Šta je novo?

iOS 26

Kod Viber-a se desava da nakon updatea ne radi dok se ponovo ne pokrene... Desilo mi se par puta da ceo dan ne stizu poruke. Viber se u pozadini automatski update-ovao, stoji onaj kruzic pored ikonice, ali app nije aktivna. Kada se ponovo pokrene nakon update-a, naravno proradi. Kod WA nisam primetio takvo ponasanje.

Nadam se da nisam pogrešio temu, ako jesam izvinjavam se, a moderator neka premesti u odgovarajuću.

Treba mi savet kako da uklonim onu lozinku za zaključanog ekrana, koja se pojavi kad se upali ekran?

Nisam navikao da na Android telefonima koristim nikakve lozinke, otisak prsta, niti otključavanje licem, pa ne bih ni ovde ako to uopšte može
Ne koristim iPhone telefone, pa nisam u toku.

Telefon je moj(napravio sam Apple nalog i tražio je da se napravi pasword da bi se ušlo na početni ekran) koristiću ga par dana, pa ide dalje...

Takođe me interesuje, da li i na iOS-u postoji opcija da se ekran gasi i pali sa dva tapa na ekran(double tap screen on and off)?

Prilozi

• 20251101_145521.jpg
    20251101_145521.jpg
    105.2 KB · Pregleda: 103
Ne može bez ikakve zaštite. Prepoznavanje lica radi toliko dobro da nećeš ni razmišljati o otključavanju.

Postoji da se sa Tap to Wake uključi ekran i posle par sekundi se sam gasi.

Hvala na brzom odgovoru!
Probaću to sa licem.
Tap to Wake je integrisan u sistem ili se skida posebna aplikacija?

Integrisan je, a može da se podesi Back tap da gasi telefon, ako nekom odgovara 😃

Stoji mi zenin tablet i moj tablet pored telefona. Dobijem poziv ili pozovem neki broj kliknem na speaker izlazi mi opcija da koristim zenin tablet kao speaker?
Inace daje to kao opciju, iako na tom tabletu iskljucen airplay, handoff, Facetime nema.
Ne kapiram sto mi iskace, a jako mi je iritantno. Nije vezan ipad na moj apple nalog. Mada smo family pa se vidimo medjusobno.

Vidi kako ti je ovde podeseno.

Prilozi

• IMG_3004.png
    IMG_3004.png
    70.2 KB · Pregleda: 110
Jos jedan ponedeljak bez update-a, 19:05 nista

Proveram vise puta dnevno jel stigao 26.1 inace ovaj 26.0.1 je katastrofa sa baterijom evo ima 4-5 dana od apdejta nista se ne menja.

nemoj da mislim da ce 26.1 da popravi znacajno situaciju.

11.72 GB za 17 Pro... stavio da se instalira tokom noci...

Interesantna priča, ne znam da li još neko ima isti slučaj, ali ja sam definitvno ostao “zaključan” sa svojim Apple ID na bete. Regularne verzije više ne dobijam preko OTA, samo kada telefon povežem na komp.

Ugasio beta nalog, naravno ostaje developer beta (kojeg je nemoguće obrisati). Restartovao, login-logout sa naloga. Ništa ne pomaže, i to je sve počelo sa iOS26, na ranijim verzijama sam dobijao regularno update OTA. Baš težak maler. 🫤

Moj stari još poslušni 11 pro max 2.79 GB 😅 mada on nema AOD onaj AI njihov kako se vec zove intelligence.

Poslednja izmena:
Брат такође има 17pro њему преко 10GB. Шта утиче на те разлике за исте моделе?
Region, jezici, funkcije (apple pay, SOS, mape, regilatorne i zakonske obaveze itd). Takodje, ako ide update kada je preskocena verzija obično je veći i zavisi od količine slobodne memorije…

Ovo je verovatno verzija koja je trebala da bude prva zvanična iOS 26 nego su simbolično probili rokove 😃

Čini mi se da su ubrzali animacije, ne svidja mi se. Inače ne vidim ništa novo, lepo radi kao i prethodni, za bateriju videćemo verovatno ista.

Mene je zacudilo da se telefon (17 pro) updejtovao sa manje od 35% baterije, pre nije hteo ispod 50%.

Nazad
Vrh Dno