Šta je novo?

iOS 26

Ja na 13 Mini nisam primetio slično.
Možeš neki primer konkretno gde se najviše primeti?
Jel nova baterija originalna (nije vezano za ovo)?

Ja samo znam da sam sa prelaskom na iPhone 17 i iOS 26, sa 13 Mini i 18.7 imam bateriju koja mi traje 2.5 dana, dok je to na miniju trajalo pola dana. 😀

Da li je bolje da se promeni baterija( koja nije original) ili da se ostane na njegovoj fabrickoj pritom zdravlje baterije 78%

Jel imao neko nekad problem sa screen on time da mu settings app pise da radi non stop. Tipa gledam 3 dana unazad settings app radi 24h

Ne radi mi se reset settings pa da podesavam sve ispocetka.

Drustvo, ima li neko problem sa kvalitetom zvuka tokom poziva na ip 17 na iOS-u 26? Kada pustam multimediju zvuk je dobar, ne kao sto mi je bio na 13 nekada ali recimo da je dobar. Međutim tokom poziva, kada pustim na spikerfon, pri jačini zvuka preko nekih 70% čuje se pucketanje, distorzija zvuka… ne znam da li je do softvera ili je hardverski problem u pitanju… probao sam čišćenje zvučnika četkicom ali ništa ne pomaže

IOS nema neki widget koji bi sluzio kao step counter?

Da, to sam nasao
fora je sto kad se stavi mala slicica ne pokazuje broj koraka…samo dnevni cilj

Prilozi

• IMG_6034.jpeg
    IMG_6034.jpeg
    131.6 KB · Pregleda: 80
@marantz Možda se nismo razumeli, ali - kako se ne prate koraci? Prate se i te metrike, naravno, evo ih, uokvirene žutim kvadratom.

Screenshot 2025-11-21 at 20.39.10.png

Poslednja izmena:
@ILoveRoses prate se samo infromativno tu u Fitness app i možeš da ih vidiš u Apple Health dashboard-u, ali ne u okviru prstenova i na Widgetima kada povežeš Apple sat. Koraci tj. potrošnja energije su sadržani posredno u aktivnoj energiji tj. kako je Apple tu zove MOVE. Inače to je potpuno nekonzistentno sa Apple Health-om gde postoji stavka aktivna energija, a ne postoji MOVE što je zapravo isti podatak. Uglavnom, Apple forsira te svoje activity rings koji su prikazani i kod tebe na screenshot-u.

Jel imamo neku alternativu?
Neka app koja nudi prost widget predjenih koraka

Da li na iOS ima neki widget da na AOD prikazuje celomesečni kalendar od svih 30 ili 31 dan? Najbolje što sam našao je aplikacija FirstSeed Calendar koja ima widget ali samo od 3 nedelje koji se prikazuje na AOD.

Proveri sa Fantastical Calendar
Izgleda da ne postoji tako nešto na iOS što mi je malo začuđujuće jer imao sam 2009. full month calendar na AOD na Nokia E71, a verujem da ima i na savremenim Androidima. Imao sam 10 god. Samsung Note koji u to vreme još nije imao AOD...

Na Androidu ima šta hoćeš, mada ruku na srce, i šta mi je palo napamet za iPad našao sam. Svakako ti kalendar ne stoji na prvom ekranu telefona, što znači da je neophodan pokret rukom, samim tim nemaš u nikakve razlike da li ćeš da pipneš ikonicu ili pomeriš ekran za fullscreen widget (samo kažem).

Jel i vi imate ovaj bag da je gore belo, a kada je na vrhu bude standardno crno? Inace koristim dark mode.

Prilozi

• IMG_0932.png
    IMG_0932.png
    144.2 KB · Pregleda: 89
  • IMG_0931.png
    IMG_0931.png
    167.6 KB · Pregleda: 92
Ne sećam se da sam imao tih problema na androidu, s23u.
Dosta bagovito sve ovo. Koristim swiftkey zbog clipborda i često mi polje za pisanje bude ispod tastature.
Da bi radio swype i voice type moras da imas hrvatsku, englesku tastaturu IOS + na sve to imam i swiftkey.

Jel vam baguje osvetljenje?
Delovalo je kao da su resili problem ali se pojavio ponovo..
desava mi se povremeno kad otkljucam da bude skoro skroz smanjeno i moram da zakljucam i ponovo otkljucam da se unormali..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno