Šta je novo?

iOS 7

moze kad je telefon jb

Pa naravno najvise zbog cega sam ga jb je bluetooth sharing i teme jer me brzo smore fabricke ali ovo na ios7 je tuga

Eh, taman kada sam resio sa sobom neke stvari i shvatio da mi je mnogo vaznije da imam glatkocu i trenutan odziv na sve i da ce mi iPhone raditi posao - saznam da je iOS poceo da laguje. Nije mi jasno kako su to mogli da dozvole, hardver ide samo na bolje i to je Apple kompaniji bio najveci asset i glavna stvar koju su isticali, stabilnost i fluidnost. E kakve sam ja srece :)

Pa naravno najvise zbog cega sam ga jb je bluetooth sharing i teme jer me brzo smore fabricke ali ovo na ios7 je tuga
i meni nedostaje Jaku :) ali lepsa je 7 od 6 (volim minimal clean look, samo da su manje sarene ikonice)

Našao sam rešenje za naš problem ! (da prikazuje broj umesto imena za iMessage)
Većina nas zbog kupovine aplikacija ima hrvatski Apple ID ? Samim tim i iMessage i Facetime...A Region smo nesvesno stavili na Srbija. Problem je u formatu brojeva u imeniku za Srbiju i Hrvatsku. Rešenje je: Odete u Settings - General - International i promenite Region Format sa Srbije na Hrvatsku (ili koji već Apple ID imate). Ugasite - upalite iPhone i sve radi kao zmaj :)

Sta se onda desava sa pozivima . Da li ti onda vidi tel ko zove kad su svi kontakti upisani sa +381 ili moze i sa 06.. ?

Mislim da ovo nema veze sa tim ;)

meni na ipad miniju sve super :) cak mi se i ikonice svidjaju.

Bas mi prija promena, kao da sam uzeo novi tablet, takav je osecaj.

ni ovaj 702 nije resio isms bug

A ovo gore što je napisao Ripper?

koristim us nalog...al probaću da se pozabavim i time,mada ne koristim isms tako često,tako da mi i ne smeta preterano

EDIT:
ne radi "fix"

Poslednja izmena:
Da li moze na ios7 da se namesti limit data mobile usage, kao sto ima na androidu? Znaci da ne predje dozvoljenu kolicinu mb. Sim free telefon, ako to nesto znaci.

Da li moze na ios7 da se namesti limit data mobile usage, kao sto ima na androidu? Znaci da ne predje dozvoljenu kolicinu mb. Sim free telefon, ako to nesto znaci.
Aplikacija "Data Usage", nema mogućnost da blokira protok (makar ja da znam) ali može da šalje nekoliko upozorenja kada se stigne do određenog procenta iskorišćenosti i može da pokazuje na sličici procenat iskorišćenosti od limita (kao oznaka za nepročitane poruke, mejlove...)

ubedljivo najbolja app.Koristim je od kad je izasla.

Moja žena je instalirala ios 7.0.2. i tad su počeli problemi. Prvo je počela veza da se prekida (nekad posle 20 sec, nekad posle 5 min), da bi pre 2 dana izgubio operatera i stoji u uglu "no service".
Uradio sam restore preko itunesa (sa sim karticom unutra) bez rezultata. Posle sam pokušavao da gasim/palim 3g i data saobraćaj, resetovao network i all settings...i dalje bez rezultata. Kada manualno pokušam da nađem operatera, javi mi samo da postoje VIP i Telenor (ona je na Telekonju), ali kad pokušam da izaberem nekog od ova 2, javi mi da ne mogu da ih izaberem jer ne može da ih nađe...
Ima li neki savet?
p.s. Čitao sam po netu, ali tamo je opšta zbrka...
p.s.s. RAdi se o iphone 4, simfree, i svaki ios koji se pojavljivao bio je instaliran u trenutku kad je bio dostupan...

Poslednja izmena:
Moja žena je instalirala ios 7.0.2. i tad su počeli problemi. Prvo je počela veza da se prekida (nekad posle 20 sec, nekad posle 5 min), da bi pre 2 dana izgubio operatera i stoji u uglu "no service".
Uradio sam restore preko itunesa (sa sim karticom unutra) bez rezultata. Posle sam pokušavao da gasim/palim 3g i data saobraćaj, resetovao network i all settings...i dalje bez rezultata. Kada manualno pokušam da nađem operatera, javi mi samo da postoje VIP i Telenor (ona je na Telekonju), ali kad pokušam da izaberem nekog od ova 2, javi mi da ne mogu da ih izaberem jer ne može da ih nađe...
Ima li neki savet?
p.s. Čitao sam po netu, ali tamo je opšta zbrka...
p.s.s. RAdi se o iphone 4, simfree, i svaki ios koji se pojavljivao bio je instaliran u trenutku kad je bio dostupan...

Danas mi se prijatelj sa iPhone 4 požalio na isti problem. Nisam znao sta da mu kažem. On sumnja na karticu koja je matora, ja mu rekoh da ako je tako, traži novu u telenoru.

