Šta je novo?

iOS 8

:D
asd.jpg

heheh nešto je forum u kvaru...nije mi prikazao odmah a vidim da neko vreme se ljudi žale na rad foruma pa reko da potvrdim :D

Optimizacija za starije uredjaje, iPhone 4S i iPad 2.

Ja ga svakako preskacem. Inace kazu da 8.1.1 radi bolje na starijim uredjajima 4S, iPad 2...Tako da ko ima neki stariji uredjaj, malo je u nezavidnoj situaciji, jer mora da bira izmedju fluidnosti i jailbreak-a.

jel moze da se uradi restore bez update-a, posto sam imo 8.0.2 i na telefonu update-ovo na 8.1 a cujem da ne moze jb na softveru skinutom na telefonu

ako moze, jel idem na restore iphone ili restore backup?

Restore iPhone (Shift+Restore), poturiš mu 8.1 koji si prethodno skinuo i to je to. Posle toga restore backup ako hoćeš, ili Setup as new.
Samo požuri, izašao je 8.1.1, neće Apple još dugo potpisivati 8.1 (to bukvalno traje dva-tri dana plafon).

Update-ovao sam prošle nedelje na 8.1 (sa 7.1.2) i oduševio se što su konačno vratili full screen sliku kad te neko pozove (to su ukinuli sa 7.1 ako se ne varam) :)

Nisu. To su skinuli bas na iOS8, pa su sada na 8.1 vratili, zajedno za izborom za 2G/3G sto su na prvoj verziji iOS8 isto ukinuli.

Grešiš. Nisam to imao na 7.1.2 a kum na 7.0.4 jeste. Još je on imao četvrtaste tastere za Answer i End Call a na 7.1.2 su bili manji i okrugli.

Poslednja izmena:
Moguce da nisam u pravu. Doduse ja koristim sync.me za te stvari, tako da nisam bas pomno pratio desavanja oko full screen slika. Mene mnogo vise muci sto nemam toggle za 3G, koji je ranije postojao i nikako ne razumem zasto je to tako. Govorim naravno o CCSettings-u i ostalim dodacima sa cydia-e.

Poslednja izmena:
Ja sam za to koristio FlipControlCenter ali ne radi još uvek na 8.1, čekam da to srede.

Na iOS7 je bilo i preko activator-a i ccsettings i na jos nekoliko nacina. Sada na iOS8 nema ni jedan tweak koji podrzava 3G toggle u sebi, a postoji opcija za to u podesavanjima. Nije mi jasno zasto. Zbog toga mi je najvise zao sto sam presao na iOS8, jer ranije sam drzao uglavnom 2G, a 3G ili wifi palio po potrebi i baterija mi je jedno 30% duze drzala. Nadam se da ce neko to resiti uskoro.

Nema nigde jer vise ta opcija nije switch/toggle, nego lista sa 3 opcije...

Nije, ali cc settings i slicne aplikacije funkcionisu na principu on/off switch-eva, a ovo ne moze tako.

Pa ok, ne mora preko toga, ali bilo koji shortcut preko koga bih mogao da iskljucim i ukljucim 3G na brz nacin meni bi zavrsio posao.

Pa i sa toggle switch može da se napravi selekcija između 3 opcije, ili cycle kroz sve tri opcije ili long-press za treću (kao što je radilo za aktiviranje blica u low power/strobe mode).

Nisam programer, pa ne znam, ali i meni se cini ovako s'laicke strane kad pogledam kakva sve cuda su napravili preko cydia-e da moze i tako nesto preko toggle-a da se uradi. Ali te naizgled najprostije stvari, kao sto su delivery report za sms i tome slicno su izgleda najteze.

Pojavila se iOS 8.2 beta, jos malo zakrpa na vidiku i navodno ubrzanje za starije uredjaje.

Ja sinoć updatovao na 8.1.1 i izašao mi carrier update, odradio i jutros mi na jednoj lokaciji u gradu gde inače radi normalno net, zeza. Ne znam da li je to nešto do updatea ili je jednostavno zaštekalo lokalno. U svakom slučaju biću tamo sutra ponovo pa ću baš da vidim. Da li je neko imao sličnih zafrkancija nakon updatea? (nisam radio ota nego restore iz itunes)

Ja sam odradio 8.1.1 na iPad4-ci i primetno mi se popravio....na telefonu nisam ništa dirao

Ma neozbiljni su, nista bolji od ostalih proizvodjaca. Koji je ovo peti po redu update i jos uvek brljavi... smesno tj. tragicno. :S:

Nazad
Vrh Dno