Šta je novo?

iOS 26

Ovo se dešavalo posle svakog restarta,
a sad na sat-dva.....

Ne znam jel meni samo to smeta ili apple fura svoje ideje.
Problem mi je emoji tastatura, nakon neko vreme uvek se vracaju na recently used emojis tabu, a ne gde si poslednji put bio. Tako je od ios 26.1, pa na vamo kod mene. Pre bilo gde si ih ostavio tamo si opet kad otvoris emojis.
Smeta mi to jer ovi recently used emojis uvek menjaju svoji polozaj, pa kad tipkam uvek treba ili da trazim gde je zeljeni emoji ili da korak vise, pa da se prebaci na default emojis, pa da odaberem emoji na koji su mi navikle prsti da mu je mesto.

Jel ima neko resenje za to osim da se menja defaultna tastatura, a to bas necu.

Za sad ios 26.4:
Keyboard sound nakon restarta je previse tih, ali to je bilo od kad znam, pa sve do ios 26.3 kad su ispravili to, ali najvise sam apdejtovao zbog emoji tastature da vidim dal su to popravili, ali nisu. Sad su opet jos vise stvari pokvarili oko tastature 😀

Primetio sam da je samo tipkanje dosta bolje nego prethodno (kao sto su i obecavali da je to popravljeno u ios26.4)
Sve ostalo fluidno sad za sad.
Za bateriju javljam utiske za 2 dana.
Mada kod mene je baterija dobra jos od ios 26.1, a u 26 i 26.01 je bila uzasna (15 pro max)
Najvise apdejtujem zbog ovaj bug sa tastaturom, ako ga oni uopste smatraju za bug. Vrlo moguce da im se rodila ta ideja u glavi i da furaju sad to. U njihovom fazonu zasto jednostavno kad moze komplikovano.

Reports indicate that some users have experienced performance issues, such as stuttering, lag, and connectivity issues on the iPhone 17 Pro after updating to iOS 26, including the 26.3 and 26.4 iterations
. While some find that iOS 26.4 brings improvements, others report persistent issues with keyboard accuracy and overall system responsiveness.
Here are recommended troubleshooting steps for these issues:
  • Force Restart Your iPhone: Press and quickly release Volume Up, press and quickly release Volume Down, then hold the side button until the Apple logo appears.
  • Update All Apps: Open the App Store, go to your profile, and tap "Update All" to ensure apps are compatible with iOS 26.4.
  • Disable "Adaptive Power": Some users report that turning off "Adaptive Power" in settings helps reduce lag and stuttering.
  • Reset Network Settings: Go to Settings > General > Transfer or Reset iPhone > Reset > Reset Network Settings to address connectivity drops.
  • Wait for Optimization: After a major update, the phone reindexes files in the background, which can cause temporary heat and battery drain for 1–3 days.
  • Check for Additional Updates: Go to Settings > General > Software Update to ensure you have the latest patch.
If the issues continue, a factory reset (after backing up) or connecting to a computer to repair the operating system may be necessary.

Izbace RC koji hvale korisnici i onda zeznu glavnu verziju. Vrlo talentovano.

Za emoji tastaturu, pokušaj da je isključiš, hard reset i ponovo uključi.

Kod mene je bilo upaljeno posle update "Adaptive Power" što sam i ugasio, jeste seckao malo sa tim i već sam se smorio i kud uradih update, da mi indikator baterije nije bilo žute boje ne bi ni znao da je upaljen Adaptive Power, oni su tu nešto zeznuli jer to nikad ne palim, ok ugasio sam i proleteo je sistem, bukvalno, možda najbrže do sada na nekoj v26.
Oko 6GB+ velik na 16 PM.
Bilo ažuriranje mreže na A1 posle završenog update, inače sam imao gubitak mreže i intereneta na A1 par puta i par dana, ko bi rekao da je do iOS, nadam se da su rešili, dešavalo se gubljenje mreže pogotovo sa 5G na 4G kada pređe (prvo 5G jede bateriju, zatim prelazi često na 4G jer 5G nema dobar signal u BG, nema u liftovima 5G, garažama itd. gde treba malo jači signal, 5G ima dobar signal bukvalno samo na otvorenom, na kraju sam ostavio sam 4G i zbog baterije i zbog signala):

