Šta je novo?

iOS 9

Sta fali ips 8.3 na ip6 :-R inace na ipadu 9.1b4 radi odlicno i bolje nego ikada pre (ipad mini retina)

Ja sam bio kratko na 9, auto brightness mi je lose radio i na 6 i na 5 pa sam oba vratio na 8.4.1 dok je jos moglo. Cekam 9.1 a i tad cu da razmislim [emoji4]

Osvetljenje je meni radilo normalno i na 9, i na 9.0.1, i na 9.0.2, a evo radi i na 9.1 beta4.

iOS 9 na 60% uređaja:
1444407774-md-Screen_Shot_2015_10_09_at_8.51.46_AM.jpg

Osvetljenje je meni radilo normalno i na 9, i na 9.0.1, i na 9.0.2, a evo radi i na 9.1 beta4.

Meni ne ni na petici ni na sestici, znaci nece da pohvata moja podesavanja. Ili mi mnogo pojacava ili mnogo smanjuje. Ako mi je u normalno osvetljenoj prostoriji na 40% on u mracnoj spusti na nula. Na 8.4.1 mi upamti da ne spusta u mraku ispod 20% i na normalnom osvetljenju bude oko 40%. Na 9 ako u mraku namestim na 20% onda na normalnom osvetljenju otera na 70%. Ja mu smanjim ali on onda smanji i za mracnu prostoriju na nula. Uff nadam se da sam uspeo koliko toliko objasnim.

Normalno je da ti u zamracenoj prostoriji spusti osvetljenje na nula.Probaj da u nekom totalnom mraku ukuljucis i iskljucis automatsko osvetljenje.

kako vam radi ios 9 na 6/6s?

Ima li nekih problema?

Nadam se da nije kao ios8.

Meni 9-ka radi kao vreme... jedan dan odlicno, drugi dan tragedija, pritom najvise zabada kod naj naj najprostijih radnji ala swipe da udjem u Search, ili kad izlazim iz Safarija, neretko cekam po 2-3 sec da se "sabere i pusti" me na home screen.
To je onaj deo koji me uzasno iritira. Mimo tih sitnica, rekao bih da baterija drzi za nijansu bolje.

P.S. Pitanje, da li ikonica za Calendar treba da se vidi ili je "sakrivena"? Pitam posto calendar nalazim samo preko sercha, nema ikonice nigde :D

:wave:

Treba da se vidi, možda ti je u nekom folderu?

Meni se već drugi put dešava bug da koristim tel, imam baterije oko 15%, onda odjednom padne na 9, i posle 20ak sek se ugasi tel... Stavim na punjač u kolima, upali se odmah i baterija bude 14...

Poslednja izmena:
Ne bih da baksuziram, to su prvi znaci da je baterija pri kraju.

Verovatno bi bio znak, da se posle 3 sekunde na punjacu i to u kolima koji je slabiji nego obican, ne upali i ostane na istom % na kojem je bio... I da, naravno, posle ne traje baterija normalno kao da se to nije ni desilo...

Poslednja izmena:
Probaj da uradiš ovaj test, pusti da baterija iscuru na 2-3% slikaj nešto sa uključenim blicom.Ako se telefon ugasi to ti je znak da je baterija slaba.Meni se gasio ip5 tako čim baterija ode ispod 10%.Svi ostali simptomi su bili isti kao kod tebe.

To je baterija , moj iphone 1st se isto tako ponasa... zao mi je da ga otvaram inace bih mu vrlo rado promenio batt do 50%je ok ispod toga kao da ga nemas ...

Ih sad, poredis telefon star godinama i ovaj od 2 nedelje :)

videcu kako se ponasa, najmanji problem da ga zamenim, mada sam ubedjen da je do sf...

hmmm pa nisi rekao koji tel sve tripujem 5-4S . Mada znam neke koji su vec i na 5S menjali batt.

Ma znam ih i ja, ali znam i one koji imaju 4s i drzi im isto, ili meni na iPadu 3 drzi isto kao prvog dana, generalno je apple uvek bio ok sa baterijama.... Naravno, uvek ima izuzetaka...

ipadi imaju 1000 ciklusa po njima bez frke za batt ;-) ipadi su nesto sto je trenutno najbolje za kupiti ... jos ovaj ios 9.1 da ispeglaju bice zveri (mini 2 air 1) sve u svemu, dosta zavisi i kako se ophodis prema svom uredjaju... Apple ima izuzetne baterije, ali ako si nemaran prema istim skratices joj zivotni vek...

ja i dalje imam ipad 2 sa nekim iosom 5.x i drži baterija kao blesava i nakon toliko godina kod mene :)

Ladno nisam mogao primati i slati mailove, morao odraditi reset network settings da proradi, ios 9.0.2. Nikad prije mi se ovo nije desavalo...

Treba da se vidi, možda ti je u nekom folderu?

Njet, nema je nigde, samo kad opalim search pronadje je. Google je nem na ovu pojavu. Jedino mi ostaje da odradim reset home screen layout da vidim hoce li to promeniti situaciju.
A nesto me muka 'vata od ponovnog sortiranja svih ikonica :)

EDIT: Resetovao home screen layout i nema ikonice i dalje :d , kakav retardirani bug :wall:

Poslednja izmena:
Resetuj telefon (home + power), ako ne pomogne onda restore hoce. Mislim da si jedini sa ovakvim problemom [emoji6]

@ Rossi

Tebi je Tim lično omogućio deinstalaciju sistemskih aplikacija ;-)

Kad uđeš u podešavanje, imaš li opcije za kalendar? (podešavanja - Pošta, kontakti, kalendari)

Definitivno cudno...

Ja probao bateriju na 2% po preporuci, napravio 10ak slika sa flash on i ostao je na 2%, tako da je definitvno bug...

Btw, ko nije video wake je besplatan ovih dana :)

Pojavio se nakon drugog restarta home screen i restarta samog telefona.
Interesantno :)

Definitivno cudno...

Ja probao bateriju na 2% po preporuci, napravio 10ak slika sa flash on i ostao je na 2%, tako da je definitvno bug...

Btw, ko nije video wake je besplatan ovih dana :)

Onda ti je baterija u redu.Da ti nije jailbreakovan tel.

Koristim iPhone vec godinama - kupio 2g, pa 3G, 3gs, 4, 4s, 5, 5s i sada 6. Samim tim, koristio sam sve iteracija IOS-a, i moram reci da je IOS 9/9.0.1/9.0.2 ubjedljivo najlosiji, sa najvise bagova i najsporiji.
Najiritatniji su:
1. Prvi ulazak u svaku aplikaciju kao da ima delay 1-3s, sto uzasno iritira.
2. Bug sa sms aplikacijom, koji je vec spominjan u temi
3. Bug sa default mail aplikacijom - desava se da push & fetch prestane da radi
4. Generalno, dosta sporiji odziv na sve komande
Itd, da ne nabrajam sve... Generalno, prilicno los utisak.

Slazem se sa svim... osim sa jednim... za ipade je ios 8 najvece djubre u istoriji iosa. potom 7 potom 9 koji radi bolje od oba... za iphone se slazem... nikada gore nisu radili...

Vrh Dno