Šta je novo?

iPad 2

Sta 'al opet' :D Opet jedna od onih noci kad imas legendarne postove? :D

Cujes li ti sta pricas, 'ovo malo njih sto se bori protiv toga'? Protiv cega, kako? Ti se boris protiv kapitalizma tako sto 4 sata dnevno cackas svoj telefon i 'prilagodjavas ga svojim potrebama'? Ili ne mora telefon, bilo sta drugo.. (zaboravio sam da ga ti koristis kao sekretaricu :d ) ... da koristim Linux sad bez ikakve potrebe a svi oni programi koji mi trebaju za posao i zaebanciju su na Windowsu. Windows isto tako ne cackam kao svi, pa radi kao da sam ga juce instalirao vec 2 godine.. Ranije kad sam ga 'prilagodjavao svojim potrebama' sam reinstalirao svakih par meseci.. Previse se fura neka prica da sve mora da se prilagodi tebi, da bez 'optimizacije' i cackanja sat vremena dnevno nisi dostojan tog uredjaja.. alo, o cemu pricamo.. On treba da radi ono sto mu je namena bez mog cackanja.

Btw, umetnik je pokidao, nisam znao da je ovako bas moguce na iPadu..

Добро де... Нисам ја баш такав каквим ме направи. :) Види се кроз моје постове за шта се ја борим. Кад би сви рачунали овако на бисмо имали овакав монопол великих компанија. Рећи ће људи, да није тих компанија које нам пласирају производе, не би било ни напретка, али не схватају да те компаније само раде маркетинг, право истраживање спроводе људи на институтима, у истраживачким центрима, и да је сва наука повезана, хемија, физика, биологија... Ово што ми сад имамо је производ сарадње свих наука, свих института, не само једне јабуке, једног самсунга или чега већ...

Раде и прозори како треба, нико није реко да не раде... Раде супер... Ал не раде супер за 200 евра колико коштају... А то што су многи принуђени да користе, па и ја за неке ствари то је друга прича... Иначе, ово је било могуће и на првој ја табли, друга тек кида са перформансама... Иначе прозори и мек су за људе који хоће да им ради нешто из прве, како год, битно да ради. Ко има добре воље да подржи отворене програме, и да покуша да стане на пут великим корпорацијама и капитализму тај ће и покушати то да уради. Ево рецимо Русија покушава да пређе на отворене програме, а ми смо се до прстију на ногама увукли МаломМеканом и покушавамо да у државним институцијама убацимо њихов софтвер, у школама, на факултетима. Па на шта то личи? Сад треба још јабука да нас затвори још више. Треба стати на пут томе.

edit:
Људи, трујем тему безвезе, извињавам се. Само покушавам помало да променим став људи.

Поздрав свима!

Poslednja izmena:
Ja sam 99% siguran da ću se razočarati u ipad2, i prodati ga u roku od 15 dana po pristizanju. Ali zbog tog 1% da će možda JB i kakva takva kastomizacija uspeti da ga načine upotrebljivim za mene, ja sam spreman da pokušam. Inače, do sada sam probao i WM i Symbian i WebOS i BB os i opredelio se za Android na kraju, pa je zadnjih 5 uređaja koje sam imao/imam upravo na Androidu.
Ipak, iz ranijih eksperimenata sa ebook readerima i tabletima, sam ukapirao da su meni pored softvera jak procesor, dosta rama, jaka baterija i pre svega dobar ekran najbitniji. A tu je snaga ipad2, pa se nadam da ću možda uspeti da se izborim sa iOSom...
Ako ništa drugo, posle ću imati odličnu podlogu za hejterske postove :-D

Onda za tebe nije tablet...
Ja stvarno nikada necu razumeti tu opsesiju za znagom hardwera u uredjajima koji nisu zamisljeni da budu radne stanice.

@ed_hunter: Samo se ti bori protiv gadnog appla tako sto kupujes iPod...

Pa ako ne razumes uzmi neki stariji ios uredjaj i pusti na njemu mkv film, nabudzenu igricu ili pak instaliraj novi ios pa vidi da li ti jaci hardver treba ili ne.

Niko ovde ne spominje rendering.

edit: zaboravih i ovo - jaci hardver takodje podrazumeva i ugradjeni GPS, 3G, veci interni storidz, HDMI/USB i sl (neki uredjaji imaju, neki nemaju). Nekome treba, nekome ne treba.

Poslednja izmena:
Onda za tebe nije tablet...
Ja stvarno nikada necu razumeti tu opsesiju za znagom hardwera u uredjajima koji nisu zamisljeni da budu radne stanice.

@ed_hunter: Samo se ti bori protiv gadnog appla tako sto kupujes iPod...