Ajd i ja da prijavim iPad4 celular,problem sa wifi konekcijom...puca non stop i jedva se povezuje na mrežu.Ako neko ima sličan problem a rešio je neka da malo info-a :)

Testirao sam karticu tako što sam je ubacio sa adapterom u moj telefon, i sve radi na keca...

Evo updatea, isključio sam Bluetooth i uradio airplane mode on/off, našao je MTS mrežu, ima jedan krug signala, stižu smsovi sa propuštenim pozivima.
Čim je našao mrežu izgubio je i napisao no service, pa je opet našao... nastavljam sa testiranjem...

Nema pravila...čim sam upalio bluetooth signal je nestao, ali se nije vratio kad sam ga ponovo ugasio. Drndao sam i 3g i data protok, ali ništa. Kad uspem da dobijem signal, pozovem nekog i razgovor traje 30 sec i prekine se...izgubi i povrati signal...neka ideja?

Sve isključeno, wifi, data, bluetooth, i razgovor koji traje oko 9 min (ja sam ga prekinuo), i mreža sa 3 crte (3 kruga)...ideas?

Poslednja izmena:
Ko ima kombinaciju iPhone 5 i IOS 7, da li ima neka zapazanja za bateriju? U firmi imamo 4 telefona koja su nenormalno pocela da crpe bateriju od kako je instaliran IOS7. Moj telefon na primer, ima bukvalno par applikacija koji nisu fabricki ugradjene u telefon, poiskljucivao motion, auto brightness, location services itd i opet jedva jedan dan sastavim... Kakva su vasa iskustva? Jel stanje bolje sa 5S?

Ja nisam primetio ništa čudno vezano za bateriju, isto se pponaša kao i na 6.x.x. Iphone 5/ios 7

Ko ima kombinaciju iPhone 5 i IOS 7, da li ima neka zapazanja za bateriju? U firmi imamo 4 telefona koja su nenormalno pocela da crpe bateriju od kako je instaliran IOS7. Moj telefon na primer, ima bukvalno par applikacija koji nisu fabricki ugradjene u telefon, poiskljucivao motion, auto brightness, location services itd i opet jedva jedan dan sastavim... Kakva su vasa iskustva? Jel stanje bolje sa 5S?
Kod mene uključen i motion, location, BT i 2G non-stop, ujutru oko pola 8 skinem sa punjača i radnim danom završim na 30% uveče, vikendom kada isključim 2G spojim 36 sati. Isto kao i pre, ne vidim razlike.

Poslednji update: Nosio sam kod iDoktora, i rekao je da je baseband u pitanju, tako da ništa od popravke, jedino da menjam ploču ako nađem da neko ima, ili da prodam moj za delove...no more Apple in my house.

Ja ne verujem da je tvoj problem nerešiv, i kod ranijih ajfona javljao se povremeno taj problem sa "No service" porukom u pojedinačnim primercima i ljudi su ih rešavali na različite načine - jedni su se kleli da su ih rešili promenom "neispravne sim kartice", drugi su tvrdili da je problem softverske prirode...
Ja sam imao takav problem na 4S, rešio sam ga podizanjem na novu verziju OS-a, za svaki slučaj sam promenio i sim karticu (što je petominutna procedura koja je u to vreme koštala 200 dindži) - i više nikad nisam imao problema.
Strpi se malo, možda će već danas objaviti novu verziju iOS-a, podigni čim se pojavi, i za svaki slučaj promeni sim-ku, nema veze što na drugom uređaju radi.

Poslednji update: Nosio sam kod iDoktora, i rekao je da je baseband u pitanju, tako da ništa od popravke, jedino da menjam ploču ako nađem da neko ima, ili da prodam moj za delove...no more Apple in my house.

Ako ti nije frka napisi koji je baseband u pitanju.

izasao 7.0.3

This update contains improvements and bug fixes, including:

- Adds iCloud Keychain to keep track of your account names, passwords, and credit card numbers across all your approved devices
- Adds Password Generator so Safari can suggest unique, hard-to-guess passwords for your online accounts
- Updates lock screen to delay display of "slide to unlock" when Touch ID is in use
- Adds back the ability to search the web and Wikipedia from Spotlight search
- Fixes an issue where iMessage failed to send for some users
- Fixes a bug that could prevent iMessage from activating
- Improves system stability when using iWork apps
- Fixes an accelerometer calibration issue
- Addresses an issue that could cause Siri and VoiceOver to use a lower quality voice
- Fixes a bug that could allow someone to bypass the Lock screen passcode
- Enhances the Reduce Motion setting to minimize both motion and animation
- Fixes an issue that could cause VoiceOver input to be too sensitive
- Updates the Bold Text setting to also change dial pad text
- Fixes an issue that could cause supervised devices to become un-supervised when updating software

Ako stavite reduce motion na on, pogasi sve one bzvz animacije prilikom ulaska/izlaska u app. Radi primetno brze.

Probacu sa novom karticom, pa javljam...update takodje...

Nazad
Vrh Dno