Šta je novo?

iOS 26

Puštena iOS 26.5 RC verzija:

1777917887477.png

- RCS end-to-end encryption u Messages app

1777917746187.png

- Novi Pride Luminance wallpaper

- Suggested Places za Apple Maps, bazirano na skorašnjim pretraživanjima i onog što jt u okolini u trendu.

Takođe dodali su i "Create Custom Wallet Passes", mogućnost da se u Wallet app ubace skenirane karte, QR kodovi, propusnice "Create a Pass" koji premošćava gep između Wallet app i propusnica kojikoje nisu kompatibilni, još uvek, sa tom aplikacijom. Koriste se tri boje za ovo, ljubičasta za "events", plava za članske karte i narandžasta za ostalo.
Korisnici će moći da edituju boje i nazive za ubačene karte.

Poslednja izmena:
Ako se isključi opcija osvežavanja aplikacije u pozadini,što vidno poboljšava trajanje baterije,da li se menja nešto pri stizanju notifikacija? Notifikacije i nekon toga stižu instant?

Meni se npr Newsify RSS app uopšte ne osvježava, iako je u podešavanjima postavljeno da je Sync na 15 minuta…

Meni je ovaj 26.4.2 uzasan-najgori do sada.
Baterija se brze trosi,ume da se ugreje od cistog surfovanja po netu,a ranije se nije grejao ni pro trzim taskovima,i automatsko osvetljenje zesce brljavi-zamraci ga skroz,usred suncanov dana,da apsolutno nista ne vidim. (I to mi radi bas cesto).

I meni se cini da se ovim update-om baterija brze trosi. Grejanje, nisam primetio, nisam ni oracao paznju na to, ali za bateriju, ne znam, mozda umisljam ali zaista imam osecaj da se brze prazni.

Na ajfonu sam od 2017. i rekao bih da je ovo prilično regularan izlazak apdejta, ništa ređe, ništa češće. Možda neki .2 apdejt bude češći ako su nešto zeznuli neočekivano.

26.5 update kao i svaki drugi, iPhone i Macbook brzo odrade update, ali sat kilavi kao da instalira Win XP SP2. Jedva čekam neki novi i mnogo brži SoC za Apple Watch...

Meni je 3.52gb na 17 pro.

Inace ovaj 26 mi se uopste ne svidja.Nikada mi telefon ovoliko lose nije radio kao na ovom IOS-u.Cesto mi se desava da i kada se javim na telefon cuje se nesto i zavibrira po nekoliko puta.Ne znam da li da uradim clean instal preko iTunesa sada sa ovom verzijom.

Možda zbog :
  • Full OS Replacement: As reported on Reddit, a 10 GB+ update is usually a full reinstall of the OS rather than a small delta patch.

Napravio migraciju. Osecaj je sada kako treba. Sve podesio. Ujutru stiglo azuriranje. Da li mogu nekako bedz da sklonim sa notifikacije podesavanja?

Nazad
Vrh Dno