Šta je novo?

iOS 8

Tako su radili i sa 8.1 i 8.2

Ne vidim nista lose u tome sto stalno izbacuju apdejte. To znaci samo jedno, da rade na sistemu. Za azurnost im skidam kapu. Tu nijedan OS ili brend ne moze ni izbliza da im pridje.

to znaci i da nakon x updatea oni nisu opeglali sistem kako dolikuje.Koji je ovo po redu?

Mislim da nikad nije bilo ovoliko

Мени на овом линку нуди само бету за OSX.

A zamisli da koristis Android kao sto sam ja do pre nepuna dva meseca. Puste 5.0 tj Lollipop, vec prvi dan svi redom prijave iste greske i onda cekas 2-3 meseca da to ispeglaju. Posle tog vremena puste apdejt i opet ne ispeglaju vecinu gresaka na koje se korisnici zale. Sreca pa imas romova koje mozes da menjas pa sam da biras onaj koji ti najmanje problema pravi. Ovde barem vidis da se nesto radi, da peglaju konstantno. Doduse, meni ovaj 8.2 zaista lepo radi i nemam bas nikakvih zamerki na njega, valjda su me time i kupili.
@ceftriaxone, kasno sam skontao link za prijavu, valjda su popunili kvotu. Nadaju se ljudi da ce za neku beta verziju izbaciti JB pa svi pohrlili :D

ja sam na iosu još od 3g i do sad mislim da nikad nije bilo ovoliko updatea.

Sve je to super što oni rade,al počinje da smara.Kad nešto radite,radite do kraja i kako treba,a ne izbaciš x.2 i kao eno je već beta x.3...Šta običan korisnik pomisli?-ovi se sprdaju sa name,opet nešto nisu uradili kako treba,verovatno je ovaj x.2 bugovit...

Znam, koristio i ja 3gs i 5s, al meni ovi apdejti uopste ne smetaju. Sta znam, bitno je da se radi na OS-u i da nemam problema sa telefonom.

@valdevit, moram da se složim, ali je situacija bolja nego na ostalim platformama. Čist primer nexus 5, telefon koji treba da blista na androidu, oni moraju da ga restartuju na par dana na lizaljci. Znaš kad restartujem iphone? Kad radim update ili restore, može mesecima da radi bez gašenja.

Ono što mene iritira je što još nije rešen odgovor na poziv, ima zastoj prilikom javljanja, dok vi podignete telefon i prislonite na uho da sgovornik ne čeka... meni se ta fora ne sviđa.

Poslednja izmena:
To su ostavili namerno, za slucaj da na jos nekom telefonu imas taj delay pa da sr ne zracis badava :p
Salu na stranu, to za javljanje i zvuk odlaznih poruka na Viberu je jedino sto bih promenio i na sta kukam, ovo ostalo radi bolje nego sto sam ocekivao.
E da, delivery report mislim da bi trebalo ubaciti. Nekima od nas je to bitna stavka.

Ono što mene iritira je što još nije rešen odgovor na poziv, ima zastoj prilikom javljanja, dok vi podignete telefon i prislonite na uho da sgovornik ne čeka... meni se ta fora ne sviđa.

Apple ovo ne vidi kao bag nego funkcionalnost...

Ja sa updatovima nemam problema.

Pretpostavljam, zato sam napisao zašto Da sagovornik ne čeka dok podignemo telefon da se javimo.

Da,da...i mene to nervira i mnoge koje znam,al kao što reče jorgovan,to oni ne smatraju bugom.

Mene jednostavno smara da updatetujem na mesec dana,pogotovo što do sad nikako da opeglaju bug koji imam još od 802? sa zvukom kod notifikacija.Ređe se dešavao na prethodnom 813?,a za sad na 8.2 nisam primetio....nadam se da su to sredili.

Meni update-i smetaju samo zbog jailbreak-a

Meni update-i smetaju samo zbog jailbreak-a

Ne vidim smisao JB više...prosto u jednom trenutku skoro svaka app bude free makar na par sati i tad možeš da je uzmeš.Pre sam se ložio na JB ali realno nisam ni 10% pogodnosti koristio.A i generalno koliko to aplikacija bi trebalo jednom prosečnom korisniku a da su toliko skupe?

Ne vidim smisao JB više...prosto u jednom trenutku skoro svaka app bude free makar na par sati i tad možeš da je uzmeš.Pre sam se ložio na JB ali realno nisam ni 10% pogodnosti koristio.A i generalno koliko to aplikacija bi trebalo jednom prosečnom korisniku a da su toliko skupe?

Istom logikom se i ja vodim. Jedina skupa aplikacija koju imam je iGo, a njega smo podelili nas 5. Ostale su sve 1-2-3$ ili sam ih pokupio kad su bile free.

Има програма који не функционишу без root-a или JB, а појединцима су корисни/неопходни.
Није само реч о апликацијама које могу да се нађу за џ.

Da,da...i mene to nervira i mnoge koje znam,al kao što reče jorgovan,to oni ne smatraju bugom.

Mene jednostavno smara da updatetujem na mesec dana,pogotovo što do sad nikako da opeglaju bug koji imam još od 802? sa zvukom kod notifikacija.Ređe se dešavao na prethodnom 813?,a za sad na 8.2 nisam primetio....nadam se da su to sredili.