Da ne ponavljam ovde zašto je to tako, a i poduže je, pročitaj moj jutrošnji post iz teme tableti i njihov os, pa će ti biti jasno zašto MENI treba jak procesor, dosta rama, dobra baterija i na kraju odličan ekran...

Boli glava kako crta...
Mene interesuje koju olovku koristi, vidim da ima tup vrh....

Ima li kakva dobra olovka za ipad, za pisanje teksta, tj handwriting, ali da ima malo oštriji vrh, kao recimo ona koja ide uz htc flayer?

Kupio sam neki no-name kapacitivni stylus sa glavom velicine gumice na vrku olovke (koji prodaje jedan od italijanskih mob operatera uz ostalu iPhone kozmetiku), i nisam nesto zadovoljan. Probao sam par besplatnih aplikacija za pisanje koje podrzavaju Stylus (Neu Notes i Beleshka), ali je pisanje dosta neprecizno i sa lagom. Kada se trudim da pisem sitno (kao na papiru), izgleda kao kada bi pisao levom rukom ili misem. Tek kada pisem dosta krupnije, to lepse izgleda. Cuo sam da postoji neka app za pisanje gde se pise krupno u odredjenoj zoni, pa onda ona to smanji da izgleda kako treba, moram da je pronadjem.

GPU komponenta A5 chipa je polovina GPU NGP-a. Jesi li ti video demoe za NGP? :)

Uostalom, iPad 2 ima showcase u obliku updateovenog Infinity Bladea i Real Racing 2. Android... nema nista.

I nije mu neki showcase. Kupio sam Real Racing 2, koji i na mom iPad2 izgleda prilicno prilicno bedno u poredjenju sa modernim simulacijama voznje na konzolama/PC. Inace, sama igra je jako dobra, fizika i osecaj voznje su odlicni, tako da preporucujem za kupovinu ako mozete da svarite jednostavniju grafiku.

Sa druge strane, Death Rally izgleda fenomenalno :) A i Dead Space je veoma lep.

Idealne igre za tablete su adaptacije drustvenih igara, i razne 2D mozgalice.

Poslednja izmena:
Evo i par preporuka za kupovinu aplikacija:

Real Racing 2 - odlicna voznja, slabija grafika. Upravljanje volanom preko ziroskopa je veoma dobro uradjeno.

Death Rally - veoma lepa top-down voznja sa oruzijima, podseca me na Mashed.

Carcassonne - adaptacija popularne istoimene drustvene igre, jako zarazno. Kada se pojave i ekspanzije bice jos bolje.

Neuroshima Hex - takodje prenesena drustvena igra, jako dobra.

Dead Space - odlicno preneseno na tablet, sa jako lepom grafikom. Cak ni upravljanje preko touchscreen nije toliko lose. Za $0,99, koliko je bio tokom praznika, odlicna kupovina.

Reckless Racing - dobra top-down pogled voznja, mada je Death Rally lepsi.

Poslednja izmena:
Hvala max na preporukama, nego kako si ti došao da svog primerka ipada?

Death Rally - veoma lepa top-down voznja sa oruzijima, podseca me na Mashed.
Inače remake jako dobre stare PC igre :)
[YOUTUBE]316EzjrLhHo[/YOUTUBE]

iOS uređaji mogu biti jako dobra gaming platforma, samo ako su kako prilagođeni takvom uređaju.

Poslednja izmena:
Kupio sam neki no-name kapacitivni stylus sa glavom velicine gumice na vrku olovke (koji prodaje jedan od italijanskih mob operatera uz ostalu iPhone kozmetiku), i nisam nesto zadovoljan. Probao sam par besplatnih aplikacija za pisanje koje podrzavaju Stylus (Neu Notes i Beleshka), ali je pisanje dosta neprecizno i sa lagom. Kada se trudim da pisem sitno (kao na papiru), izgleda kao kada bi pisao levom rukom ili misem. Tek kada pisem dosta krupnije, to lepse izgleda. Cuo sam da postoji neka app za pisanje gde se pise krupno u odredjenoj zoni, pa onda ona to smanji da izgleda kako treba, moram da je pronadjem.

App se zove note taker, ima zoom na dnu za sitnije pisanje.

Evo i par preporuka za kupovinu aplikacija:

Carcassonne - adaptacija popularne istoimene drustvene igre, jako zarazno. Kada se pojave i ekspanzije bice jos bolje.

Neuroshima Hex - takodje prenesena drustvena igra, jako dobra.

Reckless Racing - dobra top-down pogled voznja, mada je Death Rally lepsi.

Meni recimo reckless racing izgleda lepše :))

cena? Jesi li išao sa ili bez tax free...

NOLE KRALJU!!!

Kupio po RRP 479 eur + smart cover 39, i na to dobio tax free 58 eur.
Sad izvini ako smaram, ali pošto idem krajem meseca u Švabiju, u kom mestu si kupio, i na koji način si povratio pdv?

