dobro :p
Krenimo redom ... prso mi je lap na kom mi je bilo sve sto ima veze sa iPadom. Uspeo sam da backup-ujem itunes recimo u petak, tako da za taj deo price i nije neka steta ...:) Ali nazalost nisam mogao da izvucem shsh koje sam sacuvao preko tiny umbrelle ...
Malo pre, instaliram neka g0vanca sa cydie i evo me u bootloop-u ;)

Nemam laptop sa itunes-om, ne znam vise ni koju ver sam imao instaliranu ... ne znam da li su mi shsh sacuvani i u cydii i pojma nemam kako da izadjem iz prokletog bootloopa sem restore-a, koji je za sada nemoguc...

Any ideas ?

Poslednja izmena:
Ako si pokrenuo Cydia dok je bio 4.3.3 aktuelan 99% da ti je sacuvala shsh za 4.3.3, ali pokreni sada tiny umbrella i trazi joj da sacuva SHSH, i ako imas 4.3.3 na cydia serveru, ona ce ga povuci (naravno ako Tinyumbrella moze da ti prepozna iPad).
Da li si probao hard reset?

Probaj ovako da pronadjes ECID i onda mozes da trazis SHSH bez uredjaja.
http://jaxov.com/2011/04/save-shsh-blobs-when-iphone-is-stuck-in-recovery-mode-loop/

Sledeci put ga stavi negde u cloud, Dropbox ili gmail... tu je bezbedan.

Takodje imas program iSpirit sa kojim mozes da brises i cydia programe direktno sa PC, ali ne znam u tvom slucaju da li ce ti pomoci
http://www.ithemesky.com/ispirit

Poslednja izmena:
Presveti prieste .... ovaj iSpirit me je spasio za sad :)
Ostao je jedan glup problem ... i izgleda ovako kao na prve dve slike ... dok je npr u cydii normalna tastatura ali i dalje UI text je nevidljiv ....

Prilozi

• fffffff.png
    fffffff.png
    32.1 KB · Pregleda: 55
  • hmmmmm.png
    hmmmmm.png
    89.9 KB · Pregleda: 60
  • heh.png
    heh.png
    38.6 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Da li si obrisao sve sa cydia u sta sumnjas da ti pravi probleme?
Mozes da uradis restore from backup ako kazes da ga imas.
Proveri prvo da li imas SHSH za 4.3.3. i u najgorem slucaju uradi cist restore ponovo na 4.3.3.
Da li imas 3g ili wifi only model?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno