Šta je novo?

iOS 9

Nakon što sam pogasio sve sem najosnovnijih, lista mi izgleda ovako:

Top Hits
Contacts

Jel ima neki način da se promeni redosled blokova?

^ slazem se, bolje radi. Izgleda da su rijesili problem sa spotlight search, koji u vecini slucajeva nije nalazio kontakte u pretrazi.
Sta ti ne radi na Mail-u, tj kako se manifestuje problem?

Manifestuje se tako sto uopste u vecini situacija ne radi ili sa dosta kasnjenja fetchuje email. U skoro svakoj prilici moram manuelno da odradim refresh da bi dobio rezultate...

@Falcon, ne znam, nisam ni trazio. Slucajno sam naleteo nedavno da se uz neki od tvikova moze menjati redosled i ubacivati sta god hoces, ali ne znam da li je moguce bez jb-a.
Inace, meni je tamo u spotlight search sve popaljeno.

Mislim da ima veze za terminom koji se trazi. Ako kucam neko prezime npr, prvo na listi mi bude contacts, a ako kucam neki uopsteniji pojam prvo mi pokaze top hits, pa contacts pa dalje calendar, messages...

Pretraživao sam po imenu (Marko, Igor...) i uvek je Contacts poslednji blok

Meni je najveci problem sad da kad radim search u kontaktima daje rezultate samo iz mailova a ne daje iz imenika...

Ja kad kucam npr Marko, prvo mi daje top hits, pa odmah ispod contacts, i u contacts bloku prikazuje razlicite kontakte od top hits-a, tako da u prva dva bloka izlaze samo kontakti (6 razlicitih), sto mi je uglavnom dovoljno. Kod mene je 9.02 sa JB

Kod mene se isto ponašao i na 9.0.2 i sad na 9.1

Ne znam da li ste provalili, ali sa 9.1 su podrzane live photos i na ip6, verovatno i starijim uredjajima. Dovoljno je samo zadrzati prst na takvoj slicici i to je to, mrda se.

Pomislio sam da si nasao stock eallpapere sa 6s ... Za fotke znam.

Nisam, ali ne sumnjam da ce se pojaviti pre ili kasnije. Ne znam da li nekako bez jb-a mogu da se izvuku iz telefona ili posalju pa kacim.

Kako odakle? Pa to je softver, nije hardver. Sa 9.1 je dosla podrska i rade normalno kad ti neko posalje. Ako imas jb onda i u kameru moze ubaciti opciju da slikas live photos.

Jel ima još neko problem da mu na 9.1 telefon vibrira još neko vreme nakon što prihvati poziv? Prvo sam mislio da je problem do custom vibracije koju sam napravio za Favorites kontakte, ali i kad sam ih vratio sve na default vibraciju, ostao mi je isti problem. Javim se, prinesem telefon uhu a on još vibrira... iPhone 5 je u pitanju.

Nemam taj problem. Primetio bih ga sigurno, jer je vrlo iritantno

+1 takodje nemam pomenuti problem niti sam ga imao na iP6

Ne znam da li je do iOS 9 ali cini mi se da mi se iP6 svako malo disconnect sa wifi pogotovo kada je malo slabiji signal i obavezno kada je u standby. Wifi assist je ugasen i reset sam network settings ali ne pomaze :/

Jel ima još neko problem da mu na 9.1 telefon vibrira još neko vreme nakon što prihvati poziv? Prvo sam mislio da je problem do custom vibracije koju sam napravio za Favorites kontakte, ali i kad sam ih vratio sve na default vibraciju, ostao mi je isti problem. Javim se, prinesem telefon uhu a on još vibrira... iPhone 5 je u pitanju.

Imam ja, to je onaj delay bug kad se javljas... Bilo je gore na osmici, ali sad sam i srecan jer je smanjeno...

Ja sam imao nekoliko puta Tj. vibrira mi telefon, a ne prikazuje mi da me neko zove niti mogu da se javim. Kada se prekine veza vidim propuštene poziv.

iOS 9 ali cini mi se da mi se iP6 svako malo disconnect sa wifi pogotovo kada je malo slabiji signal i obavezno kada je u standby. Wifi assist je ugasen i reset sam network settings ali ne pomaze :/

@mikenziyu Imas li neku ideju za ovaj problem sta bi moglo biti - dal mi ne gine da ga odradim reset svega ili mozda postoji jos nesto sto mogu da odradim?

Svuda, stalno ili samo kod kuće i s vremena na vreme?

Otprilike sam ukapirao sledeće... nemoguće je da isti IOS na istim uređajima, npr. iPhone 6, pravi različite sitne probleme, a na nekim uređajima ne. Mislim da je problem u načinu na koji je urađen upgrade. Ono šta sam pokupio iz tuđih a i svog iskustva, ko je radio OTA sa IOS 8 na 9, ima probleme. Ko je radio clean install sa 8 na 9, a zatim vratio backup sa osmice, ima probleme. Ko je uradio clean i nije vratio backup, nego sve drljao ispočetka (moj slučaj), nema nikakvih problema. Još je kod mene posrnuli 4s i osim njegove lagane sporosti, sve ostalo je bez greške.
Tako je bilo par dana, onda sam vratio backup i javili su se problemi iskazani u još većoj sporosti, ali ništa osim toga, a urađen i JB i brdo tweakova.

Imao sam nekoliko puta problem kad me neko zove da se uopste ne mogu javiti, poziv se zavrsi a telefon nastavi da vibrira dok ga ne restartujem :/ Takodje sam imao problem da se uopste nisam mogao javiti, display uopste nije reagovao, u tom slucaju je vibracija radila normalno. Oba problema su mi se desila samo po dva-tri puta do sad...

Svuda, stalno ili samo kod kuće i s vremena na vreme?
Za sada sam istestirao 2 slucaja. Kod kuce se dc kada je signal varira oko 1-2 crte. Kada je 3 crte nakacen je stalno, ali ako ode u standby uglavnom kada ga otkljucam primetim da je na 3G i nakaci se odmah na wifi opet.
Drugi wifi sam malopre testirao u TC gde se dc cesto ali nisam siguran koliko je blizu bio router jer je jedva radio i sa laptopa iako je full signal bio.

Nemam ništa pametno da kažem. Sve reklamacije u vezi WI Fi mreže bile su kada je ta opcija skroz zasivljena ili se uključuje ali se ne vidi mreža ni jedna.
Teško je dijagnostikovati nešto što nema veze samo sa telefonom već postoje i drugi faktori.

Nazad
Vrh Dno