Vidiš potpuno suprotno je tvoje iskustvo od nas koji smo bili na Androidu...Mislim da je dobra stvar češći update,znači da se korisnici koliko-toliko slušaju i radi se za njih.Kod Androida toga manje-više nema...prosto važno je funkcionisanje allround sistema a sitnice se peglaju drugim ROM-ovima.

E tu nastaje papazjanija...koliko koji proizvođač ima jaku mrežu popularnosti.Pa zavisiš od nezavisnih ljudi koji odvoje svoje vreme da naprave ROM a svi ih samo hvale i ništa od toga(ne dobijaju novac),pa napuste sve to a ti ostaneš na vetrometini..onda se vraćaj na neke druge ROM-ove ili na stock a znaš da te tamo čekaju bug-ovi koji di zadnjicu pomeraju...iii tako u krug.

Istom logikom se i ja vodim. Jedina skupa aplikacija koju imam je iGo, a njega smo podelili nas 5. Ostale su sve 1-2-3$ ili sam ih pokupio kad su bile free.

Jb se ne koristi za krekovane aplokacije i prosto ne mogu da verujem da jb koristite to... Uzas jad i beda. Imas sada here maps pojedu igo za dorucak...

@igor88, koristis legalan iGo na jabuci? Direktno si poredio obe navigacije?
Ja jesam, i na Androidu i na iOS-u pa te zato pitam.
P.S. JB se izmedju ostalog i za krekovane aplikacije koristi ;)

Jb se ne koristi za krekovane aplokacije i prosto ne mogu da verujem da jb koristite to... Uzas jad i beda. Imas sada here maps pojedu igo za dorucak...

Nije tako...ja sa legalnim iGO-om i Here nisam baš oduševljen Here mapama.Nisu toliko precizne...moožda za neke veće gradove ali kod nas nisam siguran.
Juče je istu stvar postavio drgonzo sa probom u Novom Sadu i istu stvar je rekao.

Po mom misljenju daleko fluidnije radi here, igo sam koristio samo na ios za android ne znam, ali mape su sigurno iste. Sama here mapa je izuzetna i fluidnija, jedino sto zamera nema jos uvek srpaki jezik, ali bice sigurno, igo ima katastrofalan interface i zbunjujuc je dok ne udjes u stos... Sve u svemu odusevljen radom here mapa i manje trose batt definitivno. U bg su izuzetno precizne... Nisam probao van grada na iosu na nokiji sam probao i izuzetno su tacne i na fruskoj gori.... Isao sam na edit on je napravio dva posta obrisite prethodni hahahaha

Here za ios ima nekoliko ozbiljnih mana u odnosu na Navigon koji ja koristim. Prvo, nije optimizovan za ipad pa izgleda očajno. Drugo, mape su ogromne i za region uzmu nekoliko GB, čitava evropa skoro 10GB, dok Navigon oko 2GB. Na kraju, detaljnost i preciznost nisu na nivou Navigona, na žalost. IGo nisam koristio pa ne znam.

Ne znam...ali probaću definitivno više Here jer iGO znam kako funkcioniše.

Ne mislim na pirateriju, tweak-ovi su mi vazni

Here za ios ima nekoliko ozbiljnih mana u odnosu na Navigon koji ja koristim. Prvo, nije optimizovan za ipad pa izgleda očajno. Drugo, mape su ogromne i za region uzmu nekoliko GB, čitava evropa skoro 10GB, dok Navigon oko 2GB. Na kraju, detaljnost i preciznost nisu na nivou Navigona, na žalost. IGo nisam koristio pa ne znam.

OK ali realno 10GB su komplet mape celog sveta :D nije baš da putuješ po Ruandi,Njujorku,Maldivima :D Ako je veća mapa logika stvari govori da je više stvari ucrtano u nju,što je dobra stvar za nas korisnike.E sad ako je to istina onda ok... :)

Јуче сам негде видео (не знам да ли је овде или неки други форум) да је неко тестирао HERE у Новом Саду и да му је утисак био крајње негативан. Гомила погрешних адреса, лошег навођења...
Покушавам да нашем где сам то прочитао, али ми не иде.

Јуче сам негде видео (не знам да ли је овде или неки други форум) да је неко тестирао HERE у Новом Саду и да му је утисак био крајње негативан. Гомила погрешних адреса, лошег навођења...
Покушавам да нашем где сам то прочитао, али ми не иде.

rekoh drgonzo u drugoj temi

Testirao i ja u Novom Sadu. U vecini slucajeva dobro navede, ali nekako cudnim putanjama (ni najkracom, ni najbrzom, ni najjednostavnijom putanjom). Ima ulica sa pogresnim nazivima, ima i momenata kada te navodi da udjes u jednosmernu ulicu al u kontra smeru, navodi da prodjem kolima kroz kucu i sl. Ima gresaka ali verujem da ce ih ispraviti.
Sa druge strane, iGo radi standardno dobro i bez greske.
Za Here bih rekao da je dobra alternativa za iGo, nista vise od toga. Ne bih se bas u potpunosti opustio kada bih samo Here koristio, barem ne jos uvek. Sugic nije nista bolji od Here, barem za ovo kratko koliko sam koristio.

@mickk, промакло ми да си написао.
Зар до сад ниси научио да се не цитира пост изнад твог?

Vrh Dno