Šta je novo?

iOS 9

Ne moras da platis, a ne moze ni da se refundira jer neces ni platiti.
Pisi im zalbu na [email protected] i trazi da ti storniraju te neuspele aktivacije.

iMessage je Apple Aplikacija, njihov sistem i server i nema nikakve veze sa operaterima. Radi i bez sim kartice. Ja sam jednom napravio 4000 račun na telenoru jer iMessage nije radio kako treba i sve poruke su išle kao sms iako su bile plave. Telenor mi nije naplatio ali je to bila njihova poslovna odluka, a ne obaveza.
Možeš pisati MTS-u ali oni nisu u obavezi da storniraju taj trošak jer to nije njihova usluga.

Aktivacija ide preko SMS poruke na broj u UK (makar za nas ovde). Cak se prilikom aktivacija dobija poruka upozorenja da aktivacija moze napraviti korisniku dodatne troskove. To u kombinaciji sa vise pokusaja aktivacije...

Poslao sam mail, pa cemo da vidimo sta ce da kazu

Jedna informacija, da ne guglam ako vec neko zna odgovor.

1) Da li je bolje uraditi "Clean Install" pa jovo nanovo, sve ispocetka instalirati, podesavati .....
2) Vratiti iCloud backup

Naime, prvo sam uradio samo update na 9 pa je telefon stvarno kriminalno radio.
Posle sam odradio clean install pa vratio bekap i telefon opet kriminalno radi.

Jedina opcija koja mi je ostala je da opet sve "zgazim" pa da instaliram jednu po jednu stvar, ne bi li na taj nacin pokusao da izbegnem sva ova seckanja, stucanja, pucanja aplikacija, pokretanje kamere od po 10+ sekundi... Prvi put u svom zivotu se zalim na funkcionisanje iPhone-a, a ostali uredjaji na trzistu su u najmanju ruku kriminalni, tako da mi je jedina opcija da idem na 6S+ sa 6+ sto mi se trenutno ne radi jer me ovo cudo sluzi godinu dana bez ikakve greskice (by faaaaaaaaaar tel koji se najduze zadrzao kod mene) - do izlaska iOS9...

:wave:

Jel moze neko da mi kaze da li neki xsim/rsim radi na iOS 9? (zanima me za iP5)

@rossi, restore i onda set up as new. Samo tako ce sigurno sve raditi kako treba. Taj bekap koji imas ko zna kakve repove vuce i oni ti prave problem. Jedino moze biti problem ako u bekapu imas nesto sto ti je bas bitno, ne znam da li pojedinacne stavke mogu da se izvuku nekako..

@n1tr0, na ip6 9.0.2 (za starije telefone ne znam) radi xsim, ali koliko sam procitao, moras mnooogo toga odraditi kako bi imao funkcionalan telefon. I da, jb ti je neophodan.

Poslednja izmena:
@azimuth - uh, nista onda, nemam vremena da se zezam sa tim, moracu onda ipak da ga prodam pa kupim devojci 5S ili 6.

Kazu da je to 5min posla kad se uhodas, ali dok se ne uhodas kontam da ces se zezati malo duze sa tim. U svakom slucaju bih pre isao na simfree ili zakljucan na mrezu koju koristi, nego na ove xsim/rsim varijante.

Ima li naznaka o novoj beta 6 ? Ili gledamo final ovih dana? Pitam posto je proslo 19h a nemam wifi da proverim :-D

Ako ipad pro izlazi pocetkom novembra mislim da ce ranije izaci i 9.1 u koliko isti izlazi kada i ranije ipadi (kraj novembra) onda mozemo da ocekujem tako za 10 dana... sve u svemu voleo bih jos bar 1 betu jer ova 5 je losija od 4 (za ipad) Autonomija je znatno pogorsana.

Ja sam tek sada primetio da su najzad dodali balnalnu opciju da se iskljuci vibracija na alarmu pa ne moram vise da ga koristim na androidu.

Vibracija na alarmu? nikada mi nije vibrirao na alarmu...

Naterao si me da testiram ahhaha ne vibrira ;-) ios 8.3

Ne vibrira ni meni, 4s
Aha, sad vidim, pričate o prethodnom ios-u.

Poslednja izmena:
Nije ni kod mene vibrirao na alarmu, ni na 8 ni sada na 9. U pitanju je 4S.

Jedino što bi se ja sad nekako vratio na 8 ... Na 9.0 je lepo radio, ali sada na 9.0.2 mi se nešto ne dopada. Deluje mi sporije, baterija brže odapne, šta god da ti treba nekako se ''premišlja'' dal' da prihvati. No, valjda ću se navići :)

Verovatno si vratio backup, čak i možda posle čiste instalacije. Ja sam par dana držao čist i radio je mnogo bolje. Onda sam odradio backup, iako sam čitao da će da zeza. I naravno, lošije radi i to drastično.

Pre apgrejda na 9.0, uradio sam bekap preko iTunes. I onda je išla čista instalacija 9.0. Sada na disku imam fajl: iPhone4,1_9.0_13A344_Restore.ipsw, za koji pretpostavljam da je 8.4.1 ili koji već beše. Takođe pretpostavljam da to može na isti način i da se vrati, ali to nikada nisam radio. Ili grešim u pretpostavljanju? :) Mada, sudeći prema onome 9.0 može biti da je to skinuta 9.0 i odatle instalirana. U tom slučaju, moram da tražim gde mi je BackUp :) ako je već urađen.
Sada je još uvek 9.0.2, nisam vraćao ništa, ali se premišljam da to uradim na jedan od načina koje ste mi predložili.

PS: nije JB, ako je to bitno za postupak vraćanja na prethodnu verziju iOS.

Poslednja izmena:
Rolaaaj lepo ja rece da ce pve
Nedelje zbog proa

Poslednja izmena:
Sve do iOS 9 vibraciju na alarmu mogao si jedino kompletno da isklucis u settings, sounds, vibrate pa stavis oba na off, ali onda nisi imao vibraciju ni kada zvoni telefon, zato sam iznenadio kada sam video u iOS9 da to moze da se iskljuci u podesavanjima od alarma.

Poslednja izmena:
a gde je to podesavanje?

Sada je smesteno u delu gde podesavas melodiju za zvono (alarma) ps da ja ne koristim vibraciju nikad osim na silent... Zato mi ni ne vibrira.

hvala

Nazad
Vrh Dno