Prilozi

• IMG_2389.jpg
    IMG_2389.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 83
Kod mene je bilo upaljeno posle update "Adaptive Power" što sam i ugasio, jeste seckao malo sa tim i već sam se smorio i kud uradih update, da mi indikator baterije nije bilo žute boje ne bi ni znao da je upaljen Adaptive Power, oni su tu nešto zeznuli jer to nikad ne palim, ok ugasio sam i proleteo je sistem, bukvalno, možda najbrže do sada na nekoj v26.
Oko 6GB+ velik na 16 PM.
Bilo ažuriranje mreže na A1 posle završenog update, inače sam imao gubitak mreže i intereneta na A1 par puta i par dana, ko bi rekao da je do iOS, nadam se da su rešili, dešavalo se gubljenje mreže pogotovo sa 5G na 4G kada pređe (prvo 5G jede bateriju, zatim prelazi često na 4G jer 5G nema dobar signal u BG, nema u liftovima 5G, garažama itd. gde treba malo jači signal, 5G ima dobar signal bukvalno samo na otvorenom, na kraju sam ostavio sam 4G i zbog baterije i zbog signala):
Ja sam taj adaptive power ugasio cim sam uzeo telefon, a 5g ne koristim, ili mi je iste brzine kao LTE ili malo bude brzi, ne isplati mi se

Oko 6GB+ velik na 16 PM.
Baci pogled samo jel ti stoji verzija u general/about/carrier A1 SRB 69.1 ili je novija ? Hvala

MTS je na 69.

Sve je lepo unapređeno u verziji 26.4, osim skrolovanja. Skrolovanje kroz aplikacije i društvene mreže i dalje povremeno secka, kao da se u pojedinim trenucima osvežavanje ekrana prebaci sa 120 Hz na 60 Hz.

Da li još neko ima isti problem?

Sve je lepo unapređeno u verziji 26.4, osim skrolovanja. Skrolovanje kroz aplikacije i društvene mreže i dalje povremeno secka, kao da se u pojedinim trenucima osvežavanje ekrana prebaci sa 120 Hz na 60 Hz.

Da li još neko ima isti problem?
Samo ugasi adaptive power, minimalno ce ti uticati na bateriju, a skrolovanje je bolje logicno

E sad ga stvano sjebaše. Broj je u imeniku memorisan kao 064xxxx i imam propušten poziv sa broja +38164xxxx tek sad provalim da on nije povezao taj broj sa brojem iz imenika.
iOS26.4

OK, resetovao sam mrežna podešavanja, ponovo prepoznaje nacionalni kod

Tastatura razlicita u npr sms porukama i safariju, a drugacija u wa/viberu..da to nije neki feature?

Baterija za sada dosta losija nego pre. Sinoc oko 22h skinuo sa punjaca sa 92%, sada imam 12%, to mi se jos nije desilo ni sa jednom verzijom. Koristio ga kao i svaki dan.

Baterija za sada dosta losija nego pre. Sinoc oko 22h skinuo sa punjaca sa 92%, sada imam 12%, to mi se jos nije desilo ni sa jednom verzijom. Koristio ga kao i svaki dan.
Sačekaj koji dan.. 3-4 dana da se završi indeksiranje sistema pa ćeš vidjeti onda kakva je situacija..kod mene radi sve odlično (za sada)..17pro je pitanju..

Da li je neko isprobao da li ovo radi?

Apple's iOS 26.3 will introduce proximity pairing to third-party devices in the EU like AirPods​

Imam JBL Tune Beam ali ne funkcioniše. Region mi je podešen na Srbiju pa ne znam da li od toga zavisi.

Za emoji tastaturu, pokušaj da je isključiš, hard reset i ponovo uključi.
Nema leba od toga. Pokusavao sam i ranije, a i sad. Opet isto. Nakon 5-10 min se vracaju opet tamo.

Jel jos kod neko tako ili je to kod mene problem samo?
Da se emoji uvek vrate na "frequently used"(onaj tab sto ima slicicu sata) nakon nekog vremena, a ne da ostanu gde ste ih ostavili?

Tastatura razlicita u npr sms porukama i safariju, a drugacija u wa/viberu..da to nije neki feature?
To je ios26 tastatura ili ti liquid glass stil. Za sad je retko jos ima na 3rd party apps, ali ima ga na instagramu.

Da li je neko isprobao da li ovo radi?

Apple's iOS 26.3 will introduce proximity pairing to third-party devices in the EU like AirPods​

Imam JBL Tune Beam ali ne funkcioniše. Region mi je podešen na Srbiju pa ne znam da li od toga zavisi.
Sve sto pise za EU, vazi samo za one 27 zemlje sto su u uniji.

Sličan ako ne isti problem sa emotikonima, prikaže samo "frequently used" ali uopste nisu oni koji se koriste vec skroz zabaguju i čak nema ni jednog emotikona, osim auta, srca, hrane i zastava drzava. Vec duze od mesec dana problem, IP17 u pitanju mada mislim da nema veze koji je telefon

Baci pogled samo jel ti stoji verzija u general/about/carrier A1 SRB 69.1 ili je novija ? Hvala
Nema kod mene carrier, verovatno misliš na Network provider. Inače se popravio upload na 5G u zatvorenom prostoru, na A1 inače očajan u BG na više lokacija a krećem se po celom gradu, često je bolji na 4G upload u zatvorenom, napolju na otvorenom bude bolji 5G, aA1 inače ima jadan upload, meni je na 5G sa 10-15Mbps (da dobro sam napisao) povećan sada na 40Mbps u zatvorenom, što za mene i dalje loše za 5G. Više mi je bitno da popravi nestajanje mreže koje se dešavalo par puta par dana i šaltanje sa 5G na 4G, tu zabaguje ranije kada uđeš u lift da jednostavno lakše držati samo 4G (ne nije do telefona, druga mreža nema to glupiranje).

Prilozi

• IMG_2422.jpg
    IMG_2422.jpg
    26.9 KB · Pregleda: 39
  • IMG_2423.PNG
    IMG_2423.PNG
    140.5 KB · Pregleda: 61
Kod mene stoji carrier 17 pro 26.4.
Inače i kod mene na poslu je očaj mreža, telefon se samo muči da pronađe signal. Nedostupan, poruke o propuštenim tek kada se napusti to mesto.
Prijavljivao više puta, stalno vrte priču armatura, zidovi itd. Dok na yettelu hvatao na istom mestu 4g.

Prilozi

• IMG_3381.png
    IMG_3381.png
    120.2 KB · Pregleda: 48
Nema kod mene carrier, verovatno misliš na Network provider. Inače se popravio upload na 5G u zatvorenom prostoru, na A1 inače očajan u BG na više lokacija a krećem se po celom gradu, često je bolji na 4G upload u zatvorenom, napolju na otvorenom bude bolji 5G, aA1 inače ima jadan upload, meni je na 5G sa 10-15Mbps (da dobro sam napisao) povećan sada na 40Mbps u zatvorenom, što za mene i dalje loše za 5G. Više mi je bitno da popravi nestajanje mreže koje se dešavalo par puta par dana i šaltanje sa 5G na 4G, tu zabaguje ranije kada uđeš u lift da jednostavno lakše držati samo 4G (ne nije do telefona, druga mreža nema to glupiranje).
Kako nema carrier....General/About/Pa skrolujes dole

I ja imam carrier, ali mislim da je ta oznaka kada je eSim

Nisam ukapirao sta pricate.
Bez obzira da li je fizicki SIM ili samo eSim tel uvek postoji i pise Netwoirk carrier sa verzijom.
Ja ima iPhone 17 bez fizickog SIMa i lepo stoji sve kako treba....Network carrier Yettel i verzija.

Nazad
Vrh Dno