Šta je novo?

iOS 9

Zivnuo malo iPad mini 1st gen posle ovog update-a na 9.1... tecnije dosta radi nego 9.0.2...to su neki prvi utisci, za sada rade bolje...videcemo da li ima neke bubice....

Bubice kao na betama (settings prilikom paljenja uredjaja dize se sa sistemom, settings se podize na pola ne od vrha... Animacija je i dalje losa kada se ima vise appsova u appswitcheru, spotlight i dalje secka, tastatura kasni kada se sveze pokrene safari itd) sve ovo govorim za ipad mini retina i air1 za telefone ovo ne vazi, osim settings-a :)

Ja ovo ne bih ni primetio, sto mi rece uopste:D hehehe
Ma dobro, nije strasno toliko... sada bas uzeo da probam nesto od ovog sto si napisao i ponasa se bas kao sto si rekao....
Iskreno najvise mi smeta sto je Safari dosta tromiji nego na 8.4.1... ostalo mogu da ''svarim''...

safari ima svoje prednosti a to je content Blocker koji ne da pobojsava safari nego ubija, ali na zalost ova tastatura je haos, jos ja koristim split jer mi tako odtovara koja je jod dodatno sporija...

Imas ih dosta na appstore-u, neki su free dok se drugi placaju. Sustina je samo da ih lepo iskombinujes (za slucaj da ih vise imas) cisto da se ne bi klali medju sobom.

Da li neko ima LTE verziju recimo iPad4-ke? Pre par dana mi je stigao i nakon ubacivanja sim kartice nikako ne mogu da postavim data konekciju tj ne pokazuje mi celular opciju,vidim na netu da se neki žale da ne mogu da se konektuju...

Ja umesto da se vrnem sa 9.0.2 na 8.4.1, odoh na 9.1 .... :d
Za sada deluje sasvim OK, nemam nikakva seckanja i kao da sve ide malo tečnije nego na 9.0.2. Videćemo za dan dva i kako će se baterija ponašati. Sad ću da ga ''tankiram do čepa'' pa da testiram trajanje. Za ovih nekoliko sati korišćenja sam zadovoljan kako se 4S ponaša na 9.1.

Ako se ne varam ne moze vise na 8.4.1 sve i da hoces. Prestao apple da potpisuje.

8.4.1 se odavno ne potpisuje, jedina opcija je 9.0.2 ako neko hoce jb.

Pravu autonomiju neces videti poske prvog punjenja vec mora proci par dana kada ce i sam ios postati malo brzi...

Zivnuo malo iPad mini 1st gen posle ovog update-a na 9.1... tecnije dosta radi nego 9.0.2...to su neki prvi utisci, za sada rade bolje...videcemo da li ima neke bubice....

Vidis i sestra primetila na ipad 3 retina da je zivnuo ,a nervirala se vukao se kao puz na prethodnom ,htela da ga razbije koliko se vukao i koliko se iznervirala sto je i radila update. :)

Pravu autonomiju neces videti poske prvog punjenja vec mora proci par dana kada ce i sam ios postati malo brzi...
Za autonomiju se slazem iz razloga sto nisu svaki dan isti uslovi i ne ponasamo se isto, ali zasto ce tek za par dana mu iOS postati malo brzi? Kom logikom? Pa i da radi neko indeksiranje trebalo bi mu max sat vremena...

Pa sta znam stari 4s mislim da
Mu treba vremena da indexira...

Jel može potvrda da li su sredili na iOS 9.1 zvuk prilikom dolaska notifikacija? Elem imam konstantan problem još od iOS 8 sa zvukom notifikacija sa non sistemskim app, primer su N1, Mondo.... Itd.... Jednostavno nema zvuka, samo iskoči baner i alert notifikacija u zavisnosti šta je podešeno....

Mondo ne koristim sve ostalo radi ok kao i uvek nikad nisam imao problema sa notif. Na ipadu iphone messenger itd sve radi

^^ Hvala Igore, znači u suštini bunar.... Kako kome zapadne, nema šta nisam pokušao da otklonim tu iritantnu "sitnicu", do kraja dana ću preći na 9.1 pa javljam utiske....

Jel može potvrda da li su sredili na iOS 9.1 zvuk prilikom dolaska notifikacija? Elem imam konstantan problem još od iOS 8 sa zvukom notifikacija sa non sistemskim app, primer su N1, Mondo.... Itd.... Jednostavno nema zvuka, samo iskoči baner i alert notifikacija u zavisnosti šta je podešeno....

Ako ti se desava samo kod odredjenih aplikacija onda je mozda problem do tih aplikacija? Ja unazad godinama nikad nisam iskusio takav problem, tako da sumnjam da je do iOS...

Probaj neces se pokajati jer iphone radi sada veoma pristojno ima svojih bugova naravno ali nece nista na ovom svetu boti savrseno :-D

^^ I ja o tome razmišljam, da je problem do samih aplikacija.... Ali ipak nisam siguran pa sabiram utiske.... Konkretno, problem imam sa N1, Mondo, Sputnik.... One koje rade su npr Blic, Viber, Youtube, problem nikada nisam imao sa sistemskim notifikacijama, jedno sam čak testirao i raspali Kurir i Telegraf i radi..... Notifikacije Telenor banke rade uredno, nisam pametan....

Meni nesto brljavi u imeniku ili ja ne kontam neko podesavanje. Konstantno mi nalazi imena po mailovima (sto je samo po sebi ok), ali mi ne daje imena iz imenika...

^^ Hvala Igore, znači u suštini bunar.... Kako kome zapadne, nema šta nisam pokušao da otklonim tu iritantnu "sitnicu", do kraja dana ću preći na 9.1 pa javljam utiske....

Sličan problem sam ja imao dosta dugo na ios 8.Tek sa 8.4 je nestao.

Meni su se notifikacije čule pola zagušeno,pola normalno,al dešavalo se veoma retko i da se ne čuje uopšte.

Radio sam svašta i ništa mi nije pomoglo.Na kraju sam odustao i ios 8.4 je sam rešio problem,tako da ti preporučujem da dižeš na 9.x :)

Za sada ovaj 9.1 radi prilicno dobro, 9.1.1/9.1.2 ce biti ludnica :d

^ slazem se, bolje radi. Izgleda da su rijesili problem sa spotlight search, koji u vecini slucajeva nije nalazio kontakte u pretrazi.
Sta ti ne radi na Mail-u, tj kako se manifestuje problem?

Kako su to rešili problem sa spotlight search kad i dalje izbacuje samo 3 rezultata pretrage i to ne po prioritetu kako sam komunicirao sa njima (ne računam Contacts deo koji je na skroz dole u listi, koji je po defaultu neupotrebljiv)?
I dalje ne vidim opciju da promenim redosled rezultata, "rešio" sam problem tako što samo pogasio dosta aplikacija za pretragu, ostavio sam samo najosnovnije.

Meni su kontakti na drugom mestu, odmah ispod top hits, pa dalje idu poruke, kalendar itd. Zapravo, svima kod kojih sam video je isto. Tako da mogu reci da je taj deo skroz upotrebljiv po defaultu [emoji6]

Nazad
Vrh Dno