Šta je novo?

iOS 8

zar je moguce da svi koristite smartphone zbog vibera :D

na nekom forumu sam čitao da čovek kupuje novi imac,jer mu treba za posao,a programi koje koristi su viber,skype,word,excel i povremeno photoshop...

Mislim ako on koristi komp za sve ove programe,valjda je onda ločično telefon služi samo za taj jedan,viber? :D

Poslednja izmena:
Izasla je i cydia za ios 8 ali mora rucno da se instalira...

Ako li i nemas zelje da se ispravljas, valjda imas zelje da neko uspe da procita sta si napisao ?

Probaj da uradis clean restore iPad-a .. Svi na engleskim forumima kazu da bolje radi... Uradi backup, pa restore as new .. da ti bude iPad na welcome screen-u ... pa onda probaj malo kad je prazan , kako radi ? mora da radi bolje. Onda uradi restore from backup i lepo vrati sve sto si imao. Zatim obavezno, ali obavezno, instaliraj neki program za ucenje kucanja. Bez toga ce nastaviti da stekce!

Inace su moji utisci na iPhone 5 , da mnogo bolje radi 8.1 nego 8.0.2. ... pogaseni BG refresh i vecina location services , svi efekti upaljeni, wifi i 3g palim po potrebi , izdrzi mi 2 dana sa 5-6 sati usage. Radi mi isto kao 7.1.1.

Clean je uradjen naravno ;-) nikada ne idem update vec Restore ;-)

jel ima neko neki odlična widget da predloži?

Probao sam svašta i uglavnom su mi ružni ili nefunkcionalni.

Jedini koji mi se za sad sviđa je weather live,jer je minimalistički i uklapa se u NC.

Ja koristim Pcalc lite za digitron, iMonitor je zanimljiv, Vidgets i Wdgts su pune razlicitih vidzeta (kalendar, kursna lista, vreme, stoperica, itd.).

pangu-tweet.png

Neki tweak-ovi su vec upadate-ovani za iso 8 i ip6/6+

Gde pratite listu kompatibilnih tvikova za iOS8? Ja nasao neku listu gde stoji da je activator kompatibilan, medjutim bacio mi je telefon u recovery loop. Morao sam da radim restore. 5S je u pitanju.

I da li postoji neko kompatibilno resenje kao zamena za multitaskinggestures, ili ccsettings?

I da li mozemo da otvorimo zasebnu temu za jailbreak?

Poslednja izmena:
Mislim da sada kada su omogucili 3rd party tastature, da autori istih mogu da uvrste koji hoce jezik uz njih.

Inace desavala mi se par puta jedna stvar, koja je ocigledno bug, ali ne znam da li je do iOS8 ili jailbreak-a. Dakle, kada skrolujem stranice na springboard-u, ne pomeri mi se cela stranica, nego ostane onako na trecini, ili polovini. I tako par puta, a onda se vrati na default. Juce sam odradio clean restore, bez jailbreak-a i za sada mi se to nije ponavljalo.

Poslednja izmena:
To ti je do jb. Meni nekada nazivi ikonica budu pomereni u stranu kada listam

ImageUploadedByTapatalk1414794639.879864.jpg
Tako to izgleda na iPhone 4s. Malo kasnije cu ubaciti i usage baterije. Kada budem imao 1%.

ImageUploadedByTapatalk1414800242.473303.jpg
Evo kao sto sam i obecao :) odprilike 3 sata je bio ukljucen 3G, a wi-fi non stop do nekih 10% baterije. Tada sam ga iskljucio. Zadovoljan sam ovim trajanjem baterije [emoji2]

Poslednja izmena:
E kad pomenu iGO ja slučano instalirah iGO i besplatno dobih mape i program...evo radi sve legalno. :O baš sam se začudio...sad ne znam da li je to neka probna varijanta ali nigde ne piše da jeste.
Kako si ti dobio iGo? Kod mene se to jos uvek placa. Na koju zemlju si registrovan?

Primetio sam da kada se pojača ili smanji zvuk na slušalicama, "probudi" telefon, tj upali se ekran. To se ne dešava kada se pusti/pauzira pesma, niti kada se pojačava ili smanjuje zvuk direktno na telefonu. Ne vidim svrhu paljenja ekrana kada su uključene slušalice, jer tada je telefon najčešće u džepu a (neznatno, doduše) utiče i na trajanje baterije. Zanima me da li je i ranije bilo tako (ja nisam nikad obratio pažnju), tj da li je u pitanju neki bug. 5S i 8.1 su u pitanju

^evo, proverio sam, pali se kad iz bele zone udjes u zutu i crvenu, gde stoji upozorenje za High volume. Bilo da to radis preko slusalica ili preko telefona. Kada smanjujes i pojacavas u beloj zoni, ne pali se.

Ne pali se kod telefona koji nisu iz EU, po njihovom zakonu mora da bude označeno zbog oštećena sluha. Telefon koji je kupljen npr kod nas (kod operatora) nema te oznake zutih i crvenih bar-ova, tako da se i ne uključuje ekran kada se pojačava i smanjuje zvuk.

Jeno retardirano pitanje... notifikacije mi uopšte (ili toliko slabo da ne osećam) ne pale vibraciju. Telefon je u silent modu (na prekidaču) ali je pod sound stavljeno vibrate whne in silent... Neka ideja? Kad zvoni, normalno vibrira vibracijom koja je podešena.

^evo, proverio sam, pali se kad iz bele zone udjes u zutu i crvenu, gde stoji upozorenje za High volume. Bilo da to radis preko slusalica ili preko telefona. Kada smanjujes i pojacavas u beloj zoni, ne pali se.

Ne pali se kod telefona koji nisu iz EU, po njihovom zakonu mora da bude označeno zbog oštećena sluha. Telefon koji je kupljen npr kod nas (kod operatora) nema te oznake zutih i crvenih bar-ova, tako da se i ne uključuje ekran kada se pojačava i smanjuje zvuk.

Okej, hvala na objašnjenju. Znači, it's a feature ;)

Nazad
Vrh Dno