NOLE KRALJU!!!

ne znam da li je ovo bilo:

The iPad2 jailbreak remains under development. As you may know, the original exploit @comex developed in the first week of the iPad2 release was mysteriously fixed by Apple within days of its development. Partly because of this, don’t expect much public discussion of the iPad2 jailbreak until it’s actually finished and ready for release (and please avoid asking about it). In all liklihood, it will be a userland exploit like the first (unreleased) one, not dependent on bootrom dumps. The first one can’t be released even for those with the original 4.3 firmware due to legal (distribution) reasons.

Trebalo bi da za nekoliko meseci dobijem ajPed 2, pa me zanima - šta se zapravo dobija džejlbrejkovanjem uređaja? Da li je onda ajTjuns i dalje potreban, ili može da se zakači za komp kao ma koji drugi prenosni uređaj?

App se zove note taker, ima zoom na dnu za sitnije pisanje.

Thanks, to sam trazio. Mada mi se ne daje par $ na to dok nekako ne probam na iPad... Probao sam na Touchu, i nije lose, mada je tamo dosta ogranicene upotrebljivosti zbog malog ekrana.

Ja uzeo i notes plus, bio na rasprodaji. Nije los obzirom da kombinuje i handwriting i klasicno kucanje, ima i voice recording, prepoznavanje oblika (elipsi, pravougaonika, trouglova i sl), ima i klasican zoom i zoom writing, jedino mu fali podrska za cloud diskove ali autor obecava i to u sledecem update.

Mene zanima da li kineski "camera connection kit" radi kao ova original na video ili ne?
Da li neko ima iskustva sa time?

[YOUTUBE]azjhW9hsQBw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Добро де... Нисам ја баш такав каквим ме направи. :) Види се кроз моје постове за шта се ја борим. Кад би сви рачунали овако на бисмо имали овакав монопол великих компанија. Рећи ће људи, да није тих компанија које нам пласирају производе, не би било ни напретка, али не схватају да те компаније само раде маркетинг, право истраживање спроводе људи на институтима, у истраживачким центрима, и да је сва наука повезана, хемија, физика, биологија... Ово што ми сад имамо је производ сарадње свих наука, свих института, не само једне јабуке, једног самсунга или чега већ...

Раде и прозори како треба, нико није реко да не раде... Раде супер... Ал не раде супер за 200 евра колико коштају... А то што су многи принуђени да користе, па и ја за неке ствари то је друга прича... Иначе, ово је било могуће и на првој ја табли, друга тек кида са перформансама... Иначе прозори и мек су за људе који хоће да им ради нешто из прве, како год, битно да ради. Ко има добре воље да подржи отворене програме, и да покуша да стане на пут великим корпорацијама и капитализму тај ће и покушати то да уради. Ево рецимо Русија покушава да пређе на отворене програме, а ми смо се до прстију на ногама увукли МаломМеканом и покушавамо да у државним институцијама убацимо њихов софтвер, у школама, на факултетима. Па на шта то личи? Сад треба још јабука да нас затвори још више. Треба стати на пут томе.

edit:
Људи, трујем тему безвезе, извињавам се. Само покушавам помало да променим став људи.

Поздрав свима!

Teorijama zavere koje ne idu dalje od pukog nagađanja ne verujem da ćeš promeniti nečiji stav osim ako i taj neko nije sklon da se "bori" protiv vetrenjača kao i ti.

Jel postoji neki nacin da se ipad2 puni preko usb-a ... navodno se puni dok mu je ekran off, ali ja to nesto nisam primetio...
Btw pitam samo jer ne stizem da kupim onaj dodatak sto se kaci na us adapter ....

Trebalo bi da se puni preko USB-a ako ima dovoljno struje....Sporije nego sa punjacem svakako ali da, mora da se puni.

Puni se na MBP preko USB-a bez problema.

Poslednja izmena:
Ok puni se i preko pc-a ... no izgleda mega sporo ... za nekih 2 sata se popeo tek 10%....

Puni se preko USB-a kada je zakljucan ekran iako kada je otkljucan prikazuje poruku iPad is not charging. Treba nekih 10h da se napuni :S

Na nekim PC nece da se puni jer USB port ne daje dovoljno struje. Treba instalirati asus ai charge (ili tako nekako) koji sredi SB portove da daju vise struje da bi se iPad punio. Konkretno, posle ai charge patcha, moj iPad se puni i otkljucan i zakljucan. Pre patcha nije nikako hteo da se puni.

DaPimp, ja sam taj nastavak koji mi je trebao za meizua pazario za 100 dindži, imaš gde hoćeš...
Nego, koju verziju "dvojke" imaš, kako i za koliko si je nabavio?

NOLE KRALJU!!!

Vrh Dno